Derrick Rose megérkezett Chicagóba

A Bulls sztárja először hazai parketten a sérülése óta - dicsőségesen. Howard Magic ellen meccse elég csendesre sikeredett. A Pacers is belekerül a sérülésspirálba? A Boston kezd egyre jobban összeállni. Monta Ellis eddig kiváló vezetői erényeket csillogtat. A Portlandnél elkezdték élvezni a hosszú kispad nyújtotta előnyöket. Utahban továbbra is keresni kell egy normális irányítót. 

(Az eredményekre kattintva érhetitek el a hivatalos statisztikát és videós anyagokat.)

Toronto Raptors – Boston Celtics 99-97

Brooklynból Torontóba repült át a Celtics, hogy aztán a tegnapihoz hasonlóan ma hajnalban is kétpontos vereséget szenvedjen, ezúttal Kris Humphries és Gerald Wallace nélkül. A meccs nagy részében a Toronto vezetett, ám az ezúttal több játéklehetőséget kapó, 17 pontjából 15-öt az utolsó negyedben szerző MarShon Brooks két triplájának köszönhetően még esélye is volt a győzelemre a zöldeknek, de Sullinger nem tudta bepöcizni az egyenlítést érő duplát. Örömteli lehet a Bostonért szorítóknak, hogy Brookson kívül végre jól játszott az újonc center, Kelly Olynyk is (13 pont, 7/6 mezőnyből, 9 lepattanó). A Celtics ezzel a vereséggel immár 1-5-tel áll az előszezonban, ami azért is lehet fájó számukra, mert eddig kizárólag divízióbeli riválisaikkal találkoztak.

Az ezúttal 15 fős rotációt alkalmazó, győztes kanadaiak közül 13-an pontot is szereztek, öten pedig 10 pont fölé jutottak. A legeredményesebb a maga 19 egységével Terrence Ross volt, a zsákolóbajnok ráadásul igen látványosan érte el pontjai nagy részét. Szintén jó volt egy másik padról beszálló játékos, nevezetesen Landry Fields, aki 14 pontot és 7 lepattanót hozott össze. A Raptors ezzel zsinórban harmadik győzelmét aratta, és 4-1-gyel áll a felkészülés alatt.

A Raptors legjobb dobói: Ross 19/3, Fields 14/3, Lowry 11, Gay, Valanciunas 10-10.
A Celtics legjobb dobói: Brooks 17/9, Olynyk 13, Green 13/6, Bradley 10/3, Sullinger 10.

Indiana Pacers – Dallas Mavericks 85-92

Az Indiana négy kezdője, Roy Hibbert, Paul George, David West és George Hill nélkül fogadta a Dallast, ráadásul négy perc után vádlisérülés miatt Danny Granger is kiszállni kényszerült. Mindezek ellenére a Pacers tudott egy szoros első félidőt játszani, fordulás után viszont 20 pont fölé nőtt a Mavs vezetése. Innen még visszajött a hazai csapat, de fordítania nem sikerült. A sok hiányzó miatt Scola, Stephenson és Johnson lépett elő főszereplővé, de ők sem tudtak igazán hatékonyak lenni. Copelandnek továbbra sem megy a távoli dobás, ezúttal tíz triplát emelt rá, amiből mindössze három ért célba.

A Dallasnak is akadtak hiányzói, José Calderon, Vince Carter és Devin Harris sem játszott a texasiak közül. Shawn Marion viszont legszebb phoenixi napjait idézte, 18 ponttal és 11 lepattanóval dupla-duplát hozott. Monta Ellis is a közelében volt ennek (13 pont, 9 gólpassz), a Buckstól megszerzett kisember remekül fogta össze csapatát.

A Pacers legjobb dobói: Scola 14, Johnson 14/6, Stephenson 13, Copeland 11/9.
A Mavs legjobb dobói: Marion 18, Ellis 13/6, Crowder 12, Nowitzki 11.

Chicago Bulls – Detroit Pistons 96-81

Bár már pályára lépett az előszezonban, Derrick Rose tavaly áprilisi, súlyos térdsérülése óta először játszott a United Centerben. A hazai drukkerek nem csalódtak, a korábbi MVP alig 22 perc alatt 22 ponttal jelentkezett, és a játékán egyre kevésbé látszódott a rozsda – az ellenfél Pistons edzője, Maurice Cheeks szerint egyáltalán nem tűnt úgy, hogy elvesztett volna egy sebességi fokozatot. A Bulls egyébként végig uralta a meccset, és a szezon rajtjához közeledve egyre jobb formába lendülnek. 

A hátvéd-hiányos Pistons (nem volt Billups, Jennings és Stuckey) jó alany volt az ünnepléshez, az első félidőben mindössze 34 pontig jutottak a Bulls csapatvédekezése ellen. A 32.5%-os mezőnymutató nem túl épületes – viszont a közel 50%-os triplázás (9/19) és a jó lepattanózás már olyan, amibe lehet kapaszkodni. Ami kicsit aggasztó lehet, az Andre Drummond legendásan rossz büntetőzése: ma is csak 50%-kal dobott, ami egy kezdőcentertől csak akkor elfogadható, ha Shaquille O’Nealnek vagy Wilt Chamberlainnek hívják az illetőt. 

A Bulls legjobb dobói: Rose 22/3, Snell 12/6, M. Teague 11/3, Gibson 11.
A Pistons legjobb dobói: Caldwell-Pope 18/9, Jerebko 14/3, Monroe 10.

Houston Rockets – Orlando Magic 108-104

Dwight Howard egykori csapata ellen lépett pályára – bár sok ismerőssel nem találkozott, régi harcostársaiból szinte csak Jameer Nelson maradt. Nem is Howardról szólt a történet, alig 18 percet töltött a pályán – sokkal inkább James Hardenről, aki ugyanennyi idő alatt berámolt 21 pontot! Jeremy Lin lebetegedett, így Patrick Beverley is villoghatott (13 pont, 9 lepattanó), mellettük a kiegészítő emberek is tartják jó formájukat. 

A Magicben Oladipo és Mo Harkless alaposan szenvedett a kinti dobásaival, de ez az egész csapatra jellemző volt (6/27), ugyanakkor lepattanózásban nem volt rossz az Orlando, és 108 pontot kapni a Rocketstól nem is számít rossz védekezésnek. Persze ez még csak előszezon, nagy kérdőjel az egész gárda, továbbra sem látszik olyan játékos, aki a nehéz helyzetekben előléphetne – önmagában a hajtós védekezés nem sok mindenre elég.

A Rockets legjobb dobói: Harden 21/12, Motiejunas 14/3, Beverley 13/6.
A Magic legjobb dobói: E. Moore 17/3, Nicholson 15/9, Afflalo 13/3. 

Utah Jazz – Portland Trail Blazers 92-99

A Jazznél egyelőre tűzoltás folyik Trey Burke ujjtörése után, John Lucas III kezdett irányítóként – mérsékelt sikerrel. A hátvédsorban Alec Burks iszonyatos (1/13), Gordon Hayward csak szimplán rossz (5/16) dobásmutatóval jelentkezett – utóbbi viszont 14 büntetőt harcolt ki. Ami biztató: Enes Kanter ponttermelésben, Derrick Favors lepattanózásban (17) volt extra, így a magasembereknél legalább nincs probléma. 

A Blazersnél is sérült egy újonc hátvéd (CJ McCollum lábát törte), de Wes Matthews azonnal pótolhatja, és a tavalyihoz képest két klasszissal jobb cseresor révén komolyabb terveket is szövögethet a csapat. Ma Damian Lillard mellé a korábbi Jazz-játékos Mo Williams lépett elő, és nagyszerű dobásokkal vezette győzelemre a gárdát - ilyen tavaly nem volt, mint ahogy Robin Lopez sem, aki dupla-duplájának 6 támadólepattanóval adott mélységet. 

A Jazz legjobb dobói: Kanter 23, Hayward 20, Favors 10.
A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 24, Williams 17/3, Aldridge 16.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus