DeAndre Dallasban, Aldridge Portlandben

Két nagy találkozást is megnézhetünk hajnalban - a Memphis visszavágna a GSW-nek - 11 meccset rendeznek, nézzük, hogy mit várhatunk!

 

Charlotte Hornets – New York Knicks 01:00

Mindkét csapat back-to-backből és mindkét csapat győzelemből érkezik, ide kapcsolódik, hogy a Knicks január óta nem nyert egymás után három találkozót. Náluk mindig döntő Anthony dobóformája, illetve mindig lehet számítani egy Porzingis putback-zsákra, viszont most védekezniük is kell majd – a Charlotte az utóbbi négy meccsén 109 pontot átlagol és ebből hármat meg is tudtak nyerni Lambék. A hazaiak nagyon jól tudják forgatni a támadójátékukat, hol Al Jeffersonra építenek, hol a kinti dobókra, ráadásul a kispadjuk nagyon erős, ebben köröket vernek a vendégekre. Batum foghatja Anthony-t, és ha sikerül lassítania, akkor nem biztos, hogy lesz elég tűzerő a New Yorkban – Afflalo még mindig nem léphet pályára, a hazaiaknál pedig PJ Hairston játéka kérdéses.

Orlando Magic – Los Angeles Lakers 01:00

A Lakers védekezésben továbbra is nagyon gyenge, ráadásul valószínűleg ezúttal sem lép pályára Kobe Bryant – hogy ez jó vagy rossz hír a többieknek, az majd kiderül. Mindenesetre a Miami ellen sok jót nem láthattunk a csapattól, leszámítva a tripladobást, Nick Young vezérletével valós veszélyt jelentettek az arany-lilák kintről – ha nyerni akarnak, ma is legalább így kell dobniuk. Az Orlandónál Vucsevics továbbra sem bevethető, de Fournier egészen parádés formában kosarazik, és összességében is rendkívül erősek elöl-hátul – eddig leginkább az utolsó percekben kaptak ki, de most könnyen lehet, hogy jóval előbb eldől a találkozó.

Philadelphia 76ers – Toronto Raptors 01:00

A Raptors az 5-0-s kezdés után sorozatban három vereséget szenvedett, de most Philadelphiában már nem lehet kérdés a győzelmük – ehhez azonban javulniuk kell. Tegnap a Knickstől kaptak ki szoros meccsen és a back-to-backet érezhetik, ráadásul Carroll hiánya is nagyon szembetűnő, de a jó formában lévő DeRozan elviheti magával társait – tegnap ráadásul Kyle Lowry is jól teljesített. A hazaiaknál Okafor képes 20 pontos meccseket gyártani, de a kulcs Noel lehet majd, amennyiben játszik a magasember, egyrészt neki kell megfognia Valanciunast, másrészt a kintről gyengébb DeRozan betöréseit is neki kell megnehezítenie – ha nem játszik, átjáróház lesz a festék a Sixersnél. Carroll mellett egyébként Ross sem játszhat, az ő tripláik és a spacing pedig hiányozhat a Torontónak.

Boston Celtics – Indiana Pacers 01:30

A Pacers egy hete már legyőzte a Bostont, most viszont Thomasék lesznek otthon, ami módosíthatja a képletet – főleg úgy, hogy tegnap remek védekezést bemutatva oktatták le a Milwaukee-t. A Celtics hátul az utóbbi meccseken rendkívül agresszív, ugyanakkor most valószínűleg nem játszik Bradley, nem teljesen egészséges Crowder, és Smart visszatérése is kérdéses – márpedig nem valószínű, hogy túl tudják dobni az Indianát. A vendégeknél Paul George az utóbbi négy meccsén 30 pontot átlagol 44%-os triplamutatóval, közel tíz lepattanóval és öt gólpasszal, ráadásul egy hete sem tudták őt megfogni Turnerék – támadópotenciálban bőven ellenfele felett áll a Pacers, a kérdés, hogy ezen a meccsen mennyire tudja ezt összerakni Frank Vogel.

Atlanta Hawks – New Orleans Pelicans 02:00

A Pelicans megszerezte első győzelmét, de megsérült Anthony Davis, és egyelőre kérdés, hogy ma pályára léphet-e – márpedig vele is nagyon esetleges a csapat játéka, nélküle még akkor is komoly gondjaik lehetnek, ha tegnap a Dallast szétdobták Ryan Andersonék. A Hawks sorozatban hét győzelem után, egy őrült meccse kapott ki a Minnesotától, és elsősorban a védekezésükkel vannak gondjaik, de aligha ez a New Orleans fogja szétszedni őket, így hazai pályán, motiváltan, az átlagban 110 pont felett kapó és sérültekkel teli Pelicans ellen mindenképpen esélyesek Teague-ék.

Dallas Mavericks – Los Angeles Clippers 02:00

Az este egyik fő attrakciója lesz ez a találkozó, hiszen DeAndre Jordan először lép pályára Dallasban a nyári botrány után – a két csapat Los Angelesben már összecsapott, és akkor is egy rendkívül feszült, balhétól sem mentes derbit játszottak a felek. A két csapat közötti különbség nyilvánvaló, a Mavs ráadásul tegnap kikapott a New Orleanstól, de ma alighanem kettőzött akarattal fognak hajtani, és a Clippers centere pokoli este elé néz – ilyen hangulatban sem felejthetjük el azonban a hazaiak most már 107 kapott pontot átlagoló védekezését és az ugyanennyit átlagoló LAC-támadójátékot. Szikrázó meccs lesz, az esélyes a Clippers, de nem biztos, hogy ez lesz a legfontosabb…

Houston Rockets – Brooklyn Nets 02:00

A Houston a gyenge rajt óta sorozatban négy meccset nyert, James Harden pedig ez idő alatt 38 pontot átlagolt, jelenleg gyakorlatilag foghatatlan – mellette Howard is hozza magát, de az alacsony szerkezetben Thornton is lubickol a kezdőcsapatban. A Nets a liga egyik leggyengébben támadó csapata, 90 pontot átlagolnak, borzasztóan dobnak kintről és emellett a védekezésük sem jó – sőt, Brook Lopez játéka sem biztos. Jelen állapotában nagy meglepetés lenne, ha a vendégcsapat szorossá tudná tenni az ütközetet, főleg úgy, hogy a Houstonnál Jones és Beverley is visszatérhet ezen a mérkőzésen.

Memphis Grizzlies – Golden State Warriors 02:00

Az első hat meccs Steph Curry varázslatáról szólt, de az utóbbi két találkozón már csak 41%-kal dobott, a Warriors viszont még mindig veretlen – sőt, rendkívül könnyedén játszva hozták a meccseiket. A Memphist nem rég kereken 50 ponttal mosták le, így Marc Gasoléknak bőven van mit törleszteniük, ráadásul saját közönségük előtt biztosan kettőzött akarattal fognak hajtani a bajnok ellen. Ehhez azonban mindenképpen pontosabban kell dobniuk, jelenleg gyakorlatilag a liga leggyengébben dobó csapatáról beszélhetünk esetükben, ráadásul a GSW védekezése is elég erős – ezen talán segíthet a megszerzett Mario Chalmers, aki valószínűleg ma be is mutatkozhat új csapatában.

Denver Nuggets – Milwaukee Bucks 03:00

Az újonc Mudiay egyre jobban megszokja az NBA-t és legutóbb már igazi vezérként, clutch játékosként vezette csapatát győzelemre – ezen a poszton pedig most is nagyot nyerhet a Nuggets, a Bucksnál Carter-Williams továbbra sem bevethető. A Milwaukee tegnap 83 pontot tudott dobni a Bostonnak, ha nem javulnak jelentősen, most sem fognak nyerni – ugyan Monroe és Antetokounmpo mellett Jabari Parker is kezdi elkapni a fonalat, ez egyelőre édeskevés. A Nuggetsnél továbbra is hiányzik Nurkic, Lauvergne, Chandler és kérdéses Nelson játéka is, míg a vendégeknél Mayo maródi továbbra is, de ha nem javul főleg a kinti dobásokban a Milwaukee, Monroe-t lelassíthatja belül a Faried-Hickson páros.

Sacramento Kings – Detroit Pistons 04:00

Cousins visszatért, de a Kings gondjai nem oldódtak meg, a center borzasztó hatékonysággal dolgozott, míg Rondo kénytelen volt 48 percet irányítani, de most legalább van esély arra, hogy Collison játsszon – ő sokat dobhat a Sacramentón. A Pistonsnál nincsenek ilyen gondok, Reggie Jacksonék nagyon együtt vannak, az irányító és Drummond minden meccsen dominál, mellettük Stanley Johnson, Marcus Morris vagy éppen Ilyasova is fel tud lépni – a veretlen GSW elleni vereség bőven belefért, így is 5-2-vel állnak. A palánk alatt a Drummond-Cousins csata nagy összecsapás lesz, de ha Rondóék nem tudják megfogni Jacksont, nem valószínű, hogy a Kings túl tudja dobni sokkal szervezettebb és tudatosabb ellenfelét.

Portland Trail Blazers – San Antonio Spurs 04:30

Nem csak DeAndre Jordan utazik érzelemdús mérkőzésre, de a nyáron csapatot váltó LaMarcus Aldridge sem lesz egyszerű helyzetben – korábbi együtteséhez, a Portlandhez látogat a Spurs. A két csapat jelenleg nincs egy szinten és a támadójátékban egyre inkább javuló Spurs sokkal több lábon áll, a Portlandnél azért még mindig a Lillard-McCollum páros viszi a pálmát, de kérdés, hogy őket ki állítja majd meg – az nem valószínű, hogy Tony Parker. A Blazersnél egyébként Cliff Alexander is megkezdheti a szezont ezen a meccsen, de természetesen a találkozó Aldridge-ról fog szólni – érdekes kérdés, hogy vajon hogyan fogadják majd…

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus