Dallasban a GSW, kötelező előtt a Cavs és a Thunder

Visszavághat a Mavsnek a címvédő - Orlandóban a Cleveland, Philadelphiába a Thunder - fontos meccset játszik a Rockets és a Blazers

 

Orlando Magic – Cleveland Cavaliers 00:00

A Cavs legutóbb kis híján kikapott LeBron James nélkül, és feszültség nélkül természetesen az a meccs sem múlhatott el: a hírek szerint több játékosnak sem tetszett Kyrie Irving „irányító” munkája. Most viszont visszatér James, és a gárda egyértelmű favoritként utazik Orlandóba, ahol gyakorlatilag mindenben jobbak ellenfelüknél – a hazaiaknál Vucsevics és Payton már egy ideje nem játszik, a védekezésük átjáróház, és már elég kevés esélyük van a playoffra. Otthon azért képesek jó meccsekre és extra dobóformára, de csak ebben és a Cavs gyenge napjában bízhatnak előreláthatóan.

Philadelphia 76ers – Oklahoma City Thunder 00:00

Valószínűleg magas hőfokú, látványos meccset vívnak majd a felek, mert mindkét gárda szeret gyorsan kosárlabdázni és sok támadást vezetni – ezzel együtt természetesen kötelező a győzelem az OKC számára. Westbrookék mostanában arattak pár fontos győzelmet, és kezdenek meglépni a Clippers elől, de ezen az estén nem hibázhatnak – ez azonban csak akkor fordulhat elő, ha nem veszik komolyan a meccset, különösen védekezésben. A Sixersnél becsülendő a küzdőszellem, de aki 100%-ot ad ellenük, attól félidőnként kikapnak húsz ponttal, nem tudnak védekezni, és rengeteg labdát adnak el – óriási bravúr lenne tőlük a győzelem.

Detroit Pistons – Sacramento Kings 00:30

A Detroit még mindig harcban van a playoffért, de az utóbbi meccseken nem igazán mutatták meg, hogy miért is érdemlik azt meg – gyenge védekezés, „sétálgatás” és rossz dobóforma jellemezte őket. A Kings ellen hazai pályán így is esélyesek, a vendégek semmivel sincsenek jobb állapotban, sőt – a Lakers legyűrését leszámítva gyakorlatilag hetek óta borzalmasan játszanak. Fontos lesz a Drummond-Cousins párharc, de a Pistonson valószínűleg lesz némi teher, hiszen Stan Van Gundy finoman szólva sem elégedett játékosai hozzáállásával, hazai pályán pedig most kötelező számukra a győzelem. A vendégeknél McLemore valószínűleg nem lép pályára, Rondo és Belinelli játéka pedig kérdéses.

Toronto Raptors – Boston Celtics 00:30

Nagyon nehéz győzelemből érkezik a Toronto, tegnap hosszabbításban, kőkemény küzdelem után gyűrték le a Pacerst idegenben, ezek után pedig nyilvánvalóan fáradtabbak, mint a Celtics. A vendégek lendülete eléggé megcsappant az utóbbi meccseken, idegenben különösen igaz ez, és Jae Crowder hiányát nagyon megérzik – márpedig a kiscsatár ezúttal sem léphet pályára. Nélküle elöl és hátul is javulnia kell a gárdának, de alapvetően jobb csapat a Raptors még Valanciunas nélkül is – a kérdés az, hogy a hosszabbításos meccs másnapján mennyire lesznek stabilak védekezésben, és mennyire bírják majd Thomasék rohanós stílusát. A sebesség és a bő rotáció lehet a Celtics esélye – ha ez nem jön be, öt nap múlva jöhet a visszavágó Bostonban.

Houston Rockets – Minnesota Timberwolves 01:00

A Houston szezonját jól jellemzi az utóbbi két meccs, egy remek védekezés után egészen nevetséges dolgokat produkáltak Hardenék, amellyel továbbra is a playoffba jutás – nem jutás vonalán billegnek. Ezúttal otthon mindenképpen nyerniük kell, a Minnesota tehetséges, fiatal, LaVine-ék egyre megbízhatóbbak, Wiggins is jó formában van, de a védekezésük továbbra sem meggyőző, és aki playoffba akar jutni, annak márciusban ezeket a meccseket már hoznia kell. Érdekes lehet egyébként Wiggins védekezése Hardenen, Szakáll (és a teljes Rockets) hajlamos kizárólag egy-egyekre építeni és sorban eladni a labdákat, ha a tavalyi Év Újonca limitálni tudja a dobógépet, lehet esélyük a vendégeknek.

New Orleans Pelicans – Portland Trail Blazers 01:00

Ez a meccs most nagyon kell a Portlandnek, az utóbbi időben idegenben eléggé akadozik a gépezet, és a tegnapi, Spurs elleni vereségükkel nagyon szorossá vált a playoff-harc Nyugaton. Akármennyire is idegenbeli back-to-back, ezt a meccset most hozniuk kell Lillardéknak, de ehhez javulniuk kell védekezésben: a Pelicans szinte csak akkor tud nyerni, ha Holiday és Anderson is megszórja magát kintről, ezt mindenképpen meg kell akadályozniuk a vendégeknek. Érdekes kérdés, hogy Davist menyire tudják majd limitálni Vonleh-ék, illetve hogy a túloldalon Holiday és Cole képes lesz-e lassítani a Lillard-McCollum párost – nagy csatára van kilátás.

Dallas Mavericks – Golden State Warriors 01:30

A címvédő ezzel a meccsel hangol a Spurs elleni csúcsderbire, de mivel a kettő között nem lesz szünnap, nem biztos, hogy mindenkit bevet majd Steve Kerr, kérdés, hogy mennyire ítéli fontosnak a San Antonio elleni meccset. A Mavs azért a verhető kategóriába tartozik, Nowitzkiék alacsony szerkezete is feküdhet Curry-éknek, főleg úgy, hogy a texasiak az elmúlt tizenegy hazai meccsükön száztíz pontot kaptak átlagban – ezen a small-ball sem biztos, hogy segít. Parsonsék persze kifoghatnak egy extra napot elöl (főleg a GSW sokszor szellős védekezése ellen), de az Iguodala nélküli vendégek természetesen így is toronymagas esélyesek – ráadásul Curry nélkül kikaptak itt december végén, van miért visszavágniuk.

Los Angeles Lakers – Phoenix Suns 03:30

Nyugat két legrosszabb csapata találkozik, így túl magas színvonalra (és védekezésre) nem számíthatunk ezen a mérkőzésen. A Suns tegnap egészen botrányos játékkal kapott ki, a back-to-back is ellenük szól, de a Lakerst sem igazán lehet esélyesként kezelni – Kobe Bryant játéka kérdéses, ha nem játszik, ismét Metta World Peace fog kezdeni. Mindkét csapatban fiatal pontfelelősök vannak a kezdőben és egy-egy rutinos a kispadon, a hazai pálya és a vendégek fáradtsága inkább az arany-lilák mellett szól, de ezen a találkozón bármi megtörténhet.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus