Dallasban az OKC, pályán a GSW és a Spurs

Westbrookék Texasba látogatnak - az Indianát fogadja a GSW, a Lakershez utazik a Spurs - NY-ban a Clippers, Bostonban a Bulls

Orlando Magic – Charlotte Hornets 01:00

Mindkét csapat két mérkőzést tudott megnyerni az előző tízből, az Orlando sorozatban négy vereségnél tart, és korábbi jó teljesítményük után már ők is távolodnak a playoff-helyektől – épp ezért nagyon fontos ez a találkozó. A hazaiaknál a támadójáték után a védekezés is atomjaira hullott, legutóbb már a Philadelphia is szétszedte őket, és ha nem javulnak ezen a téren, a Charlotte is szétdobja majd őket – Walkerék kérdés nélkül büntethetik meg őket a periméterről. Más kérdés, hogy Batum, Lamb és Zeller nem léphet náluk pályára, de így is veszélyes csapat a Hornets távolról, ráadásul a Magicnél Oladipo játéka erősen kérdéses.

Boston Celtics – Chicago Bulls 01:30

Idén kétszer találkoztak a csapatok, mindkétszer a hazai együttes győzött, legutóbb két hete Chicagóban a Bulls örülhetett – azóta egyik fél sem tanult meg normálisan védekezni, így érdekes meccsre számíthatunk. A Celtics december 30-ig a liga legjobbjai között volt kapott pontok tekintetében, azóta rendre száz felett kapnak, de a Chicago is hasonló cipőben jár, Butlerék 110-et kapnak átlagban az utóbbi hét találkozón – nem véletlen, hogy mindkét csapat sorra gyűjti a vereségeket. Döntő lesz, hogy ki találja meg a másik ellenszerét és ki tud stabilabbá válni hátul, támadásban azért a Bullsnak több fegyvere van, Gasol és Butler mellett Rose is jól szerzi a pontokat, az ő csatája Thomasszal mindenképpen döntő lehet majd.

Brooklyn Nets – Utah Jazz 01:30

Négymeccses idegenbeli túrán van a Jazz, melynek első két állomásán egyaránt hosszabbításban maradt alul, ennek következtében pedig elvesztette nyugati nyolcadik helyét – már csak ezért is nyerniük kell Brooklynban, hiába fáradt a csapat. A Nets nem állítja általában nagy feladat elé ellenfeleit, az utóbbi tíz meccsből kilencet elvesztettek Lopezék, ez idő alatt átlagosan 16 ponttal kaptak ki, és bár a támadójátékuk időnként mutatott szép dolgokat, a Jazz védekezése ellen ez jó eséllyel kevés lesz majd. Lopeznek nem lesz könnyű estéje Gobert mellett, és ha a vendégek dobói (Hayward, Hood, Burke) nem fognak ki különösen rossz napot, egyértelműen esélyesek lesznek.

New York Knicks – Los Angeles Clippers 01:30

Sorozatban hat hazai mérkőzését nyerte meg a New York, amire már három éve nem volt példa, így kimondottan jó a hangulat a csapatnál – nyernek simán, nyernek hosszabbításban, szépen játszanak, van új kedvenc és mindössze fél meccsre vannak a keleti nyolcadik Bostontól. A Clippers tegnap kikapott Clevelandben és a back-to-back ellenük szól, ugyanakkor az érdekes kérdés, hogy Chris Pault ki fogja majd fogni hazai oldalon – egyedül Afflalo számít jó védőnek hátvédposzton, márpedig ha az irányítót hagyják alkotni, győzelemre fogja vezetni csapatát. Blake Griffin nem léphet pályára, DeAndre Jordan beleszaladhat egy újabb hackelésbe, de a Porzingis-Lopez sor egyébként is borzasztóan jól működik elöl-hátul, a magas posztokon kissé vékony Los Angelesnek itt lehetnek gondjai.

Toronto Raptors – Miami Heat 02:00

A Heat nehéz időszakot él meg, hosszú idegenbeli túrájukba belesérült Wade, Dragic és Udrih is, legutóbb súlyosnak tűnő sérülést szenvedett és biztosan nem játszik Hassan Whiteside, de Luol Deng játéka is kérdéses – tehát a kezdőcsapatból csak Bosh bevethető jelenleg. Torontóban ezzel ellentétben minden csodás, remekül védekeznek Carroll nélkül is, a támadójátékuk nagyon harmonikus, Lowry, DeRozan, Valanciunas vagy éppen Scola is bármikor berámol húsz pontot, összességében pedig sorozatban hat győzelemnél jár a társaság. Az esélyek egyértelműek, ráadásul a szoros végjátékokban is kimondottan hatékony a Raptors, nagy blama lenne számukra, ha a teljesen szétesett Miamit nem tudnák megverni.

Houston Rockets – Milwaukee Bucks 02:00

Hiába volt bombaformában Dwight Howard, megsérült a Clippers ellen és ezen az estén biztosan nem léphet pályára, ugyanakkor biztató a hazaiak szempontjából, hogy ebben a szezonban szinte meg sem érezték, ha a center hiányzott – Capela és Jones remekül megoldották a feladatot. Most Monroe semlegesítését kell elsősorban megoldaniuk, de összességében nagyon érdekesnek ígérkezik a találkozó: mindkét együttes képes elit támadógépezetté válni, védekezni viszont maximum ideig-óráig tudnak csak elfogadhatóan. Csapatszinten talán erősebb most a Milwaukee, mindenki tudja és remekül csinálja a dolgát, a Rocketsnél viszont továbbra is Harden az alfa és az omega, kérdés, hogy melyikük lesz most hatékonyabb. Szoros meccsre van kilátás, de érdekesség, hogy az előző négy egymás elleni meccset mind a Houston nyerte.

Dallas Mavericks – Oklahoma City Thunder 02:30

A nap nyugati rangadója lesz ez a találkozó, hiszen alapvetően mindkét csapat jó formában van, az OKC egyenesen az utóbbi hat mérkőzését megnyerte – náluk azonban mindig kérdés a védekezési intenzitás. Ha elég agresszívek lesznek hátul, akkor most is ők számítanak esélyesnek, de a figyelmetlenségeket megbünteti a Mavs – legutóbb Nowitzki nélkül is nyerni tudtak. A német klasszis játéka most is kérdéses, a jobb térde továbbra is fáj, és nem biztos, hogy van értelme erőltetni, hiszen teljes fegyverzetben is a Thunder a jobb csapat – kilenc napja Oklahoma City-ben simán nyertek is Westbrookék. Az irányító lassítására ki kell valamit találnia Carlisle-nak, de Kevin Durant is MVP-számokat hoz szép csendben – a meccsnek külön pikantériát adhat a legutóbbi összecsapás, ahol Barea elérte, hogy Westbrook kiállíttassa magát…

Golden State Warriors – Indiana Pacers 04:30

Két meglepő vereség után két üzenetértékű győzelmet aratott a bajnok Clevelandben és Chicagóban, most pedig ismét hazatérhetnek, ahol még nem kaptak ki ebben az idényben – sőt, összességében 37 találkozó óta veretlenek ebben a csarnokban, idén átlagosan 15 pontot vertek itt ellenfeleikre. Nem túl biztató kilátások ezek a Pacersre nézve, hiszen George-ék négymeccses idegenbeli túrájuk harmadik állomásához érkeztek, az utóbbi időben pedig gyalázatosan védekeztek – óriásit kell javulniuk ezen a téren, hogy partiban legyenek a Golden State-tel. A hátvédsoruk ráadásul erősen hiányos, sem George Hill, sem Rodney Stuckey nem bevethető, de Ian Mahinmi sem teljesen egészséges centerposzton, az ő játéka is kérdéses.

Los Angeles Lakers – San Antonio Spurs 04:30

Túl sok dolgot nem érdemes írni erről a találkozóról, a hónap legnagyobb meglepetése lenne, ha a Lakers meg tudná verni a Spurst – amíg a kaliforniak szenvednek, a texasiak tegnap már-már szemtelen pihentetéssel együtt is simán verték a Phoenixet. Tony Parker ezt a meccset is kihagyja, Tim Duncan azonban visszatérhet, de back-to-back ide vagy oda, a fontosabb játékosok öt és húsz perc között játszottak, így egyáltalán nem lehet fáradt a társaság. A Lakersnél Kobe Bryant az utóbbi öt meccsén nyolc pontot átlagol, az  elmúlt négy találkozón átlagosan húsz ponttal maradtak alul, sem a védekezésük, sem a támadójátékuk nem jó – kisebb (vagy nagyobb) csoda lenne, ha megszorítanák Leonardékat.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus