Dirk Nowitzki megelőzte Jerry Westet az örökranglistán

Az NBA-ben ma négy összecsapás került terítékre, amelyeken nagyon sima győzelmek születtek. A legszorosabb a 10 pontos különbséget hozó Mavericks-Wizards csata volt, amely a Dallas sztárjáról szólt. A Miami Heat a Bucksot, a Golden State Warriors a Pistonst, a Los Angeles Lakers a Pelicanst verte magabiztosan. Apró statisztikai érdekesség, hogy mind a négy vesztes gárda 95 pontot szerzett.

A nap legérdekesebb, legfontosabb jeleneteit állandó napi rovatunkban (Amiről a Festékben beszélnek) tekinthetitek meg.

Miami Heat - Milwaukee Bucks 118-95
 
Szerencsétlen Bucks. A Milwaukee-t az ág is húzza, fontos játékosai sérültek, ma pedig annál a bajnoki címvédőnél léptek fel, akik kettőzött erővel igyekeztek elfeled(tet)ni a két nappal ezelőtti, Boston elleni hazai vereséget. A Bucks 2-0-nál vezetett először és utoljára a meccsen.
 
Két csere nem tudja megváltani a világot. A Milwaukee kezdőötöse összesen 35 pontig jutott, John Henson és Gary Neal a kispadról 36-ig.
 
LeBron James villogott ma. Az MVP-t nem igazán tudták megállítani a Bucks játékosai, az első félidőben a palánk alatt remekelt, a másodikban pedig a periméterről dobta szét az ellenfelet.
 
Michael Beasley nem okozott csalódást. A korábbi botrányhős éppen a karrierjét próbálja megmenteni ott, ahol egykor ledraftolták, és egyelőre jól halad. A még mindig fiatal kiscsatár-erőcsatár Ray Allen és Udonis Haslem sérülése miatt közel 20 perces bevetésen vett részt, ez idő alatt 19 pontot szerzett 67%-os hatékonysággal, illetve fontos játékokkal az első negyedben.
 
A Heat legjobb dobói: James 33/12, Beasley 19/6, Chalmers 15/3.
A Bucks legjobb dobói: Neal 18/9, Henson 18, Antetokounmpo 11/9.
 
Dallas Mavericks - Washington Wizards 105-95
 
Dirk Nowitzki nagy estéje. Immár a német sztár a liga történetének 16. legjobb pontszerzője, miután ma megelőzte azt a Jerry Westet, akiről az NBA logójában látható játékost mintázták. Nowitzki a 3. negyed végén egy távoli hárompontossal hagyta le a Los Angeles Lakers legendáját. A következő állomás Reggie Miller a 15. helyen, a Pacers egykori triplavetője alig 83 pontnyira van.
 
A második negyed volt a döntő. Az első játékrészben pontpárbajt (33-34) láthatott a dallasi közönség, utána viszont megszigorodott a Mavs védekezése, támadóoldalon pedig a cserék (Vince Carter, Gal Mekel, Jae Crowder) lendületes játékával a félidőre már tucatnyi ponttal állt előrébb a hazai csapat.
 
Trevor Ariza egyedül kevés volt. A kiscsatár 10/17-tel dobott mezőnyből, öt triplát termelt be, de hiába dupla-duplázott mellette Marcin Gortat (12 pont, 12 pattanó) és John Wall 14 pont, 10 gólpassz), a kritikus pillanatokban nem érkezett segítség. Randy Wittman, a gárda edzője el is mondta: csapata a liga legrosszabbul dobó alakulata, ráadásul a védekezésük is nagyon gyenge, így változások lesznek a rotációban, mert ez így nem mehet tovább.
 
A Mavericks legjobb dobói: Nowitzki 19/6, Ellis 19/3, Carter 16/12.
A Wizards legjobb dobói: Ariza 27/15, Wall 14/3, Nene 14.
 
Golden State Warriors - Detroit Pistons 113-95
 
Egy percig sem volt izgalmas. A Pistons back-to-back érkezett Oaklandbe, és ugyan előzetesen izgalmas csatára volt kilátás, a Warriors kezdőötöse gyorsan lerendezte a vendégeket. A 35-16-ra megnyert első negyedben nem volt gyenge pontja a csapatnak, Andre Iguodala például 5 gólpasszt osztott ki (végül 11-ig jutott).
 
Oroszlánbarlang. Ez volt a harmadik hazai meccse idén a Golden State-nek, ez idő alatt összesen 23 másodpercig voltak hátrányban, és elég komoly arányú győzelmeket arattak. Mark Jackson, a gárda edzője erre azt mondta, hogy kezdik megtanulni, hogyan hozzák jó helyzetbe magukat a ligában: akiknél jobbak, azokat megverik, otthon pedig igyekeznek nem hibázni.
 
60-50-80. A Warriors 60%-kal dobott mezőnyből, 50-nel a triplavonal mögül, és közel 81%-kal büntetőzött, ez a kiegyensúlyozott teljesítmény annyira ritka még a legendásan jó támadójátékkal rendelkező GSW-nél is, hogy az elmúlt 21 évben ez mindössze a második ilyen estéjük volt.
 
Haszontalan dupla-dupla. Andre Drummond idei negyedik dupla-dupláját (16 pont, 14 lepattanó) hozta össze, de ez nem sokat ért ma, mivel a festékben kifejezetten gyenge Warriors több pontot szerzett büntetőterületen belülről, mint az ebben a műfajban ligaelső Pistons.
 
A Warriors legjobb dobói: Curry 25/6, Lee, J. O’Neal 17-17.
A Pistons legjobb dobói: Drummond 16, Monroe 15, W. Bynum 14.
 
Los Angeles Lakers - New Orleans Pelicans 116-95
 
Akit beköveteltek a csapatba. Jordan Hillt szurkolók, szakírók hada látta volna szívesen a Lakers kezdőötösében, és Mike D’Antoni ma be is tette Gasol mellé az erőcsatárt. Az eredmény: 21 pontos karriercsúcs, 11 lepattanó, kiváló dobószázalék, emellett Hill vezetésével a hazaiak nagy fölénnyel nyerték a lepattanócsatát (53-31) is.
 
A két középső negyedben győzött a Los Angeles. A második negyed elején a cserék, Farmar, Henry, Young és Kaman remeklésével ment 10 pont fölé a Lakers előnye, a 3. negyedben pedig a kezdők tettek hozzá annyit, hogy 24 pontos előnynél ne maradjon izgulnivaló a 4. negyedre.
 
Probléma-hegyek a Pelicans palánkja alatt. Anthony Davis nagyon korán faultgondba került, és ilyenkor jól látszik, hogy mennyire is fontos ő a New Orleans játékában – ennél is rosszabb hír viszont, hogy cseréje, a remekül blokkoló Greg Stiemsma súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett. Az erőcsatár Ryan Anderson továbbra is maródi, a frissen igazolt Lou Amundson pedig egyrészt egy napja van a csapatnál, másrészt nem az a kategória, mint a fenti játékosok.
 
A Lakers legjobb dobói: Hill 21, Young 17/3, Henry, Meeks 15/9-15/9.
A Pelicans legjobb dobói: Gordon 17, Davis 15, Evans 11.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus