Drámai végjátékkal keleti döntőben a Hawks, lezárta a GSW

Az utolsó dobás döntött a Wizards-Hawks hatodik meccsén - Curry parádéjával nem adott esélyt a Memphisnek a GSW

Csak az utolsó dobás döntött a Washington és az Atlanta csatájában az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásában, utóbbi gárda jött ki ebből jobban, így ott lesz a keleti döntőben. A játéknap másik mérkőzésén Steph Curry újabb elképesztő meccsével és kinti dobásaival nem adott esélyt a Memphisnek a GSW, így Steve Kerr csapata is lezárta a szériát – ellenfélre vár a nyugati döntőben. Íme a részletek!

Amiről a Festékben beszélnek: Steph Curry, 22 méterről

Washington Wizards – Atlanta Hawks 91-94

Drámai végjáték után keleti döntős az Atlanta. Bár már tizenöt ponttal is vezetett a Hawks, ahogy ebben a párharcban mindig, ezúttal is fel tudott zárkózni a Wizards – az utolsó percekben már látótávolságon belül jártak a hazaiak. DeMarre Carroll két nagyon fontos kosarat is jegyzett a záró hatvan másodpercben Teague passzaiból, de az utolsónak vélt támadásból eladta a labdát a vendégcsapat, Porter pedig két büntetővel hozta feljebb a Washingtont. Horford hibázott egyet a vonalról, így maradt még egy lövése a fővárosi gárdának, amely végül drámai véget ért: Pierce ugrott be a sarokba és a nehéz dobást el is süllyesztette, de hiába tombolt a csarnok, egy hajszállal a dudaszó után hagyta el a kezét a labda. A veterán kiscsatár nem lett hős ismét, talán pár éve még gyorsabban engedte volna el a játékszert…

Elfogyott a Wizards. Bár szinte minden mérkőzés centiken múlt, az nem véletlen, hogy 2-1 után háromszor is a Washington hagyta el vesztesen a pályát – a hősies végjátékokon kívül egyre kevesebbet mutatott a gárda. A hatodik meccsen újra egészséges(ebb)nek tűnt John Wall, jól játszott Bradley Beal, de Pierce egyetlen kosarat értékesített (időben…), Gortat teljesen, Nené „csak” elöl volt használhatatlan – az Atlanta fokozatosan őrölte fel ellenfelét. A vendégeknél az ismét jól játszó Teague-Horford páros mellett újra megtalálta a dobását Carroll és nagyot harcolt Millsap is – annak ellenére játszott szinte végig előnyben a gárda, hogy Korver 0/7 triplával zárt. Jó volt látni ezt a Washingtont, de kérdés, mi marad belőle jövőre – Paul Pierce már belebegtette a visszavonulását.

A párharc végeredménye: 4-2 a Hawks javára.

A Wizards legjobb dobói: Beal 29/9, Wall 20, Seraphin 13
A Hawks legjobb dobói: Carroll 25/9, Millsap 20/3, Teague 20/6

Memphis Grizzlies – Golden State Warriors 95-108

Az első negyed megadta az alaphangot. Akik arra számítottak, hogy a Memphis védekezése hazai pályán újra megfojtja a GSW-t, hamar beláthatták tévedésüket – a nyitó tizenkét percben megmutatták Curry-ék, hogy mire lehet számítani. 32-19-re nyerte ezt a játékrészt a vendégcsapat, a Splash Brothers 22-19-re verte a teljes Grizzliest és amíg a hazaiak hét mezőnykosarat szereztek, a Warriors hat triplát süllyesztett el. Steph Curry újabb MVP-előadást tartott, 32 pontjába 8/13 tripla, közte egy saját térfélről elsüllyesztett dobás is belefért, kiosztott tíz gólpasszt és nagyjából azt csinált, amit akart – a GSW a legutóbbi 14 után most 15 hármast értékesített, valósággal szétdobták Conley-ékat. Ezzel a sikerrel az alapszakasz győztese ott van a nyugati döntőben és várja a Rockets-Clippers párharc hetedik meccsének győztesét.

Nem lehetett válasza a Memphisnek. Tony Allen ugyan megpróbálkozott a játékkal, de öt perc után le kellett ülnie, nem állt még készen rá – ez nyilvánvalóan meghatározta csapata védekezését. Amellett, hogy a Warriors kinti dobói ficánkoltak, a Grizzliesnek elsősorban támadásban voltak gondjai, ugyan Marc Gasol 21 pontos, 15 pattanós dupla-duplája jól néz ki, de ehhez 23 dobásra volt szüksége, ugyanakkor Randolph és Conley is bőven 50% alatt dolgozott mezőnyből. Összességében 37%-kal dobott a hazai csapat, hiába próbálta 16 ponttal megtolni a gárda szekerét Vince Carter a padról, nem volt reális esélyük – két jó meccsre futotta a GSW ellen.

A párharc végeredménye: 4-2 a Warriors javára.

A Grizzlies legjobb dobói: Gasol 21, Carter 16/6, Randolph 15
A Warriors legjobb dobói: Curry 32/24, Thompson 20/9, D. Green 16/3

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus