Dennis Smith megsérült, de tartalékosan is nyert a Mavs

Hiába pihentetett Rick Carlisle, újabb fontos láncszem dőlt ki - a második félidőben kerekedett a Kings fölé a Clippers. 

 

Visszajátszás c. videós rovatunk itt megtekinthető!

Atlanta Hawks - Dallas Mavericks 94-108

Dennis Smith Jr. megsérült. A két csapat jövő héten egymás ellen kezdi az alapszakaszt, de a Dallas még holnap is pályára lép, így pihentette a kezdőit Rick Carlisle - sőt, Nowitzkin, Barneson és Matthewson kívül Finney-Smith, Barea, Harris és McRoberts sem lépett pályára a már eredendően sérült Seth Curryt nem is említve. Az első félidőben még tovább szűkült a rotáció, ugyanis az újonc Dennis Smith Jr. bokasérülést szenvedett, úgy kellett letámogatni a pályáról, ez pedig nagyon nem jó jel a texasiak számára - bármennyi időre is esik ki, az fájni fog, főleg hogy már Curry is kidőlt, két embert nem pótolhat a most is jól játszó Yogi Ferrell.

Teljes kerettel sem ment. Amíg a Dallas pihentetett, addig az utolsó felkészülési meccsét játszó Atlanta az alapszakaszra tervezett rotációt próbálgatta - legalábbis az első félidőben, utána már nem nagyon kerültek pályára a meghatározó játékosok. Azonban ez az első félidő sem sikerült jól, a Mavs a Ferrell-Smith kettős vezetésével sorra termelte a kosarakat, majd a padról beálló Clavell-Kleber páros bevert 9/18 triplát és a texasiak gyakorlatilag végig vezettek - az első negyedben tíz pont feletti hátrányba került a Hawks, de ez a nagyszünetig volt már 18 is. A fordulást követően kiegyenlítettebbé vált a meccs, de hiába szórt húsz pontot Kent Bazemore, nem tudta szorossá tenni a találkozót Mike Budenholzer alakulata. 

A Hawks legjobb dobói: Bazemore 20/9, Prince 11/3, Schröder 9, Collins 9 
A Mavericks legjobb dobói: Clavell 19/15, Kleber 16/12, Dozier 14/6

Los Angeles Clippers - Sacramento Kings 104-87

Egy félidő volt a Kingsben. A sérült újonc, De'Aaron Fox nem lépett pályára, a kezdőbe visszakerült George Hill (bár ő csak kilenc percet játszott) és Zach Randolph, a Kings pedig az első félidőben végig egyenrangú ellenfele volt a Clippersnek - a palánk alatt az említett Randolph és Cauley-Stein hozta magát, a periméterről pedig Hield, illetve a padról beszálló Bogdanovics és Temple jelentett komoly tűzerőt. Mindez elég volt ahhoz, hogy nagyrészt ők járjanak előrébb, a harmadik negyedben azonban jött egy 10-0-s Clippers-futás, amivel fordult a kocka - onnantól a Los Angeles diktált, a záró etapban pedig magabiztossá is tette győzelmét. 

Nem volt bő a Clippers rotációja. Danilo Gallinari, Patrick Beverley, Sam Dekker és Austin Rivers is hiányzott a LAC keretéből, de jól sikerült őket pótolni - a kezdőben Wesley Johnson 4/4 triplával, míg Lou Williams 14 ponttal és 4 gólpasszal jelentkezett, a padról pedig Tyrone Wallace rámolt be 16 egységet. A meccs elején Teodoszics jól mozgatta csapatát és osztotta a gólpasszokat, a festékben a Jordan-Griffin páros fölénybe is tudott kerülni, de a védekezés nem igazán működött, így csak a második félidőben sikerült igazán érvényesíteni az akaratukat. 

A Clippers legjobb dobói: Griffin 18/6, W. Johnson 16/12, Wallace 16
A Kings legjobb dobói: Randolph 14/6, Mason 13/3, Bogdanovics 13/9, Temple 13/9

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus