Dupla hosszabbítás után harcolta ki a szépítést a Toronto

Végig a Raptors diktált, de nagyon nehezen adta meg magát a Bucks - végül azonban muszáj volt neki, így 2-1-re áll a keleti döntő.

Végig a Raptors diktált, de nagyon nehezen adta meg magát a Bucks - végül azonban muszáj volt neki, így 2-1-re áll az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) keleti döntője.

Visszajátszás: Kawhi és a Raptors szárnyalása, Giannis szenvedése - videók

Toronto Raptors - Milwaukee Bucks 118-113 - kétszeri hosszabbítás után

Végig vezetett, de nagyon meg kellett izzadnia a Torontónak. Mondhatjuk, hogy összességében ez a Raptors meccse volt, a hazaiak kiváló támadójátékkal az első negyedben tíz pont feletti előnyt építettek fel és onnantól gyakorlatilag ezt menedzselték a találkozó folyamán - volt, hogy visszajött két-három pontra a Bucks, de akkor mindig érkezett a válasz is a kanadaiak részéről. A második félidőben a támadójátékuk azért visszaesett, de a vezetésüket így is őrizték egészen a végjátékig, 88-88-nál, az utolsó percekben lett egál az állás 2-2 után (!) először, de mégsem tudták itt megnyerni a mérkőzést: Pascal Siakam három clutch büntetőt is elrontott, majd az utolsó játéknál, két másodperccel az órán egy támadópattanóból hosszabbításra mentett a Milwaukee. Az első hosszabbításban aztán megint a hazaiak kerültek előnybe, az utolsó perc elején, négypontos előnyben labdájuk volt, de ezúttal sem tudtak vele élni, megint kiegyenlített a Bucks, Kawhi Leonard utolsó dobása kimaradt, úgyhogy jöhetett a második túlóra. Ennek elején Giannis Antetokounmpo kipontozódott a vendégeknél (a hazaiaknál Lowryval és Powell-lel már korábban megtörtént ez) és bár 0-2 után először, egy pillanatra átvette a vezetést a Milwaukee, itt több jó védekezéssel, Leonard villanásaival és egy fontos Gasol-triplával végleg kézbe vette a döntést a Toronto, az utolsó percben Siakamnak volt egy clutch blokkja, majd Leonardnak egy duplája és innentől már "csak" a büntetőket kellett bedobálni. Ezt megtették, úgyhogy hatalmas csatában, óriási energiákat mozgósítva szépítettek a párharcban - Leonard végül 36 ponttal zárt (11/25 mezőnyből, 12/13 büntető, 9 lepattanó, 5 gólpassz), Siakam is remekelt (25 pont, 11 lepattanó, 3 labdaszerzés, 9/18 mezőnyből), Gasol is villogott (16 pont, 12 lepattanó, 7 gólpassz, 5 blokk, 4/8 tripla), a padról pedig Norman Powell tett hozzá 19 pontot. Az biztos, hogy most borzasztóan fáradtak, hiszen Leonard és Siakam 50+ percet töltött a pályán, de adhat nekik plusz energiát az, hogy le tudták gyűrni ellenfelüket, következőleg pedig már az egyenlítésért léphetnek parkettre.

Csoda, hogy eddig kitartott a Bucks. Fentebb már részleteztük, hogy gyakorlatilag nem vezetett és egálra is ritkán állt, tulajdonképpen végig futott az eredmény után a Bucks, amely egészen pocsék támadójátékot produkált - nagyon nem ízlett nekik most a Raptors fizikális védekezése és a szenzációs torontói hangulat. Giannis Antetokounmpo támadásban csak árnyéka volt önmagának (12 pont, 23 lepattanó, 7 gólpassz, 4 blokk, 8 eladott labda, 5/16 mezőnyből, 2/7 büntető), a Middleton-Bledsoe páros 20 pontot erőlködött össze 6/32.es mezőnymutatóval, 2/12 triplával, de most Miroticnak sem ment a játék - csapatszinten 37%-kal dobtak, 31%-kal tripláztak, elrontottak 11 büntetőt és eladtak 21 labdát. Ezen számok ismeretében nem a vereségük a meglepő, hanem az, hogy ehhez két hosszabbítás kellett, de egyrészt a lepattanózást és a gyorsindításokat továbbra is ők uralták, másrészt a mély kispadról 44 pontot termelt parádés hatékonysággal George Hill és Malcolm Brogdon, ők próbálták menteni a mundér becsületét - ez azonban csak ideig-óráig sikerült, a második hosszabbítás végén, Antetokounmpo nélkül már túl sokat hibáztak, amit nem lehetett ellensúlyozni. A 3-0 így nem jött össze számukra, sőt, legközelebb a Raptors akár ki is egyenlíthet, de Hillék azt mondták a mérkőzés után, hogy a kezdőötös ennél csak jobban játszhat a folytatásban, ebben bízhatnak.

A Raptors legjobb dobói: Leonard 36/6, Siakam 25/6, Powell 19/9
A Bucks legjobb dobói: Hill 24/9, Brogdon 20/9, Lopez 16/9

A párharc állása: 2-1 a Bucks javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus