Drága győzelmet aratott az Indiana Pacers

Az NBA-ben ma négy mérkőzésre került sor, amelyek közül három is vendégsikerrel ért véget. A Pacers egyik legjobbja kiválása után is nyerni tudott Atlantában, A Bobcats nagy visszatérője vezetésével (is) oktatta a Warriorst, míg a Chicago az előző 29 pontos verés után valószínűtlen helyszínen aratott győzelmet. A kakukktojás a Timberwolves volt, a Kevinek vezette Minny annak ellenére győzte le a Lakerst, hogy az aranysárga-liláknál újra játékra jelentkezett a korábbi kétszeres alapszakasz MVP. 

A játéknap legszebb, legérdekesebb jeleneteit állandó rovatunkban (Amiről a Festékben beszélnek) tekinthetitek meg. 

Atlanta Hawks - Indiana Pacers 85-89

A félidő végén zárkózott a Pacers, majd a hajrában nyert is. 2:07-tel a második negyed vége előtt egálra álltak a felek, ekkor azonban beindult a 22 pontig és 10 lepattanóig jutó David West, gyorsan betermelt öt pontot, a Hawks pedig zsinórban elrontott öt dobást és két büntetőt is, így egy 8-0-s rohanással utolérték az addig vezető Atlantát. A második félidőben aztán mindössze öt labdát adott el az Indiana, a negyedik negyedben már 16 ponttal is vezetett, végül a feltámadó Hawkst Paul George hűtötte le egy labdaszerzés utáni zsákolással, így nyert a keleti listavezető, méghozzá Atlantában 2006 óta először.

Stephenson megsérült. Az utóbbi hetekben remekül játszó hátvéd egy zsákolási kísérlet közben érkezett nagyon rosszul a földre a harmadik negyed vége felé, nem is tudott már visszatérni, a csípőjét fájlalta.

Senki nem villogott az Atlantában. A Pacersnél a dupla-duplázó West mellett 18 pontig jutott Paul George is, de a hazaiaknál Mike Scott 15 pontja, illetve Elton Brand 12 pontja és 7 lepattanója dicsérhető, ha mindenképp említeni akarunk valakit. Kyle Korver sorozata viszont tovább él, ezúttal is dobott egy triplát, rögtön az első mezőnykísérletéből, igaz, ezután már csak rontott hármasa volt. Az egész Haws egyébként csak 7/25-ös mutatóval célzott a vonalon túlról.

A Hawks legjobb dobói: Scott 15/6, Brand 12, Korver-Teague 9/3-9/3.
A Pacers legjobb dobói: West 22/3. George 18/6, Stephenson 10/3

Minnesota Timberwolves - Los Angeles Lakers 109-99

A Wolves szétdobta a Lakerst az első félidőben. A hazaiak 68-52-re vezettek a szünetben, de a fordulás után visszavettek az iramból, pontatlanabbul dobtak (végül 47%-kal zártak), és négy perccel a lefújás előtt tízen belülre ért a Lakers - de érkezett Kevin Love és szertefoszlatta a kaliforniai álmokat. A lepattanókban egyébként óriási különbség volt, 53-38-ra nyerte ezt a külön csatát a hazai együttes, igaz, Pau Gasol nem léphetett pályára, a helyén Robert Sacre játszott és ugyan eljutott 14 pontig, de csupán négy lecsorgó labdát gyűjtött be.

Love és Martin is 30 felett, Nash visszatért. Előbbi 31 pontja mellé 17 lepattanót is begyűjtött, utóbbi 50%-kal dobott 32-t, közte négy triplával, így a 109 pontból 63-at ők ketten szereztek. Sokat profitáltak Rubio játékából, aki ugyan csak négy pontot szerzett, de kiosztott 13 gólpasszt. Steve Nash újra pályára léphetett, de a körülötte lévő csapattal aligha volt megelégedve, ennek ellenére hét ponttal és 9 gólpasszal bizonyította, hogy lehet rá számítani.

Meeks és Love is megsérült. A Lakers dobóhátvédjének aláfordult a bokája egy dobás utáni leérkezéskor, és a csapat idegenbeli túráját mindenképpen kihagyja – a hírek szerint nem súlyos a sérülés. Love rosszul érkezett a talajra egy betörést követően, fájlalta a hátát, de a meccs után azt mondta, hogy nincs nagy baj.

A Timberwolves legjobb dobói: Martin 32/12, Love 31/6, Brewer 11/3, Barea 11
A Lakers legjobb dobói: Young 24/9, Johnson 15/3, Sacre 14

Phoenix Suns - Chicago Bulls 92-101

Nem volt elég óriás a Bulls. A Phoenix ebben a szezonban egyértelműen az óriásölő szerepét játssza, a nagycsapatokat rendre meg tudják verni, ezúttal a Chicago nem bizonyult elég nagynak, hiszen már az első percekben elhúztak és nem is engedték igazán közel magukhoz a Sunst. Félidőben már 13-mal vezettek, a hazaiak pedig egyetlen percre sem vették át a vezetést. A Bulls egy borzalmas sacramentói vereség után jött erre a meccsre, a liga legrosszabbjaként bejegyzett 28%-os mezőnymutató után, de ezt "kiheverték" és zsinórban ötödször is nyerni tudtak Phoenixben.

Dragic ezúttal kevés volt. A hátvéd a Hét Játékosa lett Nyugaton, hiszen négy meccset nyertek egymás után, ő pedig ez alatt 27 pontot, 6 gólpasszt és 4 lepattanót jegyzett átlagban, miközben elképesztő, 64%-kal dobott mezőnyből és 69%-kal a triplavonalon túlról. Ennek ellenére ma gyengén kezdett, az első félidőben csupán négy pontot tett hozzá, de a másodikban belendült, végül 24-gyel zárt. Rajta kívül viszont csak Frye és Barbosa játszott jól (bár Plumlee két pontra volt a dupla-duplától), miközben a Bullsnál öten is túllépték a tíz pontot, Noah és Boozer is dupla-duplázott, ráadásul a Phoenixet 40% alatt tartották mezőnyből.

A Suns legjobb dobói: Dragic 24/6, Frye 18/6, Barbosa 13
A Bulls legjobb dobói: Boozer 19, Augustin 18/9, Butler 18/3

Golden State Warriors - Charlotte Bobcats 75-91

Besültek az ágyúk. A Bobcats védekezése idén már többször bizonyított, ezúttal azonban a nehéztüzérséget is sikerült semlegesíteniük, ugyanis a hazaiak dobógépei 31%-kal céloztak mindössze, a triplavonalon túlról pedig csupán 20%-kal. Steph Curry 1/7-es triplamutatója mellett azért nem játszott rosszul, 8/18-cal ért el 17 pontot és 11 gólpasszt, de rajta kívül csak az 5/13-mal dobó Klay Thompson jutott el tíz pont fölé, így pedig nem lehet meccset nyerni.

Jefferson kirobbanó formában. Big Al a legutóbbi öt meccséből négyszer minimum 30 pontot szerzett, ezúttal ez 12/22-es mezőnymutatóval és 13 lepattanóval párosult, izgalmas csatát vívott Andrew Bogut ellen, aki végül hat ponttal és 15 lepattanóval zárt. Jeffersonon kívül a 17 pontos, 8 lepattanós, 6 gólpasszos Henderson is rendkívül hasznosan játszott.

Walker visszatért, de megsérült. Hosszú kihagyás után tért vissza a vendégek irányítója, és bár a dobás nem ment neki (7 pont, 3/11 mezőnyből), leszedett hat lepattanót és kiosztott hét gólpasszt. De egy szerencsétlen ütközés után rosszul ért talajt és el kellett hagynia a pályát, bővebb információ még nem látott napvilágot az állapotáról. A másik neves visszatérő Jermaine O’Neal volt: a súlyos csuklósérülése miatt két hónapot kihagyó veterán sztárt már nagyon várták vissza a Warriorsnál, mert használható nagyemberekkel nincs eleresztve a csapat kispadja. 

A Warriors legjobb dobói: Curry 17/3, Thompson 12/6, O'Neal 9
A Bobcats legjobb dobói: Jefferson 30, Henderson 17, Tolliver 11/9

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus