Detroitban a GSW, találkozik Fisher és Barnes

Nagy meccset vívhatnak Curry-ék - sorozatban 11. sikerére készül a Clippers - Wizards-Celtics keleti derbi - találkozik Fisher és Barnes

 

Charlotte Hornets – Milwaukee Bucks 01:00

Mindkét csapat kapaszkodna a keleti playoffért, de mindkét csapat back-to-back lép pályára, ami mindenképpen a hazai közönség előtt játszó Charlotte-nak lehet előny – főleg úgy, hogy a Bucks hosszabbításból érkezik. Ugyanakkor a Hornetsnél Walker és Batum is óriásit küzdött, ráadásul negyven perc felett játszott tegnap, így alighanem az a csapat fogja megnyerni ezt a meccset, amelyik jobban úrrá tud lenni a fáradtságon – a Milwaukee legalább győzött tegnap, ami lelki pluszt jelenthet. A hazaiaknál Jefferson biztosan, Lamb pedig valószínűleg hiányozni fog, a palánk alatt Monroe-nak lehet jó napja, de összességében is a támadójátékra épít mindkét csapat – viszont eléggé eltérő felfogásban, a Charlotte rengeteget vállal kintről, a Bucks pedig alig-alig. Aki pontosabban dob, frissebb tud maradni, jó eséllyel megnyeri a derbit.

Atlanta Hawks – Brooklyn Nets 01:30

Itt is két back-to-back játszó csapat találkozik, viszont itt az Atlanta az, amely hosszabbításból érkezik – ők kaptak ki a Buckstól tegnap. A Nets is a végsőkig harcolt, és az utóbbi meccseken meglepően potens a gárda támadójátéka, Sloan eddig remekül teljesít kezdő irányítóként, Joe Johnson pedig egyre több értékelhető estét produkál. A Hawks a hosszabbítás és a vélhető fáradtság ellenére természetesen esélyes, back-to-back második felét otthon még nem veszítettek idén (a Nets pedig csak egyet nyert idegenben), a támadójátékuk pedig többé-kevésbé egyben van. Döntő lesz ugyanakkor a lepattanózás, ebben az Atlantának továbbra is komoly hátránya van a legtöbb csapattal szemben, tegnap is nagyon sok esélyt adtak a Bucksnak, ezt pedig Brook Lopez biztosan ki fogja használni.

Washington Wizards – Boston Celtics 01:30

A Washington idén először kapta el igazán a fonalat, visszatért és formába is lendült Bradley Beal, a teljes periméter jól működik, és a védekezésükre sem lehet nagy panasz, így sorozatban négy győzelemmel vették üldözőbe a keleti rájátszás-helyeket – ez a meccs pedig duplán fontos ebből a szempontból. Ugyanis a nyolcadik jelenleg a Boston, és amennyiben nyernek a fővárosiak, utolérik mai ellenfelüket – persze tudják ezt az előző két meccsüket megnyerő vendégek is. Döntő lehet a Wall-Thomas csata, a hazaiak irányítója bombaformában van, de a vendégek egyese is szórja a pontokat, ráadásul a csereirányítók is minőségiek – Smart és Sessions is képes változást hozni a mérkőzésekbe. Kettes poszton Bradley és Beal szintúgy nagy csatát vívhat, de Beal továbbra is perclimiten lesz, a back-to-back miatt lehet, hogy még inkább, mint tegnap – támadásban ezzel együtt is összeszedettebb most a Wizards, de színvonalas derbire számíthatunk.

Detroit Pistons – Golden State Warriors 01:30

Nagy önbizalommal készül a meccsre a Pistons, hiszen hazai pályán top ötben vannak a pontkülönbségeket tekintve, itt a védekezésük is jól működik, Reggie Jackson vezérletével pedig nagyon eredményesek elöl – ráadásul a címvédő és listavezető Warriors ellen mindenképpen kettőzött erővel lépnek pályára. A GSW a denveri vereség másnapján könnyen verte a Lakerst, de idegenben azért döcög a szekér mostanában, még ha Curry ismét a szezon eleji elképesztő formáját idézi is. Döntő lesz, hogy mihez kezdenek majd Drummonddal, hiszen a pattanókirály ellen nagyon markáns különbség lehet Green centerben, ugyanakkor ezzel ki is húzhatják a Pistons egyik méregfogát. A Curry-Jackson párharc igazi csemegének ígérkezik, de a vendégeknél nem zárható ki bizonyos fokú pihentetés sem – mindenesetre a Golden State mindenhol esélyesnek számít, de könnyű dolguk egyáltalán nem lesz Klay Thompsonnak.

Philadelphia 76ers – Portland Trail Blazers 01:30

Ugyan CJ McCollum csak 33%-kal dob az utóbbi öt mérkőzésen, de Damian Lillard parádés formában van és pótolja társa kieső kosarait, így a Portland sorozatban három győzelemnél jár – idegenbeli back-to-back ide vagy oda, ezen a meccsen is esélyesek. Könnyű estére azért nem számíthatnak, a Philly ugyan elvesztette előző négy meccsét és továbbra is ligautolsó, elöl-hátul teljesen vállalható a játékuk az utóbbi meccseken, képesek száz pont felett is dobálni, és csak Jimmy Butler félelmetes estéje miatt nem verték meg a Chicagót legutóbb. Ezzel együtt tűzerőben mindenképpen a Portland áll jobban, és sok múlhat a Lillard-Smith csatán, hiszen mindketten alapjaiban határozzák meg csapatuk játékát – a palánk alatt Plumlee feladata lesz Okafor semlegesítése, de itt akár még előnyben is lehet a Sixers. Valószínűleg látványos és pontgazdag találkozót látunk majd.

Memphis Grizzlies – New York Knicks 02:00

A nagy port kavaró nyári eset óta először találkozik Matt Barnes és Derek Fisher, ami mindenképpen különös pikantériát ad a találkozónak, de ennél fontosabb, hogy Carmelo Anthony, Kristaps Porzingis és Mike Conley játéka is erősen kérdéses. Ez mindenképpen a New Yorkot viseli meg jobban, hiszen ők nem tudják pótolni két legjobb játékosukat, ellenben a Memphisnél Mario Chalmers simán átvette a kezdő irányító szerepét és legutóbb meccset nyert a gárdának. A hazai pálya is Gasolék mellett szól, és ha sem Anthony, sem Porzingis nem tud pályára lépni, óriási meglepetés lenne a Knicks-győzelem – persze Fisher alighanem elintézi, hogy Barnesnak ne jusson sok üres dobás…

Utah Jazz – Los Angeles Lakers 03:00

A Jazz továbbra sincs egyszerű helyzetben, legutóbb Booker is kapott egy könyököst és játéka erősen kérdéses ezen az estén, Favors még mindig nem térhet vissza, így ezúttal is erősen foghíjas kerettel lépnek pályára a hazaiak. A Lakersnél Kobe Bryant nem biztos, hogy átöltözik, elvégre több kisebb sérülése is van, Salt Lake City-től pedig még nem most búcsúzik, az arany-lilák még kétszer utaznak ide a szezon későbbi szakaszában. Vele vagy nélküle, a vendégek nem számítanak esélyesnek ezen a találkozón akkor sem, ha alapemberek hiányoznak a Jazzből, védekezésben szakadéknyi a különbség a felek között, és bár támadópotenciált tekintve előrébb jár a Lakers, ha Hayward visszatalál jó formájához, nem lehet kérdés – hat napja 32%-os mezőnymutatón tartotta ellenfelét Los Angelesben Snyder csapata…

Los Angeles Clippers – Sacramento Kings 04:30

A Clippers szépen csendben szakította le riválisait és zárkózott fel az OKC-re az utóbbi hetekben, Chris Paulék sorozatban tíz győzelemnél járnak, ráadásul legutóbb nem csak Blake Griffin, de DeAndre Jordan sem léphetett pályára – az ő játéka kérdéses, Griffin még biztosan nem játszhat. Jordan hiányát most azért erősen megérezhetik DeMarcus Cousins ellen, a Kings centere félelmetes eddig 2016-ban, 33 pontot és 14 lepattanót átlagol, ami ellen elég sovány opciónak tűnik a legutóbb jól beugró Aldrich. A Sacramento tud small-ballt is játszani a Griffin nélkül erre váltó Clippers ellen, Rudy Gay nincs is rossz formában, és a támadópotenciál megvan a gárdában, de védekezésben komoly különbség van a felek között, kérdés, hogy ezt mennyire tudják kihasználni a hazaiak. Érdekesség, hogy az utóbbi 21 egymás elleni meccsből 18-at megnyert a Clippers, és hazai pályán természetesen most is ők az esélyesek.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus