Denverben is nyert a Suns, kikapott a Celtics, a Clippers és a Nets

Az eddig nyeretlen Detroit győzte le a Bostont - 83 pontot tudott dobni Dallasban a Miami - megint nyert San Antonióban a Lakers - a Utah nyomta le a Clipperst - a Hawks visszavágott a Brooklynnak. 


Charlotte Hornets - Memphis Grizzlies 93-108

Nem találta a támadójátékát a Hornets. A hazaiak két vereséget követően két győzelemmel kozmetikázták mérlegüket, ráadásul ezúttal a Ja Morantet elveszítő Memphis látogatott hozzájuk, így egyértelműen a Charlotte volt a mérkőzés favoritja. Mindezek ellenére szemlátomást az öltözőben hagyta elszántságát és agresszivitását is a hazai csapat, a Grizzlies már a feldobás pillanatától a kezében tartotta az irányítást, s hiába játszott kiválóan Bismack Biyombo (16 pont, 12 lepattanó), aki ezen az estén megszerezte NBA-pályafutása 4000. lepattanóját, valamint a padról érkező LaMelo Ball (15 pont, 6 gólpassz, 6/14 mezőnyből), Gordon Hayward újabb rutinszerű estjét és a Devonte' Graham-Terry Rozier duó betlijét nem bírták el az észak-karolinaik - Graham mindössze három pontig jutott 1/10-es dobásmutatóval, míg Rozier rajta is túltéve 1/11-gyeel zárt. „Ezúttal a Memphis volt az agresszívabb csapat. Támadásban nem találtuk a ritmust, így nem volt esélyünk a fordításra. Sajnos a sűrű program nem ad lehetőséget a repertoár csiszolására, így élesben kell rálelnünk a válaszokra” - mondta James Borrego vezetőedző.

Dillon Brooks vezérletével győzött a Grizzlies. Idegenbeli túrája harmadik állomásán a Memphis mindössze kilenc játékosa volt hadra fogható, Ja Morant bokasérülése miatt hosszabb időre kidőlt, ám ezúttal már a szintén a bokájával bajlódó Grayson Allen sem volt bevethető, így nem éppen a vendégek voltak a meccs favoritjai. Annak a tudata sem erősítette a potenciáljukat, hogy a 2020/2021-es szezonban nem volt még két olyan este, amikor ugyanaz a kezdő ötös léphetett volna náluk parkettre. Ezzel szemben remek egységről bizonyosságot téve, Dillon Brooks iránymutatásával könnyedén győzték le a Hornets csapatát. Brooks 21 ponttal, közte öt triplával zárt, ám Kyle Anderson is kivette a részét a munkából, 18 pontja mellé karriercsúcsot jelentő 11 pattanót szedett, de 15 pontjával Brandon Clarke is odatette magát - Jonas Valanciunas (14 pont, 10 lepattanó) pedig hozta a tőle elvárhatót, ezúttal is dupla-dupla került a statisztikai lapjára. „Akárhogy is alakuljon ez a meccs, keményen fogunk játszani, megmutatjuk, hogy ennél sokkal több van bennünk” - nyilatkozta a feldobás előtt Clarke, s ezt igazolták is.

A Hornets legjobb dobói: Biyombo 16, Ball 15/6, Ca. Martin 14/6, Hayward 14/3
A Grizzlies legjobb dobói: Brooks 21/15, Anderson 18/6, Clarke 15/3

Detroit Pistons - Boston Celtics 96-93

Idénybeli első győzelmét ünnepelhette a Pistons. A Detroit a liga két nyeretlen csapatának egyikeként lépett pályára, ráadásul a Boston ellen, így a szakértők véleménye megegyezett abban, hogy valószínűleg nem most fog megtörni az autóvárosiak rossz sorozata. Tévedtek. Jerami Grant 24 pontot, míg Derrick Rose 17-et szerzett, az újonc Saddiq Bey eddigi legjobb játékával előrukkolva ugyancsak 17-ig jutott, közben pedig az agyrázkódás protokoll miatt kimaradó Blake Griffin helyén percekhez jutó Mason Plumlee 17 lepattanóval hálálta meg a bizalmat. A mérkőzés kis túlzással már az első félidőben eldőlt, amikor a hazaiak már huszonegy ponttal is vezettek, a negyedik negyedben ellenben visszazárkózott a Celtics, ám az utolsó 4 perc 15 másodpercben képtelenek voltak a gyűrűbe találni, így a michiganiek egy kifejezetten ígéretes védőjátékot bemutatva, megérdemelten szakították meg nyeretlenségi szériájukat.

Az öltözőben ragadt a Celtics. A Boston az első tizenhárom dobásából tizenegyet kihagyott a Detroit elleni összecsapás során, s hiába Jayson Tatum (28 pont, 6 lepattanó) és Jaylen Brown (25 pont, 9 lepattanó) viszonylag jó teljesítménye - bár csak a festéken belüli munkájáért illeti dicséret a sztárpárost, a triplavonalon kívülről nekik sem ment, 4/18-at hoztak össze –, ez most kevésnek bizonyult. A negyedik negyed elején ugyan Brown még megrázta magát, zsinórban szerzett hét pontjával előbb visszakapaszkodtak, majd meg is fordították az eredményt, ám ahogyan az első negyedben túl későn jöttek ki az öltözőből, fejben túl korán is vonultak be oda: utolsó tíz dobásukat elrontották, ez pedig vereséget ért. Döntő szituációban előbb Brown, majd Marcus Smart is hibázott, a Motor City pedig kihasználta ezt a lehetőséget. Esély a visszavágásra két nap múlva, január 3-án ugyanis ismét egymásnak feszül a két csapat.

A Pistons legjobb dobói: Grant 24/6, Rose 17, Bey 17/15
A Celtics legjobb dobói: Tatum 28/9, Brown 25/3, Smart 13/9

Dallas Mavericks - Miami Heat 93-83

Furcsa meccsen javított a Dallas. A gyengébb szezonrajt után nagyon kellett már ez a hazai győzelem a Mavsnek és a második negyed hajrájától kezdve nem is forgott ez veszélyben, mert ott egy 9-0-s rohammal sikerült 15 pontos előnyt kialakítaniuk - a harmadik negyedben még rohantak egy 10-2-t és vezettek már 24-gyel is, mielőtt a záró etapban kicsit hátradőltek. A mérkőzés furcsaságát viszont az adta, hogy ezt most inkább a védekezésükkel nyerték meg, támadásban ők is csak 41%-kal céloztak mezőnyből és elég gyengén tripláztak, nem játszottak jól, de a Heat ritmusát annyira elvették, hogy ez is elég volt egy magabiztos győzelemhez. Luka Doncic azért szép számokkal zárt (27 pont, 15 lepattanó, 7 gólpassz), ő mindenképpen kiemelkedett a mezőnyből, a fontos győzelem után pedig holnap újabb idegenbeli kirándulásra indulnak majd.

Pocsék volt a Miami. Jimmy Butler ugyan visszatért a Heatnél, de 0/6-ot dobott mezőnyből, ehhez Duncan Robinson 1/8-at tett hozzá, Andre iguodala sem találta a ritmust és Tyler Herro sem játszott jól - csak a kispad miatt jött ki egyáltalán a 80 dobott pontból a vendégcsapat, igaz, most Goran Dragic is csak 3/11-et hajított, közte 0/6 triplával. Bam Adebayo volt az, aki megint próbált stabilitást adni (19 pont, 11 lepattanó, 4 labdaszerzés), illetve a jó formában lévő Avery Bradley-nek voltak még biztató dolgai, de csapatszinten igazából esélyük sem volt és abszolút meglepő módon értékelhetetlen támadójátékkal rukkoltak elő - úgy tűnik, hogy több más nagy csapathoz hasonlóan ők sem tudnak még kiegyensúlyozottan haladni így a szezon elején. 

A Mavericks legjobb dobói: Doncic 27/9, Hardaway Jr. 18/9, Finney-Smith 12/6
A Heat legjobb dobói: Adebayo 19, Bradley 15/6, Herro 11/3

Brooklyn Nets - Atlanta Hawks 96-114

Visszavágott az Atlanta. Két napja ugyanebben a csarnokban találkoztak a felek és akkor egy pontzáporos meccs végén a Brooklyn örülhetett, ezúttal viszont egész másképp alakult a találkozó - mindkét fél figyelt a védekezésre, nem túldobni, hanem megfogni akarták egymást. Ebben viszont most a Hawks bizonyult jobbnak, a vendégeknél Trae Young ugyan nem játszott extrát (21 pont 21 dobásból, 7 gólpassz), csapatként viszont parádéztak: Hunter (23 pont, 6 lepattanó, 9/10 mezőnyből), Collins (20 pont, 8 lepattanó 25 perc alatt), Capela (12 pont, 11 lepattanó, 6 gólpassz) és Huerter (2/5 tripla, 4 labdaszerzés) is bőven hozzá tudott tenni, Bogdanovicstól most elég volt 7 pont is, a Gallinari-Rondo párosra pedig egyáltalán nem volt szükség, nem hiányoztak. A vendégek végig magabiztosak voltak, az első félidőben is ők jártak előrébb, a nagyszünetben kilenc ponttal vezettek, majd a fordulás után még tovább emeltek a tempón és fokozatosan eldöntötték a küzdelmet - a harmadik játékrészben 16-tal, a negyedikben pedig már kereken hússzal jártak előrébb és ezúttal nem is engedték vissza ellenfelüket a hajrában. Lloyd Pierce-ék szerint ők tanultak az előző meccsből, most odafigyeltek a részletekre és teljességgel az történt, amit ők akartak, úgyhogy 4-1-gyel ott vannak a keleti top négyben. 

Most nem működött a Brooklyn. Az előző mérkőzés parádéja után ezúttal csak erőlködött a Nets, Kevin Durant (28 pont, 8 lepattanó, 4 gólpassz, 2 blokk, 10/21 mezőnyből, 5 eladott labda) ugyan most sem volt rossz, de Kyrie Irving csak 6/21-et dobott mezőnyből és csapatszinten nem működött a játékuk: 40%-kal céloztak, a tripláikat pedig 20% alatt küldték a gyűrűbe, így nem lehetett igazán komoly esélyük. Az eladott labdákkal is több volt a gondjuk, illetve ők védekezésben sem tudtak annyit javulni, mint az Atlanta, így összességében simán kaptak ki, egyetlen másodpercig sem vezettek. Ez azért egy jelentős tanulópénz Steve Nash-ék számára, de természetesen a teljesen új csapat még nincs igazán kész - most a Washington ellen, szintén otthon lehet javítani. 

A Nets legjobb dobói: Durant 28/6, Irving 18/6, Harris 12/6
A Hawks legjobb dobói: Hunter 23/9, Young 21/9, Collins 20/6

Milwaukee Bucks - Chicago Bulls 126-96

Sima győzelem, takaréklángon. Nem okozott gondot a fáradtan, tartalékosan érkező Chicago a Milwaukee-nak, Mike Budenholzer eddig hullámzóan teljesítő csapata most a jobbik arcát mutatta és egyetlen félidő alatt lerendezte a mérkőzést. A 35-19-re megnyert második negyed után elég egyértelmű volt a helyzet, úgyhogy Budenholzer a fordulás után már elég "változatosan" rotált, a kezdőből Lopez és DiVincenzo húsz perc alatt maradt, Middleton 25 (14 pont, 6 gólpassz, 3 labdaszerzés), Holiday 26 (3/6 tripla, 4 gólpassz, 3 labdaszerzés), Giannis Antetokounmpo pedig 28 (29 pont, 12 lepattanó, 8 gólpassz, 10/18 büntető) percet játszhatott, összesen 13 játékos került pályára és mindegyikük ott is tölthetett legalább kilenc percet. A hullámzó teljesítményükben most a triplákat tekintve is jobb napot fogtak ki, 22-szer zörgettek be kintről 49%-kal, úgyhogy nem nagyon adtak esélyt a Bullsnak - ezzel 3-3-ra javították a mérlegüket, legközelebb pedig a Bostont legyőző Detroitot fogadják. 

Nem itt kell nyernie a Chicagónak. Ugyan csoportriválisokról van szó, de a Milwaukee tavaly 13-1-gyel, az utóbbi két évben pedig 28-3-mal hozta le a divízóját és most sincsenek egy szinten a felek - ráadásul a Bulls back-to-back érkezett meg négy játékosa nélkül, két washingtoni győzelemből. A vendégeknek nem is nagyon volt most esélyük, az előző este remeklő alapemberek is csak szenvedtek Holidayék ellen, nagyon gyengén tripláztak, több eladott labdájuk volt, mint gólpasszuk, majd a negyedik negyedben Valentine is megsérült - mivel kiderült közben, hogy Hutchison koronavírusos, most van éppen elég bajuk...

A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 29/3, Forbes 18/12, Middleton 14/6
A Bulls legjobb dobói: LaVine 16/3, Valentine 14/6, Carter Jr. 12/3, White 12/3

Minnesota Timberwolves - Washington Wizards 109-130

Megvan az első Wizards-győzelem. Egy back-to-back második felén, Russell Westbrook nélkül érkezett meg erre a meccsre az eddig 0-5-öt hozó Washington, a fővárosiak viszont most sokkal jobban néztek ki, mint eddig. Bradley Beal lubickolt, már az első negyedben beszórt 14 pontot (végül 31-gyel zárt 12/20 jó dobással, 7 gólpasszal alig 28 perc alatt) és most csapatként is tarthatatlanok voltak: 55%-kal tüzeltek mezőnyből, 48,5%-kal tripláztak és nyolcan is tíz pont fölé jutottak náluk. Már a nyitó játékrészben kétszámjegyű előnyt hoztak össze és bár a második negyedben volt egy kisebb hullámvölgyük, de a harmadikban a lovak közé csaptak és állva hagyták ellenfelüket: egy 29-7-tel zárták ezt a periódust, összességében 40-14-re nyerték meg, onnantól nem volt kérdés. Bealék a záró etapban már nem is játszottak, nem volt rájuk szükség, úgyhogy megvan az első győzelmük, most pedig utaznak tovább Brooklynba. 

Nagyon gyenge a Timberwolves. Karl-Anthony Towns kiesése előtt még volt két győzelme a Minnesotának, azóta viszont még csak szoros meccset se tudtak játszani, háromból háromszor kaptak ki teljesen simán - most ráadásul egy egészen eddig nyeretlen, back-to-bavk érkező, Russell Westbrookot nélkülöző Wizardstól. Ryan Saunders vezetőedző szerint nem tudnak elég energiát kivinni a parkettre, a harmadik negyeddel pedig különösen nem tudnak elszámolni - mindhárom említett meccsen 120 pont felett kaptak, nincs semmi tartásuk, sem Russell, sem Edwards nem tudja egy percig sem igazán húzni a gárdát, így borzasztó nehéz helyzetben vannak. 

A Timberwolves legjobb dobói: Beasley 21/9, Reid 17/3, Edwards 17/6
A Wizards legjobb dobói: Beal 31/9, Bryant 18/3, Robinson 13/6

San Antonio Spurs - Los Angeles Lakers 103-109

Szorosabban, de megint a Lakers nyert. Két napja simán győzött San Antonióban a bajnok, most viszont nehezebb dolga volt Frank Vogel csapatának, amely rengeteg dobást hibázott közelről, 40% alatt értékesítette a kétpontos kísérleteit. Az összecsapás végig szorosan zajlott, hét pontnál nagyobb különbség egyik irányba sem alakult ki, a Lakers sokkal nehezebben tudott pontokat szerezni, úgyhogy a hajrában ki kellett izzadnia ezt a győzelmet - Vogel ki is emelte, hogy tudják, hogy ilyen teljesítményekre is szükségük van, mert nem játszhatnak mindig jól. 103-100-as Spurs-vezetés után Anthony Davis bombázott be egy nagyon fontos triplát, aztán Dennis Schröder blokkolta Patty Mills dobását, majd Kyle Kuzma tett vissza egy támadópattanót, a következő támadásból James dobott egy duplát, végül Davis két büntetője állította be a végeredményt - egy 9-0-s futással, clutch játékok sorával zárta a meccset a címvédő, ennek köszönheti a győzelmét. Davis (34 pont, 11 lepattanó, 5 gólpassz, 4/6 tripla) és James (26 pont, 11 lepattanó, 10 gólpassz) is jól játszott, de most kellett is tőlük ez a teljesítmény ahhoz, hogy 2-0-val hozzák le ezt a kirándulást - következőleg egy ugyanilyen dupla meccsre utaznak el Memphisbe.

Javult a Spurs, de nem eleget. Főleg védekezésben szedték össze magukat a texasiak, kicsit változtattak a játékukon hátul, ezzel pedig jóval nehezebb helyzetbe hozták a Lakerst és ennek köszönhetően végig partiban tudtak lenni ellenfelükkel. A legjobb játékosuk ezen az estén a fiatal Keldon Johnson volt, aki remekül kezdte a szezont és most 26 pontos karriercsúcsot szórt 5/9 triplával, 10 lepattanóval, illetve egy clutch blokkal Jamesen, az ő teljesítménye mindenképpen biztató volt náluk - mellette DeMar DeRozan (23 pont, 9 lepattanó, 7 gólpassz, 0 eladott labda) is igyekezett, de a végén elöl-hátul hibázgattak, amit a LAL meg tudott büntetni. Elégedettek nyilván nem lehetnek a sorozatban három vereség után, de a szoros meccs biztató, Johnson teljesítménye pláne az, ráadásul végre Derrick White is megkezdhette a szezont, aki 23 perc alatt 9 pontot és 2 blokkot tett hozzá. 

A Spurs legjobb dobói: Johnson 26/15, DeRozan 23/9, Gay 15/6
A Lakers legjobb dobói: Davis 34/12, James 26/9, Schröder 15/9

Denver Nuggets - Phoenix Suns 103-106

Nyugat és a liga élén a Suns. A Jazz magabiztos legyőzése után back-to-back Denvert is bevette a szezont parádésan kezdő Phoenix, ezzel a meccsel pedig ismét bizonyította, hogy mire képes. Ebben most vastagon benne volt az offszezonban megszerzett Chris Paul, akit pontosan az olyan események miatt igazoltak le, mint amik most történtek: fél perccel a vége előtt, kétpontos Suns-vezetésnél ugyanis faultot fújtak Mikal Bridgesre, így Gary Harris büntetőzhetett. Paul azonban meggyőzte edzőjét, Monty Williamst, hogy challenge-elje meg az esetet, a tréner ezt meg is tette és a videózásnál kiderült, hogy tényleg nem volt fault - feldobást ítéltek, amit Deandre Ayton megnyert a Phoenixnek, Paul pedig hét másodperccel az órán bevert egy könyörtelen tempót, amellyel tulajdonképpen megnyerte a meccset csapatának. A back-to-backet játszó vendégek ugyan korábban vezettek 16 ponttal is, de végül a denveri rohamot túlélve újabb nagyon fontos és értékes győzelmet húztak be, méghozzá ismét remekül védekezve, ezzel pedig 5-1-re javították a mérlegüket - amivel egyrészt vezetik Nyugatot (mindenki másnak van legalább két veresége), illetve jelen pillanatban a komplett ligát (senkinek sincs öt győzelme) is.

Mike Malone elégedetlen. A Denver trénere úgy fogalmazott, hogy csináltak jó dolgokat is, de ez már nem az első, vagy a második évük, hogy ezeket emelje ki egy újabb hazai vereség után - nem elfogadható, amit csinálnak, sokkal jobban kell játszaniuk. Érthető a dühe, hiszen sokan akár Nyugat első helyére is odavárják ezt a csapatot, de egyelőre 1-4-gyel kezdték a szezont, ebből 1-3-at hoztak hazai pályán, most pedig kikaptak egy back-to-backet játszó csapattól, pedig Jamal Murray is visszatért és 31 ponttal az eddigi legjobb produkcióját rakta le az asztalra. A koronavírus-protokoll miatt hiányzó Michael Porter Jr. nyilván jól jött volna, de így is visszajöttek a 16 pontos hátrányukból és a záró etapban átvették a vezetést, ám a végjátékot egyszerűen elrontották - védekezésben túl sokat hibáztak és elöl sem voltak elég pontosak, így újabb vereségbe néztek bele. Most elutaznak Minnesotába, aztán fogadják szintén a Wolvest, ezen a két meccsen kötelező lesz számukra a győzelem jelen helyzetben és ha ezek megvannak, akkor jöhet a Mavs-Sixers-Knicks-Nets sor - január végén idegenbeli back-to-backet játszanak Phoenixben, ott visszavághatnak a Sunsnak is. 

A Nuggets legjobb dobói: Murray 31/12, Jokics 17/9, Millsap 15/3
A Suns legjobb dobói: Ayton 22, Booker 22/9, Paul 21/3

Utah Jazz - Los Angeles Clippers 106-100

Felszívta magát a Jazz. Nem volt túl jó formában a mérkőzés előtt a Utah, előző este a Suns nyert ebben a csarnokban, úgyhogy ráadásul fáradtabbak is voltak a hazaiak, ezúttal viszont már az elejétől kezdve agresszívek és energikusak tudtak lenni, ez pedig meghozta a gyümölcsét. Az első negyed második felében összesen két kosarat kaptak és egy 20-6-os rohammal kerültek jelentősebb előnybe, volt olyan időszakuk, amikor sorozatban hét és összesen tízből kilenc támadásukból szereztek kosarat, úgyhogy fokozatosan távolodtak ellenfelüktől és vezettek már kereken húsz ponttal is, mielőtt visszaküzdötte magát a Clippers. A hajrá azért szoros lett, három perccel a vége előtt csak 95-94 volt az állás, de még időben megrázta magát a Jazz és Rudy Gobert, valamint Mike Conley dobásaival megőrizte az előnyét - kellett nekik ez a győzelem, így most 3-2-vel állnak. A döntő faktor egyébként az említett Conley volt, aki 33 ponttal, 7 gólpasszal és 7/14 triplával állt a gárda élére, ő volt az egyetlen, akire nem volt válasza a Clippersnek - jó pár nagy játékot csinált, nagy dobásokat süllyesztett el és bizony az utolsó két percben is beszórt hét pontot, óriási szerepe volt a sikerben. 

Nem volt elég pont a Clippersben. A vendégek is jól védekeztek ezen a mérkőzésen, Mitchellt, vagy Bogdanovicot szépen kordában tartották, de Tyronn Lue vezetőedző szerint Conley-val egyszerűen nem tudtak mit kezdeni, közben pedig a túloldalon ők nem tudtak elég jól dobni ahhoz, hogy nyerjenek. Az dicséretes, hogy visszajöttek a 20 pontos hátrányukból és szoros végjátékot tudtak csinálni, de az első negyed 25%-os dobásmutatója és a hasonlóan gyenge harmadik játékrész sem felejthető el - Kawhi Leonard (20 pont, 16 lepattanó, 9 gólpassz, 3 blokk, 8/19 mezőnyből) és Paul George (25 pont, 8 lepattanó, 4 gólpassz, 6 labdaszerzés, 6/22 mezőnyből) is gyengén célzott, de mezőnyben nagyot dolgoztak mindketten, ám a csapatszintű 39%-os mezőnymutató nem volt elég az üdvösséghez. 4-2-vel még mindig nem állnak rosszul, holnap viszont a jelenlegi listavezető Suns vendégei lesznek...

A Jazz legjobb dobói: Conley 33/21, Mitchell 15/9, Favors 14
A Clippers legjobb dobói: George 25/15, Leonard 20/6, Ibaka 13/3

Golden State Warriors - Portland Trail Blazers 98-123

Nem volt kérdés. 10/15 jó triplával, 22-7-es előnnyel, illetve 36-21-re megnyert első negyeddel nyitotta a mérkőzést a Portland és a vendégek lendülete később is megmaradt, vezettek 31 ponttal is, végül pedig gond nélkül hozták a nagyarányú győzelmet. Damian Lillard elérte a 15000 pontos határt, amire eddig csak Clyde Drexler volt képes a Blazersnél (Lillard most 34-ig jutott 6/10 triplával és 8 gólpasszal), CJ McCollum 28-at szórt, a padról Carmelo Anthony nagyon hatékonyan jutott el 18 egységig, most nagyon hasznos volt a Covington-Jones páros, úgyhogy mindenki tette a dolgát - végül húsz bedobott triplával zártak és javítottak a Clippers elleni vereség után, most pedig még egy meccsük következik ebben a csarnokban.

Nagyon harmatos volt a GSW. Draymond Green végre megkezdhette a szezont a Golden State-nél, de egyelőre nem sokat tudott hozzátenni, 18 perc alatt 0 ponttal, 4 lepattanóval, 4 gólpasszal és 4 faulttal jelentkezett - most James Wiseman játékában sem volt sok köszönet, a Wiggins-Oubre páros pedig 25 pontot kapart össze 9/24-es mezőnymutatóval, 1/7 triplával, 6/10 büntetővel, öt eladott labdával és egyetlen árva gólpasszal. Ez azt jelenti, hogy Steph Curry megint teljesen egyedül maradt és bár dobott is 26 pontot 8 lepattanóval, 5 gólpasszal, illetve egyetlen eladott labdával, de ez konkrétan semmire sem volt elég nekik - csapatszinten sehol sem voltak, úgyhogy két szép győzelem után most egy újabb kiütéses vereség következett, nem sikerült jól a hazai bemutatkozás. 

A Warriors legjobb dobói: Curry 26/12, Wiggins 15/3, Paschall 13
A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 34/18, McCollum 28/12, Anthony 18/9

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus