Döntő meccs előtt a Clippers és a Pacers

Ha ma nyernek Paulék, minimum harmadikak - a playoffért rangadózik az Indiana a Washingtonnal - nem fog pihenni a Boston a Toronto ellen.

 

Boston Celtics – Toronto Raptors 01:30

A Brooklyn vereségével a Boston bejutott a rájátszásba, és jó esélyük van rá, hogy mindezt hetedikként tegyék, ami által a Clevelanddel kerüljenek szembe. Bár a fő célt teljesítették, Brad Stevens a hírek szerint nem fogja pihentetni játékosait, és minél jobb formában igyekeznek megérkezni a playoffba. A Toronto az utóbbi nyolc meccséből hatot megnyert, de így is fél meccs a hátránya a Bullsszal szemben, egy mai vereség valószínűleg eldöntené a párharcot. Bár alapvetően jó formában vannak DeRozanék, nemrég mégis kikaptak a Celticstől – a hosszabbításban Smart ziccerével aratott győzelmet a Boston. Ahhoz képest a vendégekhez visszatért már Lowry, és bár nem igazán találja a dobásait, a csapat teljesítményén így is javított, de az igazi kérdés DeRozan lesz: a dobóhátvéd 38 pontot szórt a Celticsnek és az utóbbi öt meccsén 27,6 pontot átlagol. Ha őt és Lou Williamst kicsit kordában tudja tartani a Boston, akkor jó esélye lesz a győzelemre, de alapvetően mindenképpen a vendégeknek van erre nagyobb szükségük. Mindenesetre ha dobópárbaj, akkor a mostanság közel 110 pontot átlagoló Celtics sem áll rosszul…

Indiana Pacers – Washington Wizards 02:00 (TV: Sport 1 - ÉLŐ)

A Brooklyn újabb vereségét követően a sorozatban ötöt nyerő Indiana ismét playoff-helyen áll, de borzasztó nehéz lesz ezt megtartani – a Nets számára már csak egy Orlando elleni derbi maradt és Lopezéké a tie-breaker. A győzelmi széria alatt nagyon komoly támadójátékot építettek fel a hazaiak, 106 pontot átlagoltak 44% körüli triplamutatóval – a parádésan összeállt gárdának azonban így sem lesz könnyű dolga. A Wizards John Wall vezérletével zseniális passzjátékot mutat, 28 gólpasszt átlagolnak az előző hat mérkőzésen, és legutóbb az Atlantát is meg tudták verni, így látványos, de színvonalas derbire van kilátás. A Wizards számára nem igazán van tétje az összecsapásnak, de ha az Indiana hagyja rohanni a vendégeket, Wallék ki fogják használni a lehetőségeket – nagyon koncentrált és pontos játék kell George-éktól, ha playoffba akarnak jutni.

Phoenix Suns – Los Angeles Clippers 04:30 

Az már most biztos, hogy a Clippers hazai pályán fogja kezdeni a rájátszást, egy mai győzelemmel pedig a 3. kiemelést is „elintézheti” magának Doc Rivers csapata – ha emellett a Rockets és a Spurs is kikap az utolsó játéknapon, a második helyre ugorhatnak fel Paulék. Ha kikapnak ma a vendégek, abban az esetben valószínűleg ötödik kiemeltként nyitnak, de a 4. Portlandnél így is jobb a mérlegük, így a hazai pálya ebben az esetben is őket illetné. Mindazonáltal az utóbbi 14 találkozójukból 13-at megnyertek Griffinék, az őrült hajrájukra pedig mindenképpen a győzelem tenné fel a pontot – papíron nem lehet gond számukra ez a Suns. A hazaiak az előző tíz meccsükből kilencet elveszítettek, és még 90 pontot sem átlagoltak, idén már háromszor kikaptak a Clipperstől, méghozzá úgy, hogy a Los Angeles legalább 120 egységig jutott mindhárom találkozón – nagy blama lenne, ha egy ennyire simának tűnő mérkőzésen menne el a vendégek 3. kiemelése.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus