Derbi New Yorkban és Torontóban

13 meccses maratonnal jelentkezik az NBA ma éjjel, melyben a összecsap a Knicks és a Nets, valamint a Raptors és a Rockets is, de rendeznek kaliforniai rangadót, valamint pályán a Spurs, a Heat és a Pacers is. Nézzük, mit várhatunk a találkozóktól!

Indiana Pacers – Detroit Pistons (01:00)

Komoly gondban van a Pacers támadóoldalon, folyamatosan gyenge százalékkal dolgoznak Frank Vogel tanítványai és az eredmények sem jönnek – visszacsúsztak a második helyre keleten. Bő két hete Detroitban nyerni tudtak Paul George vezetésével komoly hátrányból fordítva, otthon most nem hibázhatnak, ha harcolni akarnak még a keleti elsőségért.

New York Knicks – Brooklyn Nets (01:00)

Bár már nagyon közel van Garnett és Kirilenko visszatérése, ma még aligha lépnek pályára a városi derbin. A Nets már bejutott a rájátszásba, Jason Kidd pedig ismét a hónap edzője lett, egyre fényesebb a jövő az ő városrészükön – de a Knicksnél is kezd kisütni a nap, már csak egy meccs hiányzik a nyolcadik helyhez. Mindkét csapat jó formában van, egy kimondottan színvonalas ütközetre van kilátás.

Orlando Magic – Cleveland Cavaliers (01:00)

Ha minden igaz, visszatér a Cavsbe Kyrie Irving, ami (bár nélküle is jól muzsikált a csapat) komoly erősítés lehet a Lovagok számára. Dion Waiters nagy formában van, de a Pacers elleni győzelemből kivette a részét Tristan Thompson is. A Cleveland elméletileg még bejuthat a play-offba (három meccsre vannak a nyolcadik helytől), de az Orlando a nagy tankolás közepette is képes meglepetésekre. Az biztos, hogy Varejao vállsérülése miatt kihagyja a találkozót.

Philadelphia 76ers – Charlotte Bobcats (01:00)

Az Al Jefferson köré épülő támadójáték és a kemény védekezés a Bobcats fő ismérvei idén, a Philly pedig, bár megszakította a sorozatát, továbbra sem tűnik NBA-szintű csapatnak. A Charlotte nem nagyon csúszhat lejjebb, de feljebb sem kerülhet, viszont legutóbbi hat meccsüket elveszítették Philadelphiában.

Toronto Raptors – Houston Rockets (01:00)

Rangadó a javából még akkor is, ha mindkét oldalon kulcsjátékosok hiányozhatnak sérülések miatt. A Torontónál Klye Lowry térdproblémái miatt valószínűleg nem játszik (bár edzője szerint nem kizárt), a Houstonnál pedig Howard és Jones játéka is kérdéses, Beverley pedig biztosan nem léphet pályára. Mindkét együttes a konferenciája harmadik helyéért küzd, bár a texasiak egyre távolodnak ettől.

Washington Wizards – Boston Celtics (01:00)

Külön csemegéje lehet ennek a találkozónak a két irányító, Wall és Rondo párharca – bár utóbbinak kétségtelenül kevesebb fegyvere van. A Celtics legutóbbi tíz meccséből kilencet elveszített, zsinórban ötször kaptak ki, a Wizards pedig próbálja üldözőbe venni a keleti ötödik Brooklynt. Avery Bradley achillese megsérült hétfőn, de ezen a találkozón már pályára léphet.

Atlanta Hawks – Chicago Bulls (01:30)

Kyle Korver visszatérésével a Hawks lezárta a hatmeccses vereségsorozatát, de a borzasztóan jó formában játszó Bulls ellen ennél is többre lesz szükségük. Thibodeau legénysége Joakim Noah vezetésével a legjobb keleti csapat 2014-ben, ráadásul nagy harcban van a harmadik helyért a Torontóval. Mindkét csapatnak nagy szüksége van erre a győzelemre.

Miami Heat – Milwaukee Bucks (01:30)

A Heat tartalékolva is az élre állt keleten, a ligautolsó ellen otthon kötelezőnek tűnik a győzelem. A címvédő valószínűleg továbbra is nélkülözi a Wade-Allen-Odan triót, ami nem tesz jót az ideális rotáció kialakításának, de jelenleg céljuk csupán az első hely – ehhez simán kell verniük a Mayót valószínűleg ezúttal is nélkülöző Buckst.

Minnesota Timberwolves – Memphis Grizzlies (02:00)

Öldöklő harc folyik a nyugati 7-8. helyért, jelenleg a Grizzlies a 7., de csak fél meccsre van tőlük a 9. Dallas. A Memphis könyörtelenül kivégzi az 50% alatti csapatokat az utóbbi időben, Zach Randolph szerint minden meccsük élet-halál harc most már. A Wolvesnál közel sem ilyen paprikás a hangulat, számukra nincs tétje már a találkozónak, ráadásul Pekovics hiába tért vissza a sérüléséből, a bokája továbbra sem egészséges, valószínűleg kihagyja a mai ütközetet.

San Antonio Spurs – Golden State Warriors (02:30)

A Spurs könnyedén hozza a meccseit még akkor is, ha sztárjai nincsenek topformában, legutóbb Duncannek nem ment, mégis lesimázták a Pacerst. Az Andrew Bogutot nélkülöző Warriors ellen folytatódhat a sorozat, idén háromból hármat nyertek eddig Curryék ellen.

Denver Nuggets – New Orleans Pelicans (03:00)

Két kissé csalódott csapat találkozik ebben a párosításban, mindketten többet vártak ettől az idénytől. Anthony Davis nem teljesen egészséges, de játszani fog, a Nuggetsnél Wilson Chandler viszont egészen biztosan kihagyja ezt a találkozót is. A Pelicansnak a lepattanókkal gyűlt meg a baja a Kings ellen, így nem túl jó hír számukra, hogy Kenneth Faried pazar formában érkezik a meccsre.

Phoenix Suns – Los Angeles Clippers (04:00)

Visszatérhet Blake Griffin és Jamal Crawford is a Clippersben, bár a vezetőség szerint mindegyikük játéka kérdéses. A támadójáték viszont nélkülük is működött, Chris Paul vezérletével mindenki képes kiemelkedőt játszani és csupán két meccsre vannak a Thundertől. A Suns jelenleg nyolcadik, de csak centik választják el a kieséstől és a hetedik helytől is – otthon nagyon fontos lenne nyerniük.

Sacramento Kings – Los Angeles Lakers (04:00)

A kaliforniai rangadót ezúttal nyugat 2. és 3. legrosszabb csapatai játsszák le. A kezdő irányítók mindkét oldalról hiányoznak majd, Nash és Thomas is maródi, de a helyetteseikre egyik félnél sem lehet panasz. Idén háromból háromszor a Lakers nyert, a futni-dobni játékstílusuk könnyen kivégezheti a Kingst ezúttal is.

Élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus