Dallasban kezdheti meg a szezont Kawhi Leonard

Úgy fest, hogy visszatérhet Leonard - otthon játszik a Cavs, már Thompsonnal? - Wolves-Sixers rangadó - nyernie kell a Pistonsnak.

 

Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks 01:00

A Cavs természetesen abszolút favorit, a Hawks hiába javulgatott az utóbbi időben, a Bulls három győzelemmel utolérte, és így már holtversenyben ligautolsó Mike Budenholzer legénysége. A hazaiaknál ráadásul a hírek szerint hosszú idő után visszatérhet Tristan Thompson, igaz, Tyronn Lue szerint nem fog visszakerülni a kezdőbe, sőt, a padról is Channing Frye marad az első számú center - kérdés, hogy akkor hol lesz helye Thompsonnak, aki nélkül 14-1-et futott eddig csapata. A Hawksnál is érdekes kérdés merült fel legutóbb a rotációval kapcsolatban, a gárda vezére, Dennis Schröder nem játszott az utolsó bő nyolc percben, kikaptak, és a játékos saját bevallása szerint nem értette, hogy miért ült a padon, azt válaszolta az ezt firtató kérdésre, hogy "kérdezd az edzőt" - meglátjuk, hogy most visszakapja-e a karmesteri pálcát. 

Detroit Pistons - Denver Nuggets 01:00 

Ez a meccs most kötelező a Pistons számára, egyszerűen azért, mert sorozatban öt vereség után, egy tartalékos és verhető ellenféllel szemben hazai pályán muszáj nyerni ahhoz, hogy visszataláljon a jő útra. A Denvernél még mindig nincs Jokics és Millsap, legutóbb éppen az ő helyükön kaptak ki, ráadásul idegenben amúgy se túl meggyőzőek, most is nagyon sok fog múlni a kinti dobóformán - ha Bartonék elkapják a fonalat, bármire képesek lehetnek, de ha nem, akkor nem sok esélyük lesz. A Detroitnál Drummond és Jackson is teljesen eltűnt a Boston ellen, ezen mindenképpen kategóriákat kell javítaniuk, de ha sikerül, akkor a center dominálhat a palánk alatt. 

New York Knicks - Los Angeles Lakers 01:00

Két szép idegenbeli győzelem után folytatná ezt a szériát New Yorkban is a Lakers, de azért az otthon 12-5-re álló Knicks ellen ez nem lesz egyszerű feladat. A hazaiaknál Porzingis révén megvan az a szupersztár, aki húzza a gárdát, körülötte pedig Hardaway Jr. nélkül is mindig van valaki, aki fellép, a festékben Kanterrel különösen erősek, és támadásban általában nincs sok gondjuk saját közönségük előtt. A LAL helyzete érdekes, mert bár sok pontot kap, de csak 28. helyen áll a támadást és a nyolcadik helyen a védekezést tekintve - ha utóbbit tudják most is hozni Ballék, akkor lehet keresnivalójuk. Kérdés persze, hogy éppen Ball mire lesz majd képes, hogy lesz-e olyan playmakerük (ha Ball nem, akkor Clarkson vagy Ingram), aki igazán jó napot fog ki, és hogy mihez kezdenek Porzingisékkel a palánk alatt - az újonc Kuzma, Nance vagy éppen Randle kaphatja meg a lett klasszist, nagyon nehéz estére számíthatnak. 

Brooklyn Nets - Washington Wizards 01:30

1-1-gyel zárta mexikói túráját a Brooklyn, az OKC legyőzése után kikapott a Heattől, most pedig hazai pályán próbálhat meg javítani - otthon 5-7-re, idegenben 5-8-ra áll a gárda, nagy különbséget ez náluk nem jelent. A Wizards már az ötödik állomáshoz érkezik az idegenbeli túrán, egy óriási vereség és két nagy győzelem után legutóbb hatalmas csatában, egy ponttal kapott ki a Clipperstől, ráadásul John Wall továbbra sem bevethető, még mindig nélküle kell megoldani a feladatot. Alapvetően jobb csapat a Washington, de nincs túl jó állapotban, és bár a Nets elég gyenge védekezést produkál, egy jó dobóformával lehet keresnivalója - ha tudják játszani a rohanós játékukat, és hibákba hajszolni a fáradtabb fővárosiakat, akkor lesz esélyük a győzelemre. 

Dallas Mavericks - San Antonio Spurs 02:30

A Spurs sokszor volt már tartalékos idén, főleg idegenben, Gregg Popovich arra azért vigyázott, hogy a hazai találkozókkal ne legyen gond - vendégként viszont csak 6-6-ot hoztak eddig. A fő kérdés most is az náluk, hogy ki lesz ott a pályán, de a legnagyobb esemény mindenképpen az lehet, hogy visszatér, pontosabban megkezdi a szezont Kawhi Leonard: a gárda legjobb játékosa szinte biztosan parkettre lép hajnalban. Túl sokat persze nem várhatunk tőle elsőre, május közepén játszott utoljára, de így is hozzátehet azért a játékhoz, a túloldalon viszont ezúttal sem lesz ott Dennis Smith Jr., aki nélkül a Mavs elvesztette az előző két találkozóját - az utóbbi időben rendszeresen úgy kap ki a társaság, hogy jól játszik, de elrontja a végjátékot, Dirk Nowitzki szerint lábon lövik magukat. Ha hozzák az eddigi formájukat, akkor otthon mindenképpen lesz esélyük, de a negyedik negyed továbbra is kérdés - nem nagyon van arra emberük, hogy vezérré lépjen elő szoros állásnál. 

Minnesota Timberwolves - Philadephia 76ers 03:30

Komoly gödörbe került a Philly, egy-két váratlan hazai vereség, Embiid kisebb sérülése, és máris sorozatban négy zakónál, valamint 50%-os mérlegnél járnak, ennyin múlik egy-egy hullámvölgy az NBA-ben. Ezt a Minnesotánál már tudják, és ők éppen kifelé másznak egy negatív időszakból, az előző két meccsüket megnyerték, szoros végjátékot is sikerült behúzniuk, kérdés, hogy tudnak-e erre építeni, illetve hogy mit hoz ez ki belőlük. Az ő legnagyobb gondjuk a keménység és agresszivitás hiánya továbbra is, de ha Embiid nem játszik a Phillynél, akkor ezeket a problémáik kevésbé fognak kidomborodni - a Sixers-center játéka kérdéses, pedig ő nagyon kellene nekik, hogy vívjon egy jót Townsszal. Érdekes meccs lesz, a hazai pálya és az aktuális forma is a Minny mellett szól, de nagyobb tűzerő van a Phillyben - ha mindenki ott lesz a vendégeknél (Covington és McConnell is sérült), akkor bármi elképzelhető. 

Sacramento Kings - Phoenix Suns 04:00

Nagyon hasonló teljesítményt nyújtott eddig a két csapat, de a Kingsben talán jobban benne van mostanában a győzelem, ezt nemrég a New Orleans ellen is bizonyította - a Suns zsinórban három vereségből érkezik, igaz, a Spurst eléggé megszorította a gárda. A vendégeknél Cauley-Stein továbbra se bevethető, de Randolph sokadvirágzását éli, Buddy Hield is jó formában van, megvannak a fegyverek, míg a Phoenixnél nincs ott Devin Booker, a sérülése óta pedig még nem tudott nyerni csapata. Különösebb tétje nincs a találkozónak, mindkét gárda a fiatalokat akarja építeni, de talán jobb formában van a hazai pályán játszó Sacramento. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus