Davisék meglephetik Curry-éket?

Anthony Davis és a Pelicans másodszor is megpróbálkozik a Golden State-tel - Derrick Rose meg tudja tartani jó formáját a Bucks ellen?

 

Chicago Bulls (3.) – Milwaukee Bucks (6.) 02:00

Az első mérkőzés egyértelműen Derrick Rose-ról szólt, a három év után újra rájátszás-mérkőzést játszó egykori MVP régi önmagára emlékeztető játékkal vezette győzelemre a Chicagót. A nyitányon több dolgot is jól csinált a Milwaukee, például jól fogta meg a Bulls belső embereit, elsősorban azt tudták megakadályozni Antetokounmpóék, hogy jó helyzetben kapjon labdát Gasol, Mirotic és Gibson. Ezt nem lesz egyszerű megismételni, és jó esély van rá, hogy Thibodeau megtalálja ennek ellenszerét, de legalább ennyire kérdéses, hogy Rose tud-e egymás után két mérkőzést ilyen szinten játszani – ha igen, most is egyértelmű esélyes lesz a hazai gárda. A vendégeknél Carter-Williamstől kell jóval több mindkét oldalon, amellett, hogy nagyon gyengén játszott, egy vezér is szükséges lenne a fiatal csapatba – persze ő is mindössze második szezonját tapossa a ligában. Ha az irányító összeszedi magát és pontosabban játszik a Milwaukee, okozhat meglepetést, de hazai pályán muszáj ezt is hoznia a Bullsnak.

A párharc állása: 1-0 a Chicago javára.

Golden State Warriors (1.) – New Orleans Pelicans (8.) 04:30

Az első mérkőzést két részre lehet bontani, hiszen három negyeden keresztül a parádézó Steph Curry uralkodott, és húszpontos fórt épített a GSW, a záró etapban viszont Anthony Davis egymaga berámolt húsz egységet és felzárkózott a Pelicans. Kérdés, hogy melyikből érdemes kiindulni a mai találkozó előtt, ezt pedig elsősorban a Green-Bogut páros fogja meghatározni – ha ők olyan agresszíven tudnak védekezni Davis ellen, mint legutóbb 36 percig, akkor nem sok esélye lesz a New Orleansnak. Ha AD tartósan megtalálta az ellenszert a két védőfenoménnel szemben, akkor lehet keresnivalója a vendégcsapatnak, bár Curry-re akkor sem lesz igazán emberük, az még a fő MVP-esélyestől sem várható el, hogy minden meccsen 30 felett dobjon. Tyreke Evans játéka kérdéses a vendégeknél, de mindenképpen több nyomás lesz ma már Jrue Holiday-en, aki az első találkozón minimálisan sem tudott faktorrá válni. A hazai pálya továbbra is a GSW mellett szól, ezért akármit játszik Davis, az alapszakasz-győztes az esélyesebb…

A párharc állása: 1-0 a Warriors javára.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus