Detroitban is kikapott a Cavs, Davis ismét megsérült

A Pistons lehajrázta LeBronékat - 12-nél a GSW - Brooklynban is kikapott a Hawks - Anthony Davis megsérült - a Wolves nyert Miamiban

Andre Drummond és Reggie Jackson vezérletével a Detroit Pistons is elkapta a Cleveland Cavalierst az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, így LeBron Jamesék sorozatban második vereségüket szenvedték el. Steph Curry 37 pontos estéjével továbbra is veretlen a címvédő Warriors, Brooklynban is elbukott az Atlanta, Hassan Whiteside tripla-duplája ellenére a Minnesota nyerni tudott Miamiban, a New York-i szurkolók pedig a karriercsúcsot dobó újonc Kristaps Porzingist éltették. A Washington simán verte a Milwaukee-t, a New Orleans viszont 10. vereségét szenvedte el, miután a Denvertől is kikapott – ráadásul ismét megsérült Anthony Davis.

Visszajátszás c. videós rovatunkat ide kattintva lehet megtekinteni!

Washington Wizards – Milwaukee Bucks 115-86

Összeállt a Wizards védekezése. Legutóbb az Orlando ellen már jobban funkcionált a fővárosi gárda hátul, most pedig végig nagy akarattal és fegyelmezettséggel dolgozott – ennek köszönhetően 18 pontot szereztek leindításból és egy futást leszámítva kordában tartották a Milwaukee-t. A második negyedben nyolc perc alatt egy 28-8-as (!) etapot vittek véghez Wallék, összességében bőven 50% felett dobtak és bár extra egyéni teljesítmény nem volt náluk, csapatként elöl-hátul olajozottan működtek.

Egy rohanás nem volt elég a Buckstól. Sem támadásban, sem védekezésben nem tudta tartani a lépést a Milwakee, gyorsabban játszott a Washington és a vendégek fő fegyverei be is sültek most – Greg Monroe egyetlen kosárral zárt, de Antetokounmpo sem érte el a tíz egységet. A bő húszpontos hátrányból a harmadik negyedben egy 20-8-as rohammal próbált meg felállni a vendégcsapat, de ennél közelebb már nem jutott, Wallék mindenre tudtak válaszolni. A negyedik negyedben megsérült Otto Porter, de a hírek szerint nem komoly az eset, elővigyázatosságból már nem küldték vissza a pályára.

A Wizards legjobb dobói: Wall 19/6, Porter 19/3, Dudley 13/9
A Bucks legjobb dobói: Middleton 14/6, Bayless 13/9, Carter-Williams 12/6, Vasquez 12/6

Brooklyn Nets – Atlanta Hawks 90-88

Megküzdött a győzelemért a Brooklyn. Először a második negyedben, majd a harmadik negyed végén is tíz pont körüli hátrányt dolgozott le a hazai csapat és fej-fej mellett érkeztek meg a felek a hajrához - az utolsó percben Sefolosha triplájára tudott válaszolni Jack egy tempóval, fél perccel a vége előtt jöhetett a Hawks. Óriásit védekezett a Nets, Lopez kiosztott egy blokkot, majd gyorsan indultak, ennek végén Youngot faultolták keményen a vendégek – az erőcsatár 1,4 mp-cel a vége előtt elsüllyesztett két büntetőt. Lett volna még egy lövése az Atlantának, de Young elütötte az oldalbedobást, így nagy küzdelem után bravúrgyőzelmet aratott a Brooklyn.

Nem jött be a magas szerkezet. Teague és Bazemore hiányában Schröder és Tiago Splitter került be a Hawks kezdőjébe, Millsap hármast, Horford pedig négyest játszott – ez azonban sem támadásban, sem védekezésben nem működött, Splitter végül csak 12 percet töltött parketten. Horford és Millsap nem játszott rosszul, de pontszerzésben és főleg lepattanózásban is felülmúlta őket a Nets frontcourtja, Lopez (24 pont, 10 pattanó, 3 blokk) és Young (16 pont, 11 pattanó, 5 szerzett labda) mellett Joe Johnson közel járt a tripla-duplához – ráadásul Jack és Larkin révén a periméterről is tartotta a lépést a Nets.

A Nets legjobb dobói: Lopez 24, Young 16, Jack 14/9, Larkin 14/12
A Hawks legjobb dobói: Horford 18/6, Millsap 17/6, Korver 13/6

Detroit Pistons – Cleveland Cavaliers 104-99

Jackson és Drummond elintézte. A Pistons nagy párosa a teljes mérkőzés során dominált és így volt ez az utolsó percekben is. Drummond (25 pont, 18 pattanó) az utolsó két percben 3/4 büntetőt értékesített, amikor a Cavs megpróbálta őt faultolni, Reggie Jackson (23 pont, 12 gólpassz) szintén ekkor dobott egy nagy kettest, majd ő is elsüllyesztett két büntetőt – emellett jött a Pistons remek védekezése az utolsó percben, így négypontos hátrányukat villámgyorsan előnnyé fordították. A hazaiak négymeccses vereségsorozatot szakítottak meg egy nagy győzelemmel és 6-5-re javították a mérlegüket – tavaly karácsonykor aratták 6. sikerüket…

LeBron nem tudott segíteni a végén. Jamesnek ma a hármasai is ültek (4/7), már az első negyedben megelőzte Jerry Westet az örök pontlistán, félidőre 23 egységet szórt be, ám a nagyszünet után eltűnt – innentől már csak hét pontot szerzett, a clutch helyzetekben pedig nem döntött jól. Hiába vezetett 97-93-ra a Cleveland, James előbb Love-nak passzolt (aki kihagyta), majd eladta a labdát, végül Mozgovval dobatott egy tempót, ami szintén kimaradt – eközben a Pistons fordított és megnyerte a meccset.

A Pistons legjobb dobói: Drummond 25, Jackson 23/3, Morris 14/3
A Cavaliers legjobb dobói: James 30/12, Love 19/3, Smith 15/9, Williams 15/6

Miami Heat – Minnesota Timberwolves 91-103

Az utolsó negyedben fordított a Wolves. A záró tizenkét percet 19 ponttal nyerte meg a vendégcsapat, a remeklő Wiggins-Towns duó mellé ekkor lépett fel igazán LaVine és Muhammad a padról – a kemény védekezésekből, labdaszerzésekből átrohantak ellenfelükön. Erre nem tudott mit válaszolni a Miami, a Minny elkezdte hackelni a vonalról ezúttal veszélytelen Whiteside-ot, ez pedig döntőnek bizonyult – a vendégek idegenben 5-1-re (!) állnak, míg otthon egyetlen meccset sem nyertek meg.

Whiteside nem lett nyerőember. A center karrierje második tripla-dupláját jegyezte 22 ponttal, 14 lepattanóval és 10 kiosztott blokkal – félelmetes estéjébe azonban erősen belerondított a 2/9-es büntetőzés, így a negyedik negyedben nem lehetett már pályán tartani. Ezt használta ki a Minnesota és folyamatosan támadta a gyűrűt, így hiába dobtak gyengébben Wigginsék, a palánk alatt végül meg tudták oldani az utolsó perceket. A Heatnél senki nem akadt, aki fellépjen, Bosh ma borzasztóan játszott, de McRoberts és Green sem volt faktor védekezésben – ráadásul Wade is újra gyenge napot fogott ki, így megszakadt a Miami hárommeccses győzelmi szériája.

A Heat legjobb dobói: Whiteside 22, Deng 20/9, Dragic 16/3
A Timberwolves legjobb dobói: Wiggins 24, LaVine 17/6, Muhammad 16/6

New York Knicks – Charlotte Hornets 102-94

Pozingist éltette az MSG. Júniusban még hangos „boo”-zással köszöntötték a Knicks-drukkerek a frissen draftolt erőcsatárt, azóta azonban nagyon megszerették – ma pedig eddigi legjobb meccsét játszotta. 11 lepattanója mellett ezúttal a dobásait is megtalálták a társak, így 29 pontos karriercsúccsal, közte 2/2 triplával jelentkezett, ráadásul védekezésben is sokat tett azért, hogy a Charlotte magasai ne nagyon tudjanak kibontakozni. A  Knicks egyébként most szépen játszott, végig járt a labda és ha Anthony (18 pont, 11 pattanó, 5 gólpassz) kicsit pontosabban dob, simán nyertek volna a hazaiak – mellette még Afflalo is kiemelendő, de az 50%-os triplamutató főleg a sok üres helyzetnek köszönhető.

Walker és a kispad most kevésnek bizonyult. A Charlotte irányítója szezoncsúcsot jelentő 31 ponttal húzta csapatát, de a Hét Játékosának választott Batum egyetlen kosarat szerzett és Al Jefferson is több kárt csinált, mint hasznot – a kezdőcsapat egyáltalán nem működött. A padról azért Lin, Lamb és Hawes is tíz pont fölé jutott, de előbbi az utolsó percben dobott egy homályt, Anthony pedig blokkolta Batumot, így hiába volt végig szoros a meccs, nem tudott fordítani a vendégcsapat.

A Knicks legjobb dobói: Porzingis 29/6, Anthony 18/3, Afflalo 16/6
A Hornets legjobb dobói: Walker 31/6, Hawes 14/6, Lin 13

New Orleans Pelicans – Denver Nuggets 98-115

Anthony Davis megint megsérült. A Pelicans legjobbja mindössze hat perc után befejezte a mérkőzést, mert egy zárás közben megsérült a válla – nem tért már vissza, de Alvin Gentry a találkozó után azt mondta, hogy van rá esély, hogy akár már ma este, a Thunder ellen pályára lépjen. A New Orleans nélküle gyakorlatilag esélytelen volt, a második negyedben ugyan felzárkóztak, de a fordulás után már egyértelműen a Denver akarata érvényesült – a romokban heverő védekezés mellett már az akaratot sem mindig lehetett látni a hazai szemekben. A nehéz sorsolásuk egyik legkönnyebb meccsét is elbukták, így jelenleg 1-10-zel állnak – hogy lesz ebből playoff?

Megragadta a lehetőséget a Nuggets. Ellenfele problémáit tökéletesen használta ki a Denver, látványos és hatékony támadójátékkal a második félidőben szétszedték a Pelicanst – 50% felett dobtak mezőnyből és ennyivel a triplavonalon túlról, az utolsó két negyedben pedig 64 pontot szereztek. A 32 pontos, 8-8 lepattanós és gólpasszos Gallinari tarthatatlan volt, de a padról Barton is hozta a most már megszokottá váló teljesítményt - ezzel 6-5-re módosult a csapat mérlege.

A Pelicans legjobb dobói: Anderson 24/3, Gordon 19/6, Smith 13/3
A Nuggets legjobb dobói: Gallinari 32/15, Barton 17/9, Harris 16/9, Nelson 16/12

Golden State Warriors – Toronto Raptors 115-110

37 és 12. Nincs új a nap alatt, a Golden State sorozatban 12. mérkőzését is megnyerte és még mindig veretlen – ehhez pedig Steph Curry 37 ponttal járult hozzá. Az MVP-vel kapcsolatban erre már nem is igazán kapjuk fel a fejünket, főleg hogy kilenc gólpasszára jutott hét eladott labda is, de gyakorlatilag ismét foghatatlan volt – 56%-kal dobott mezőnyből és 50%-kal triplázott. Könnyen azért nem adta magát a Raptors, ledolgozta 18 pontos hátrányát és labdája volt a győzelemhez, ám Curry támadóhibát harcolt ki Lowry-n, két clutch büntetőjével pedig eldöntötte a találkozót.

Közel állt a Toronto. A nagy hátrány eltüntetése után vezettek a vendégek a negyedik negyed közepén, de eladott labdáik nagyon sokba kerültek – ezeket rendre megbüntette ekkor a GSW, így elmaradt a bravúr. Lowry és DeRozan is remekelt, sőt a hat labdát szerző Carroll és a padról nagyon jól beszálló Joseph is fontos szerepet játszott, de a sokszor lyukas védekezésük és a clutch hibák a meccsbe kerültek – ötmeccses nyugati túrájuk első két állomását elbukták, így már csak 7-5 a mérlegük a jó rajt után.

A Warriors legjobb dobói: Curry 37/15, K. Thompson 19/6, Bogut 13
A Raptors legjobb dobói: DeRozan 28, Lowry 28/6, Carroll 17/9

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus