Curry-Thompson vs Durant-Westbrook a Sport 1-en!

Összecsap a Golden State és az OKC, de meccsel a Houston és a New Orleans, valamint a Chicago és a New York is, visszatérhet Cousins

A ligaelső Golden State és a Thunder csatáját a Sport1 is élőben közvetíti, de ezen kívül összecsapnak Hardenék és Anthony Davisék, Derrick Rose-ék és Carmelo Anthony-ék, valamint van esély Cousins visszatérésére is a Bucks ellen. Nézzük, mit várhatunk a mai négy derbitől!

Chicago Bulls – New York Knicks 02:00

Carmelo Anthony és a Chicago kapcsolatáról sokat lehetett olvasni nyáron, a kiscsatár végül a hosszabb és több pénzt ígérő szerződést választotta a New Yorknál. Anthony jó formában érkezik erre a derbire, de továbbra is fáj a térde - játéka kérdéses -, a Bulls ellen pedig az utóbbi időben nem igazán megy neki – ráadásul a két csapat nagyon nincs is egy szinten. Thibodeau gárdája nem olyan ütős védekezésben, mint ahogy megszokhattuk korábban, de így is hatékony, a Knicks támadógépezete - különösen J.R. Smith, Shumpert és Stoudemire nélkül, egyikőjük sem játszik ugyanis - nem teszi őket majd nagyon próbára. Jimmy Butler jó opció Anthony-ra, a magasrotáció eddig is remekül működött, Noah jó eséllyel visszatér - igaz, Gibson játéka bokája miatt kérdéses -, az Acy-Jason Smith páros alighanem kevés lesz ellenük. Rose az Atlanta ellen betlizett, de egyébként (főleg otthon) stabilan játszik az utóbbi időben, rá sem nagyon van opciója Fishernek - játéka azonban kérdéses egy kisebb betegség miatt.

Houston Rockets – New Orleans Pelicans 02:30

Az utóbbi hat találkozóból négyet hozott a Pelicans, közben „kimozogták” Davis sérülését is, majd az erőcsatár rögtön 31 ponttal tért vissza legutóbb. A Houston is visszakapta belső tornyát, Howard azonnal meg is dobta a csapat játékát, James Harden 36 pontot átlagol az elmúlt négy meccsen – viszont otthon nem igazán megy neki a dobás, sőt, a győzelmi sorozatuk alatt is szenvednek ezen a téren. A feljavuló Evansék nagy csatát vívhatnak Hardenékkel kint, de amíg a Beverley-Ariza páros képes nagyot alakítani védekezésben is, a Pelicans dobóiról ez nem mondható el. Belül Davis és Howard is légelhárító pontszerzőként dolgozik, kérdés, mennyit fognak ténylegesen találkozni, Asik munkája kulcsfontosságú lehet a Rockets centerén.

Sacramento Kings – Milwaukee Bucks 04:00

Két nagyreményű, de csalódott csapat találkozik ezen a mérkőzésen, a Kingsnél Cousins betegségére ráment a teljes szezon, hiszen az addig biztató játék ellenére leszakadtak a rájátszásba igyekvő csapatoktól, majd menesztették Malone-t, így nehéz helyzetben vannak – bár ha a center ma vissza tud térni, visszatalálhatnak a jó útra. A Buckst szépen felépítette Jason Kidd, de előbb az újonc Jabari Parker esett ki a teljes szezonra, majd tegnap a másik fiatal titán, Antetokounmpo is megsérült – nélkülük gyakorlatilag az egyetlen igazi szerkezeti fegyverét veszítette el a Milwaukee. Egyik fél sem a védekezésről híres, a támadójáték és a hazai pálya jelen állapotban inkább a Kings mellett szól, viszont nagy kérdés, hogy melyik fél tud fejben felülkerekedni a másikon – ezen a téren most egyikük sincs topon.

Golden State Warriors – Oklahoma City Thunder 04:30

A Warriors hosszú győzelmi sorozata megszakadt Memphisben, Conley-ék teljesen megfogták Steph Curry-t, ezt pedig nem bírta el Steve Kerr csapata. Most itt a lehetőség a javításra, a visszatérése óta MVP-formában játszó (a PER-listán Anthony Davist is megelőzve az első helyre ugró) Westbrook vezérletével szárnyal az OKC, jelenleg Kevin Durant abszolút másodhegedűsként játszik mögötte. Ugyanakkor rá inkább jó opció Klay Thompson, mint akár Iguodala, akár más Durantre, ami mindenképpen döntő faktor lehet – főleg úgy, hogy a Greennel adódó szerkezeti előnyt Ibaka képes lehet eltüntetni, Bogut hiánya pedig továbbra is nagyon meglátszik az egyébként ligaelit védekezésen.

Persze az is jó kérdés, hogy Curry-nek lesz-e zsinórban két ilyen gyenge meccse, igazi védő rá sincs, ha pedig őt engedik fickándozni, maximum az eladott labdák zavarhatnak bele a GSW-hengerbe. Amikor legutóbb teljes fegyverzetben összecsaptak, tavaly 127-121-re nyert a Thunder, Durant 54 pontos karriercsúcsot, a Splash Brothers 63 egységet hintett – valami hasonlóval most is kiegyeznénk. A játéknap igazi rangadóját a Sport TV-n is megtekinthetjük.

A találkozókhoz élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus