Dragic a Suns ellen meccsel hajnalban

Ex-csapata ellen lép parkettre Dragic - Wigginsék ellen is folytatná Jordan - "roncsderbi" Dallasban - túrát zár a GSW - javul a Raptors?

Philadelphia 76ers – Toronto Raptors 01:00

A Toronto szezonja egy hatalmas hullámvasút, a győzelmi széria után most ismét sorozatban öt vereséget szenvedtek el – botrányosan gyenge dobóformájuknak és összeesett védekezésüknek köszönhetően. Ha nem szedik össze magukat, a Philly ellen is nagyon meg fognak szenvedni, bár a „kiüresített” hazaiak támadójátéka elég gyér, hátul a liga legjobb tíz csapata közé tartoznak – az utóbbi meccsek alapján vért fog izzadni a Raptors. Persze ha kicsit összekapják a triplázásukat és szervezettebb támadójátékot adnak elő és Kyle Lowry sem 30%-kal (valamint DeRozan sem 25%-kal…) tüzel, mint az utóbbi időben, mindjárt másképp áll a dolog – a Covingtont is nélkülöző Sixers aligha fog 85 pont fölé kerülni.

Brooklyn Nets – Golden State Warriors 01:30

Nyolcmeccses idegenbeli túrát zárt le a Nets, miután legutóbb Dallasban sikerült győzelmet aratniuk, és úgy néz ki, hogy egyre inkább egyben van a társaság – mióta alacsony szerkezetre váltottak, feljavult a játékuk, és erősen meccsben vannak a keleti rájátszásért. Az utolsó húsz mérkőzésükből 17-et keleti csapat ellen fognak vívni, ami mindenképpen jól jön a szoros hajrához, de előtte még meg kell küzdeniük a ligaelsővel. A Warriors játéka ugyan akadozik, de tegnap a brillírozó Curry vezérletével 26 pontos hátrányból fordítottak és nyertek a Boston otthonában, ma pedig hatmeccses túrát zárnak le – ha nyernek, pozitív mérleggel. Curry egyébként általában remekel a Nets ellen, most korábbi társa, Jarrett Jack ellen kell dominálnia – igaz, Deron Williams idei legjobb formájának örvend és bent ragadt a hazaiak kezdőcsapatában. Papíron jóval erősebb a GSW, de ebben a felállásban nagyon veszélyes a Brooklyn, ráadásul idegenben kategóriákkal gyengébben védekeznek Curry-ék.

Miami Heat – Phoenix Suns 01:30

Alig pár mérkőzéssel azután, hogy meglepetésre „elkérte magát” Phoenixből, a tavaly a Sunssal All-NBA szezont produkáló Goran Dragic a Heattel fogadja régi csapatát. Ez a találkozó nyilvánvalóan róla fog szólni, hiszen bár jól tartotta magát egy ideig a Suns nélküle is, legutóbb már teljesen összeomlott a támadójátékuk, miközben a Miami viszonylag stabil, de kevésnek tűnő játékkal bukta az előző két találkozóját. Luol Dengnek jót tett Dragic érkezése, 20 pont körül átlagol 55%-kal, mióta érdemi irányító van a csapatban – a periméteren nagy harc várható, Gerald Green például az előző két, Heat ellen vívott meccsén tíz hármast süllyesztett el. Belül mindkét oldalnak lesz fegyvere, a vendégeknél Markieff Morrist kell erőltetni, a hazaiak pedig Whiteside-ban bízhatnak, minőségi center nélkül nehéz lesz megállítania őt Hornacekék számára.

Minnesota Timberwolves – Los Angeles Clippers 02:00

A Clippers 107,7 pontot átlagol Blake Griffin nélkül, ami a harmadik legjobb a ligában, ráadásul az elmúlt nyolc mérkőzésből hatot meg is tudtak nyerni – többek között a Memphist vagy tegnap a Chicagót is elkapták. Az erőcsatár kiválása óta elképesztően játszik DeAndre Jordan és Chris Paul, jelenleg a liga talán legjobb irányító-center duóját alkotják, ez pedig óriási feladat elé állítja a védekezéssel gondban lévő Minnesotát. Rubio egy-egyben jó opciónak tűnik Paulra, Wiggins mehet Crawforddal, de a festékben Kevin Garnett-tel együtt is gyengék hátul – igaz, már ebben is fejlődnek. Az elmúlt tíz meccsükön 5-5 a mérlegük, és hazai pályán kifejezetten erősek, legyűrték a Memphist és a Washingtont is és egyre stabilabbak, de ma még így sem ők az esélyesek – még úgy sem, hogy Matt Barnes valószínűleg kihagyja ezt a mérkőzést combhajlító-sérülése miatt.

Dallas Mavericks – New Orleans Pelicans 02:30

Két, sérülésektől sújtott csapat találkozik, de egyelőre elég ellentétesen kezelik a problémákat – a Pelicans sorozatban ötödik mérkőzését is megnyerte legutóbb, erre teljesen egészséges állapotban sem volt példa. A Mavericks ezzel szemben egymás után másodszor is vereséget szenvedett, és ma is kénytelenek lesznek Tyson Chandler és Chandler Parsons nélkül kiállni – kissé fáradtnak és erőtlennek tűnik most a csapat, sem Ellis, sem Nowitzki nem húzza a gárdát, a rendszer pedig szemlátomást nem működik. Mindig felvetődik a kérdés, hogy meddig bírja ezt a tempót ebben a formában a New Orleans, de a mentális fölény mindenképpen az ő oldalukon áll, bár az is tény, hogy hazai pályán így is borzasztó erős (támadásban) a Mavs – a vendégek összességében 3-21-re állnak egyébként Dallasban, az utóbbi négy meccsüket elbukták itt.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus