Davisékkel meccsel a Cavs, a Clippersszel a Spurs

LeBron Jamesék Anthony Davisékkel csapnak össze, a címvédő Los Angelesbe látogat, de pályán a Bulls, a Jazz és lesz Knicks-Hawks is.

Öt meccsel folytatódik ma hajnalban az NBA alapszakasza, a Cleveland most Anthony Davist és a Pelicanst fogadja, a nap másik rangadóján pedig a címvédő Spurs Blake Griffinékhez látogat Los Angelesbe. A Chicago a Detroitot, a Knicks az Atlantát fogadja, a Jazz pedig Indianába utazik - nézzük, mire számíthatunk az egyes találkozókon!

Cleveland Cavaliers – New Orleans Pelicans 01:00

Labdamozgatási gondokkal küzd a Cavs, képtelenek jól passzolni és gólpasszokat osztani – pontosabban a legutóbbi meccsükig képtelenek voltak. Akkor azonban James és Irving is szervezte a játékot és passzolt, így 25 asszisztot jegyezhetett David Blatt csapata – ez kiemelten fontos lesz Anthony Davisék ellen. Az erőcsatár brutális formában van elöl-hátul, márpedig ha valahol, akkor ezen a poszton védekezésben vékony a Cavs, bár összességében sem remekelnek hátul. Elöl lesz a nagy kihívás, a Pelicans top védekező csapat idén, 95,2 pontot engednek, 19 labdavesztésbe hajszolták bele legutóbb a Spurst, Davis pedig 4,4 blokkot átlagol – adott a feladat LeBronék előtt.

Indiana Pacers – Utah Jazz 01:00

Gyakorlatilag nem marad egészséges játékos Indianában, Roy Hibbert is megsérült és kihagyja a mai derbit – így sokban nem emlékeztet már NBA-csapatra ez a Pacers. Ugyanakkor a hirtelen lehetőségtől felvillanyozott cserék óriási szívvel játszanak, Sloan mellett legutóbb Solomon Hill 28 pontos karriercsúcsot dobott. Ennek ellenére nagy meglepetés lenne, ha a Jazzt le tudnák győzni, Gordon Hayward klasszisteljesítménnyel húzza egyébként is jó csapatát – a kiscsatár ma visszatérhet szülőállamába, hiszen Indianában született és egyetemre is itt járt. Papíron minimum négyes-ötös poszton dominálni kellene a Jazznek, de reálisan nézve minden ponton erősebbek.

New York Knicks – Atlanta Hawks 01:30

Két napja megmérkőztek már Atlantában, akkor hét ponttal volt jobb a Hawks, Korverék pedig most is legnagyobb erősségükre, a triplákra építhetnek, hiszen a periméter-védekezése továbbra is gyötrelmes a hazai csapatnak. Az Atlanta 41%-kal tüzel kintről, a Knicks pedig ennél többet engedélyez átlagosan – könnyen triplaesővé válhat a találkozó. Két napja ennek ellenére a betörésekből és a büntetővonalról nyerte meg a meccset a Hawks, ma legalább ezen fordítania kellene a New Yorknak, hogy legyen esélye – viszont Prigioni, Bargnani és Calderon továbbra sem bevethető.

Chicago Bulls – Detroit Pistons 02:00

Derrick Rose bokái továbbra sincsenek rendben, minimum kérdéses a játéka – viszont a Bulls igazi gondja a palánk alatt van. Folyamatosan bukják a lepattanózást, ez pedig komoly gond lehet ott, ahol Drummond, Monroe és Josh Smith gyűjti be ezeket, ez a trió tegnap éppen 38 lecsorgót kaparintott meg. Ugyanakkor ezt bőven ellensúlyozza, hogy a liga egyik leggyengébben dobó csapata a Detroit, miközben a Bulls amúgy is elit védekezést mutat be – az agresszív Butlerrel, Brooksszal és Pau Gasollal hozhatja a meccset a jóval mélyebb és minőségibb Chicago a belül meglévő gondok ellenére is.

Los Angeles Clippers – San Antonio Spurs 04:30

Egyik csapat sem kezdte jól az idényt, a Spurs a tavalyi álomjáték után a liga legaljába tartozik támadóoldalon, viszont lepattanózásban Splitter nélkül is elit, ami az e téren az NBA legrosszabbjaként működő Clippers ellen értékes lehet. Utóbbi adat brutális, ha a Griffin-Jordan párosról beszélünk, ugyanakkor Anthony Davis rommá szedte Duncanéket, Griffinnek is jó napja lehet ezen a poszton. A bajnoknál Splitter mellett Belinelli és Mills továbbra sem bevethető és a többiek is csak keresik a formájukat, de a hazaiaknál sem játszik kiemelkedően talán senki – egyedül Paul hozza a számait, aki Parkerrel nagy meccset vívhat majd.

A meccsekhez élőképes streamekért ide kattintsatok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus