Dallas - Cleveland a Sport TV-n!

Dirk vs. LeBron csata a Sport 1-en - Detroitba látogat a Spurs - Knicks-Celtics és Grizzlies-Rockets rangadók - javítana a Chicago

 

Indiana Pacers – Phoenix Suns 01:00

A Phoenix hagyományosan jól szerepel az Indiana ellen, a rendkívül gyors hátvédsorral általában nem tudtak mit kezdeni George Hillék, így számukra különösen jó hír, hogy jelenleg csak Brandon Knight bevethető a vendégeknél. Devin Booker ugyan fellépett az irányító mellé (16 pontos átlag az utóbbi négy meccsen), de a gárda támadójátéka így is jelentősen visszaesett Bledsoe kiesése óta, az utóbbi tizenegy meccsükből csak egyet tudtak megnyerni, ezek után toronymagas esélyes a Pacers. A hazaiak nincsenek topformában, de saját pályájukon továbbra is erősek, és akkora különbség van a felek között, hogy még egy gyengébb védekezéssel és a továbbra sem stabil Paul George-dzsal is egyértelműek az erőviszonyok – főleg, hogy a Suns védekezésben sem áll a helyzet magaslatán.

Detroit Pistons – San Antonio Spurs 01:30

A Detroit kimondottan jó formában van, az utóbbi három találkozójukat megnyerték, hazai pályán a előző három meccsen átlagban 22 ponttal bizonyultak jobbnak ellenfelüknél, Reggie Jackson és Andre Drummond pedig All-Star szezont fut – a kérdés, hogy ez elég lehet-e a Spurs ellen. A vendégek sorozatban nyolcadik, az utóbbi 16 meccsen pedig a 15. győzelmüket aratták, és bár a back-to-back ellenük szólhatna, idén eddig 6-0-ra állnak ezek második felén. A liga legjobb védelméről beszélhetünk velük kapcsolatban továbbra is, a kérdés az, hogy Jacksonnal mihez kezdenek majd – az irányító a Detroit szíve és lelke, ráadásul Jennings egyelőre nem tudja stabilan pótolni. Drummondra több opciója is van a Spursnek, emellett pedig érdekes kérdés, hogy az ő támadófegyvereiket hogyan limitálja majd a Pistons – még akkor is, ha Marcus Morris a hírek szerint most már pályára léphet.

New York Knicks – Boston Celtics 01:30

December végén a Boston már megverte a New Yorkot egyszer, de most egyértelműen a Knicks van jobb formában: Anthony-ék az utóbbi hét meccsükből ötöt megnyertek, a támadójátékuk nagyon egyben van, ezzel szemben a Bostonnál Isaiah Thomas szenved a dobásával, és az előző hat találkozójukból ötöt elveszítettek. A hazai pálya is a New York mellett szól, de kérdés, hogy Thomas ellen mit kezdenek majd, mert Calderon nem az a világverő védő, és ha a vendégek irányítója elkapja a fonalat, képes akár egyedül is meccseket nyerni. Védekezésben is a Knicks volt stabilabb az utóbbi időben (95,2 kapott pont az előző öt meccsen), míg a Celtics különösen a negyedik negyedben szokott kifulladni mostanság – érdekes párharcra számíthatunk.

Memphis Grizzlies – Houston Rockets 02:00

A két csapat idén már kétszer találkozott, és mindkétszer a Memphis nyert, de a felek között jelenleg meglévő másfél meccses különbség jelzi, hogy ezeket leszámítva nagyon hasonlóan teljesítenek. A Rockets sorozatban három győzelemmel visszaküzdötte magát 50%-ra, de továbbra sem meggyőzőek – a támadójátékuk nagyon egysíkú (triplák és Harden), ráadásul rengeteg eladott labdát vétenek, védekezésben pedig egyáltalán nem stabilak. A Memphis legalább hazai pályán hozza magát, az előző hat találkozójukat megnyerték ebben a csarnokban Gasolék, ez pedig mindenképpen mellettük szól – ugyanakkor bár Courtney Lee visszatérésére van esély, Mike Conley valószínűleg ezt a meccset is kihagyja. Védekezésben hiányozhat ő, de ha Lee játszik, azért nagyot javulhat az együttes a periméteren, ami Harden ellen kulcsfontosságú lesz – ahogy Chalmers vagy a padról mostanság remeklő Randolph játéka is.

Milwaukee Bucks – Chicago Bulls 02:00

A Bullsnál sorozatban két vereség követte a hatmeccses győzelmi szériát, a legutóbbi éppen tegnap a Washington ellen, így a kisebb gödör mellett a back-to-back is hátráltathatja Butleréket. Derrick Rose játéka továbbra is nagyon kétélű, de a csapatnál elsősorban a védekezéssel vannak gondok, ezen pedig Noah visszatérése sem tudott javítani. Hasonló gondok vannak egyébként a Milwaukee-nál is, száz labdabirtoklásra vetítve ők kapják a második legtöbb pontot, így kosárban valószínűleg nem lesz hiány – ahogy nem volt a két csapat egy héttel ezelőtti, 117-106-os Bulls-győzelemmel végződő találkozóján sem. A Butler-Middleton csata mindenképpen döntő lehet, a palánk alatti védekezés egyik félnek sem erőssége, így kérdés, hogy Gasol és Monroe mire megy egymással – a győzelem nagyon kellene a Milwaukee-nak és a Chicagónak is, a Bucksnak pedig az eddig látottak alapján csak otthon van erre esélye.

Minnesota Timberwolves – Oklahoma City Thunder 02:00

A Minnesota védekezése éledezni látszik az utóbbi meccseken, de a Thunder támadógépezete ellen továbbra is nagyon soványnak tűnik, kérdés hogy Rubio tudja-e lassítani Westbrookot – ha igen, akkor lehet esélye a gárdának. Az OKC gondja is a védekezés, az előző nyolc meccsen 108 pontot kaptak átlagban, ami nem fér bele, de elsősorban a triplavonalról szórják meg őket, ami a Minnesotától nem várható – a liga egyik leggyengébben dobó csapata a Wolves, ráadásul alig kísérleteznek hármasokkal. A Wiggins-Durant csata érdekesnek ígérkezik, de az utóbbi meccseken 90 pontot átlagoló Minny-től óriási bravúr lenne, ha megszorítaná az OKC-t.

Dallas Mavericks – Cleveland Cavaliers 02:30 (TV: Sport 1 - ÉLŐ)

A Cavsnél továbbra sincs minden rendben, de ennek ellenére sorra nyerik a meccseiket, LeBron James nagyon feljavult az utóbbi meccseken, és ha valami nem működik, ő megoldja – ráadásul a Dallas ellen az elmúlt négy találkozóján 35 pontot átlagol. Ez nem jó hír a hazaiak számára, akik Dirk Nowitzki vezérletével tartják magukat a nyugati ötödik helyen, az előző tíz meccsükből hetet megnyertek, de érdekesség, hogy a német klasszis egyedül a Cavs ellen átlagol húsz pont alatt karrierje során. A Mavsnél a hátvédek formája lesz kérdéses, amikor igazán gördülékeny volt a támadójáték, akkor lubickoltak Matthewsék, de legutóbb például csak szenvedtek. Alapvetően természetesen a sorozatban hét győzelemnél járó Cavs az esélyesebb, de idegenben azért verhetőek – ha jól dob kintről a Dallas, minden esélyük meglesz a sikerre.

Los Angeles Lakers – New Orleans Pelicans 04:30

A Lakers több jó mérkőzés után legutóbb Kobe Bryantet és D’Angelo Russellt is pihentette kisebb-nagyobb sérüléseik miatt, így pedig a támadójátékuk gyakorlatilag értékelhetetlen volt – kettejük közül csak az irányító játéka valószínű, Bryanté egyelőre kérdéses. Ez a két csapat Nyugat két leggyengébb mérleggel bíró együttese, és a New Orleans playoff-reményei lassan elszállnak – most mindenképpen kötelező a győzelem számukra, mindegy, hogy milyen állapotban vannak. Pondexter szezonja befejeződött, Anthony Davis játéka kérdéses, de a Holiday-Evans párosnak muszáj sikerre vinnie az együttest ezen az estén – ha a Lakers visszatalál korábbi önmagához, valószínűleg sok pontra számíthatunk.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus