Davis vs. Harden: New Orleansba látogat a Houston

Pelicans-Rockets és Spurs-Wolves rangadó Nyugaton - rengetegen hiányoznak a Cavsnél, folytatná a Blazers és a Jazz is. 

 

Milwaukee Bucks - Atlanta Hawks 23:00 (TV: Sport1 - ÉLŐ)

Alapvetően egyértelműen jobb csapat a Bucks, de az elmúlt tíz mérkőzésből csak eggyel nyert többet a társaság, mint az Atlanta, úgyhogy azért van min javítania. Az Atlanta persze egész mást akar, extrán fiatalít Mike Budenholzer és ez főleg a védekezésen látszik meg, míg a Milwaukee egy dolgot biztosan tud: pontot dobni, így elég jónak tűnik a matchup a hazaiak szemszögéből. A győzelem kötelező Antetokounmpóék számára, a Heattel harcolnak a keleti nyolcadik helyért, új sérültjük nincs, gyakorlatilag minden mellettük szól. 

Washington Wizards - Indiana Pacers 00:00

Ez izgalmas ki-ki meccs lehet, hiszen egyetlen mérkőzés a két csapat közötti távolság a Pacers javára, hazai siker esetén tehát utolérné ellenfelét a Wizards. Az Indiana kiváló formában van összességében, bár legutóbb kikapott a Torontótól, de ezzel együtt remek védekezéssel hozott előtte több fontos találkozót, közte éppen a Washington ellenit is, így van mire építenie, míg a fővárosiaknál több gond van, igaz, legutóbb hosszabbításban sikerült lenyomni a tartalékos Bostont. Ha ezúttal is hozzák a mostanában rendszeresen látott agresszivitásukat Oladipóék, akkor jó esélyeik lehetnek idegenben is, mert védekezésben egyértelműen a Wizards előtt járnak, de a sérülések gátolhatják őket: Domantas Sabonis nem játszhat és Myles Turner sem 100%-os. 

New Orleans Pelicans - Houston Rockets 00:00

Ez lesz a játéknap egyik kiemelt rangadója, hiszem a ligaelső utazik egy, a nyugati playoff-harcban erősen érintett csapat otthonába. A New Orleans legutóbb kikapott a Spurstől, de most a Houston ellen, hazai pályán megpróbálkozik a bravúrral és nem is lehet leírni, hiszen Anthony Davist nem igazán lehet megállítani és a Holiday-Rondo párosnak is fekszik a Rockets által diktált gyors, rohanós stílus. Persze tisztázzuk azt, hogy amennyiben 100%-on pörögnek a vendégek, akkor mindenhol egyértelmű favoritok, de kérdés, hogy a GSW sérüléseit látva mennyire akarnak megszakadni a texasiak és mennyire próbálnak frissíteni a rájátszás előtt - erre azért van még idejük, nem kell feltétlenül most elkezdeniük. Ryan Anderson sérült, de a többiek bevethetők, sőt, az ex-Pelikán erőcsatár is azt mondta, hogy most már talán vállalhat 10-15 percet, úgyhogy tovább mélyülhet a vendégek rotációja. 

Brooklyn Nets - Dallas Mavericks 00:30

Mindkét fél back-to-backet játszik és mindkettő jó teljesítményt nyújtott előző este, de mindenképpen a Mavs ellen szól, hogy Nowitzkiék ráadásul csak hosszabbításban kaptak ki Torontóban, tehát még fáradtabbak lehetnek, mint a Brooklyn. A hazaiak a Phillyt szorították meg, ezek után fogadhatják az alapvetően jobb formában lévő és az elmúlt meccseiből jó párat behúzó Dallast, de talán nem túlzás azt állítani, hogy ezt a mérkőzést az fogja megnyerni, aki jobban akarja - aki fejben és fizikálisan is frissebb tud lenni, az kerekedhet felül. Allen Crabbe sérült a Netsnél, de rajta kívül elvileg minden "megszokott" játékos bevethető mindkét oldalon, meglátjuk, hogy merre billen a mérleg nyelve. 

New York Knicks - Charlotte Hornets 00:30

A meccs fő kérdése az lesz, hogy a Knicks le tudja-e győzni a démonjait és meg tudja-e törni a most már kilenc mérkőzésre rúgó vereségszériát - egyértelműen a Charlotte az esélyesebb idegenben is, de előbb-utóbb a New York vesszőfutásának is véget kell érnie. A hazaiaknál minden találkozón van egy olyan időszak, amikor odadobják a győzelmet az ellenfelüknek és a Hornetsnél Walker, Howard, Batum és Kaminsky is képes extra teljesítményt nyújtani, megbüntetni a Knicks hibáit. Ha tudna 48 percig fegyelmezetten kosárlabdázni a hazai alakulat, akkor lehetne keresnivalója, mert a Charlotte sem a legmotiváltabb már jelen pillanatban. 

Chicago Bulls - Cleveland Cavaliers 01:00

Papíron vendégként is kötelező meccs ez a Cavs számára, hiszen LeBron Jamesék kapaszkodnának felfelé a keleti középmezőnyből és egy egyértelműen fiatalításban, tankolásban lévő együttes az ellenfél, így nem nagyon hibázhat a vendégcsapat. Az viszont tény, hogy nincs ideális állapotban a társaság, hiszen egy eddig 2-3-mal hozott idegenbeli túra hatodik állomásaként érkezett meg Chicagóba, ráadásul a sérülések továbbra is erősen befolyásolják a dolgokat, most már Kyle Korver sem áll rendelkezésre személyes dolgok miatt, így ő, Love, Thompson, Nance, Osman és Hood is hiányozni fog - egyrészt ismét jöhet az extra alacsony szerkezet kényszerből, másrészt gyakorlatilag nem lesz kispadja a gárdának. Persze James miatt így is esélyes, főleg hogy a Bullsnál sem lesz ott Markkanen, illetve Dunn sem. 

Memphis Grizzlies - Denver Nuggets 01:00

Ez a Denver számára kötelező meccs, nem nagyon lehet mást írni a Memphisről, mint azt, hogy a liga leggyengébb csapata - sorozatban 19 vereség után nem nagyon lehet olyan érvet találni, amely mellette szólna. A Nuggets nehéz periódushoz érkezett a sorsolásában, de Memphisben nem hibázhat, a detroiti győzelem után most ismét idegenben kell nyernie és tovább kapaszkodnia a rájátszást jelentő helyek felé - Gary Harris játéka kérdéses, a többiek a tervek szerint biztosan ott lesznek a pályán. 

San Antonio Spurs - Minnesota Timberwolves 01:30

Izgalmas nyugati rangadónak tűnik és egy hasonlót nyert meg legutóbb a Spurs, akkor a Pelicans ellen aratott nagyon fontos győzelmet otthon - most a vendégként hosszú nyeretlenségi szériát megtörő Minnesotával csapnak össze Aldridge-ék. A vendégeknél Karl-Anthony Towns szenzációs formában van és átvette Jimmy Butler helyét vezérként, ha LMA-ék ellen is dominálni tud, akkor pedig most is jó esélyei lesznek a Wolvesnak. Bár alapvetően egyik csapat sincs kirobbanó formában, most éppen két-két győzelemből érkeznek, idén egymással eddig 1-1-re állnak, meglátjuk, hogy most mire jutnak Leonard, illetve Butler nélkül. 

Utah Jazz - Sacramento Kings 02:00

A Kings back-to-backet játszik, a "Warriors B" idegenbeli legyőzése jól mutat az eredménysorban, de most fáradtabban érkezik meg a gárda a liga egyik legjobb csapatához - bizony, bár a mérleg nem ezt sejteti, de a zsinórban nyolc győzelemnél járó Jazz elképesztő lendülettel kapaszkodik. A Sacramentóval azért vigyázni kell, az utóbbi időszakban jóval stabilabb és potensebb társaságot alkotnak Bogdanovicsék, de a rendkívül fizikális Utah ellen back-to-backet játszani nagyon komoly feladat még egy rutinosabb és erősebb csapat számára is - komoly meglepetés lenne, ha most is bravúrt mutatnának be Foxék. A Jazznél Ricky Rubio játéka egyébként kérdéses, a térde nincs igazán jó állapotban. 

Phoenix Suns - Golden State Warriors 03:00

Itt a GSW játszik back-to-backet és figyelembe véve, hogy Curry, Durant, Thompson és Casspi biztosan nem lesz ott most sem, ráadásul fáradtabban és idegenben kell pályára lépnie a csapatnak, át kell gondolni, hogy ki is az esélyes. A Suns éppen egy hetes vereségsorozatban van, szóval az említettek ellenére nem jelenthető ki, hogy favorit lenne, ráadásul Chrisséknél is vannak sérültek: Devin Booker játéka kérdéses, de Chandler és Williams sem 100%-os. Meglátjuk, a Golden State már elengedte a ligaelsőséget, érdekes lesz, hogy mennyire erőltetik meg magukat Greenék. 

Portland Trail Blazers - Detroit Pistons 03:00

Itt a Blazers az egyértelmű favorit, Damian Lillardék sorozatban tizenegy győzelem után önbizalommal telve állhatnak ki a Detroit ellen is, a Pistonsnál sokkal jobb csapatokat vertek sorra az utóbbi hetekben. A vendégek továbbra sem tudnak úrrá lenni a saját gondjaikon és elvétve nyernek meccset, ráadásul a vendégként hozott 9-24-es mérleg sem Drummondék mellett szól - nincs igazán érv az ő győzelmükre, ha komolyan veszi a találkozót a nyugati harmadik Portland, akkor egyértelműek az erőviszonyok. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus