Dallas-Houston harc a playoffért

Kulcsfontosságú texasi derbi következik - Indianában játszik a Cavs - az OKC-t fogadja a Portland - kötelező előtt a Boston és a Charlotte

 

Indiana Pacers – Cleveland Cavaliers 01:00

A Cavsnél a tegnapi nap nem a pihenésről szólt, Kyrie Irving is pályára lépett, a csapat pedig parádés játékkal mosta le a Milwaukee-t – kérdés, hogy a back-to-back miatt kiültet-e valakit Tyronn Lue. Megszakadniuk mindenesetre nem kellett Jameséknek, most viszont az Indiana ellen más lehet a helyzet: a Pacersnek nagyon fontos minden meccs a playoff szempontjából, hiszen éppen a Cavst szeretnék elkerülni az első körben. A gárda nagyon hajt Paul George vezérletével, az ő csatája Jamesszel döntő lehet majd, illetve az is, hogy a periméteren mennyire tud hatékonyan védekezni a hazai csapat. Idén egyébként háromszor találkozott a két együttes, és mindháromszor szoros meccsen nyert a Cavs.

Orlando Magic – Detroit Pistons 01:00

A Detroit a tegnapi, Miamiben elszenvedett vereség után mindenképpen győzni akar, de nem lesz könnyű dolga a jó formába lendült Orlando ellen. Kérdés, hogy a back-to-back mit vált ki a vendégekből, Reggie Jackson, illetve Andre Drummond, valamint a kispad mennyit tud javulni, mert tulajdonképpen elöl-hátul gyengék voltak a Heat ellen – igaz, a Magic védekezése közel sem ilyen harapós. A hazaiaknál Nik Vucsevics nagyon jól tért vissza, és az ő szerepe/semlegesítése szintén fontos lehet – ők az utóbbi öt meccsen közel százhúsz pontot átlagoltak, amelyben nagy szerepe volt a centernek.

Washington Wizards – Brooklyn Nets 01:00

A Wizards playoff-reményei már csak papíron léteznek, kisebb (nagyobb) csoda kellene, hogy még odaérjenek a nyolc közé – a Nets ettől függetlenül jóval gyengébb csapat, a liga egyik leggyengébbje. Ezek alapján egyértelműen a Washington az esélyes, Wallék motiváltabbak lehetnek, ráadásul a Brooklynnál Brook Lopez és Thaddeus Young sem fog játszani – sőt, Bogdanovic pályára lépése is kérdéses. Támadópotenciálban így szakadéknyi a különbség, kötelező a siker a fővárosiak számára.

Boston Celtics – New Orleans Pelicans 01:30

Nagyon fontos és kötelező meccs a Boston számára, hiszen a gárda jelenleg negyedik, de utolérheti a harmadik Atlantát is ezen a napon – eközben a Pelicans D-ligás játékosokkal, egy back-to-back második felén fog pályára lépni. A vendégek erejéről mindent elmond, hogy tegnap Philadelphiában szenvedtek sima vereséget, míg a hazaiaknál ugyan hiányozni fog Evan Turner, Avery Bradley valószínűleg ott lehet a parketten. Nagy blama lenne a Celtics számára, ha nem tudná hozni simán ezt a találkozót.

New York Knicks – Charlotte Hornets 01:30

A Hornets is kulcsfontosságú mérkőzést játszik, hiszen a tegnapi torontói vereséggel lépéshátrányba kerültek Walkerék a Miamival és a többiekkel szemben, most pedig a back-to-back második felén kötelezően nyerniük kell, ha elsőkörös pályaelőnyt szeretnének. A Knicks azért bőven verhető, Anthony-ék nem igazán erőltetik meg magukat, az előző öt meccsükből négyet elveszítettek és csak 90 pontot átlagoltak – Melo most játszhat, Porzingis viszont ezúttal sem. A vendégeknél Batum valószínűleg nem lép pályára, de ha egy kicsit pontosabbak lesznek támadásban tegnaphoz képest, így is nekik áll a zászló.

Dallas Mavericks – Houston Rockets 03:30

Ez a meccs mindenképpen kiemelkedik a mai kínálatból, hiszen akár a playoffba jutásról is dönthet: a Mavs jelenleg hetedik, a Rockets kilencedik, de vendégsiker esetén egálba kerülnek a felek és a Houstoné lesz a tiebreaker. A hazaiak sorozatban négy győzelemnél járnak még úgy is, hogy nem brillíroznak, de a védekezésük playoff-szintű: 86 ponton tartották ez idő alatt ellenfeleiket. A Rockets védekezésben csak időszakokra tud igazán jól működni, támadásban pedig James Harden a csapat alfája és ómegája – az ő formája eldöntheti a találkozót. Itt fontos megjegyezni, hogy Szakáll idén eddig csak 35,5%-kal dobott a Mavs ellen, igaz, 0,3 gólpassz híján tripla-duplát átlagolt…

Portland Trail Blazers – Oklahoma City Thunder 04:00

Érdekes meccs lesz, a Blazers tegnap idegenben gyűrte le a Sacramentót, míg az OKC Denverben gálázott, és a negyedik negyedben már pihenhettek a sztárok – a fáradtság a Thunder, a hazai pálya viszont a Portland mellett szól. Saját közönségük előtt azért általában hatékonyak Lillardék (az előző hét meccsüket megnyerték itt), bőven 100 pont alatt kapnak átlagban, és ebben a csarnokban idén már megverték az Oklahoma City-t is. A vendégeknek igazából nem számít már ez a meccs, de Billy Donovan nem akarja pihentetni játékosait, hogy ne essenek ki a ritmusból – megszakadni azért aligha fognak, a Blazers viszont igen, hiszen csak fél meccsre van az ötödik hely.

Los Angeles Lakers – Los Angeles Clippers 04:30

Egy nappal korábban is összecsapott a két együttes, akkor az elvártaknak megfelelően kocogva is simán nyert a Clippers – most is hasonlóra számíthatunk. Az mindig kérdés, hogy Doc Rivers kinek ad szabadnapot, mindenesetre Blake Griffin beépítése miatt lehet, hogy teljes lesz a keret, de valószínűleg rizikót nem fognak vállalni a „vendégek” – sőt, az is lehet, hogy Griffin nem is lép pályára a back-to-back miatt. A Lakers négy éve nem verte meg városi riválisát, és meglepő lenne, ha most ezt tenné,

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus