Derrick Rose már 30 pont felett!

Mára virradóra összesen négy mérkőzést rendeztek meg az NBA előszezonjában, s ezek közül egyet Kínában játszott le egymással a Warriors és a Lakers. Az est fénypontja mégis Derrick Rose parádéja volt, ugyanis a másfél éves kihagyás után visszatérő hátvéd korábbi MVP-formáját kezdi idézni. Jöjjenek a részletek!

Chicago Bulls - Indiana Pacers 103 - 98

A Bulls most már úgy néz ki, hogy végérvényesen is visszakapta vezérét, az ACL-szakadásából nem csak felépülő, de mostanra már régi formája közelébe is érő Derrick Rose-t, aki alig több, mint fél órányi játékideje alatt 32 pontot szórt, ráadásul 9 gólpasszt is kiosztott társainak, s úgy is győzelemre vezette az eddig veretlen chicagóiakat, hogy Noah sérülés miatt megint nem volt bevethető. A két gárda meglepően pontgazdag mérkőzést vívott egymással, ráadásul a Pacersnél újra a kezdőben kapott helyet Danny Granger (11 pont), aki nyilatkozta is, hogy azt érzi, inkább az első sorban a helye. Roy Hibbert újra játszott az indianaiaknál, Paul George (22 pont, 4 lepattanó, 4 gólpassz) viszont egyedül kevés volt az idegenbeli diadalhoz, pláne, hogy a fél mérkőzést végig ülte.

A Bulls legjobb dobói: Rose 32, Deng 22, T. Gibson 13

A Pacers legjobb dobói: George 22, Hibbert 18, Da. West 17

 

Golden State Warriors - Los Angeles Lakers 115 - 89

A kínai matinét könnyedén nyerte a 25 pontos Klay Thompson vezette GSW, ám mégsem örülhetett ezen a játéknapon a Warriors, hiszen Andrew Bogut komoly hátfájdalmak miatt korán levonult a pályáról és már nem is tért vissza. Kobe Bryant már melegített is kicsit a társakkal, de természetesen még nem állt be játszani, távollétében a 16 pontos, 7 lepattanós, 4 gólpasszos Pau Gasol vitte a prímet Los Angeles-ieknél, ám a második félidőt összesen 28 ponttal elvesztő Lakersnek esélye sem volt a diadalra. A győztes félnél - bár csak 5 pontot dobott - nem árt megemlékeznünk Andre Iguodala produkciójáról sem, hiszen 14 gólpasszt osztott ki az új szerzemény, ráadásul volt 5 szerzett labdája és 7 lepattanója is, eddig gyönyörűen illeszkedik Mark Jackson rendszerébe.

A Warriors legjobb dobói: K. Thompson 25, D. Lee 16, Bazemore, D. Green 14-14

A Lakers legjobb dobói: P. Gasol 16, Farmar, N. Young 9-9

 

Orlando Magic - Memphis Grizzlies 91 - 97

Az NBA-karrierjét egykoron Orlandóban indító Mike Miller az eddigiek alapján nagyon jó vétel lehet régi-új klubjának, a Memphisnek, ugyanis már az is meglepő, hogy 30 percet a pályán töltött a sérülékeny veterán, az meg már csak a hab a tortán, hogy ez alatt a maga 19 pontjával a győztes Grizzlies legjobb dobója lett és 11 lepattanójával kiegészítve dupla duplázott is. Mellette a 16 pontos, 10 lepattanós Ed Davist érdemes még kiemelnünk a Grizzlies-nél, a hazaiknál pedig Victor Oladipo, az idei 1/2-es választott összeszedte magát a minap bemutatott betlije után és remek dobószázalékokkal hintett 22 pontot.

A Magic legjobb dobói: Oladipo 22, Vucsevics 13, O'Quinn 12

A Grizzlies legjobb dobói: M. Miller 19, Ed Davis 16, M. Gasol 12

 

Los Angeles Clippers - Portland Trail Blazers 84 - 94

A Los Angeles-iek ugyan nem számíthattak a Reddick - Barnes duóra, ám így is furcsa, hogy hazai környezetben simán ki tudtak kapni az Aldridge, McCollum páros távollétében is igen motiváltan kosárlabdázó Portlandtől. Nicolas Batum visszatért a Blazersnél, s a maga 14 egységével a második legeredményesebb játékos volt a győztesnél a 16 pontot szóró Lillard mögött. Darren Collison a padról érkezve 31-et dobott, ám így sem tudta a végjátékban átlendíteni a holtponton övéit a várakozásoknak megfelelően látványosra sikeredő összecsapáson.

A Clippers legjobb dobói: D. Collison 31, Griffin 18, Paul 7

A Blazers legjobb dobói: Lillard 16, Batum 14, D. Wright 11

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus