Durant és Love páratlan parolája

Mára virradóra kilenc derbit rendeztek meg az észak-amerikai profi kosárlabdaligában, s fókuszba ezek közül a Minnesota - Oklahoma City csata került, melyen a két világbajnok Kevin, Love és Durant sokáig emlegetett párharcot vívott egymással. A hazaiak ásza élete talán legérthetetlenebb hibáival zárt, míg az OKC vezére szezoncsúcsot repesztett. A Portland kötelező meccset bukott el hazai környezetben, a Charlotte és a Philadelphia pedig Nyugaton nyert idegenbeli mérkőzést! A Brooklyn hosszú ideje először győzelmi szériában, a Spurs és a Clippers találkája pedig fájóan egyoldalúra sikeredett. Jöjjenek a részletek!

A játéknap legszebb, legérdekesebb jeleneteit állandó rovatunkban (Amiről a Festékben beszélnek) tekinthetitek meg. 

Indiana Pacers - New Orleans Pelicans 99 - 82

Hibbert vs. Davis blokkparádé. A liga két legjobb "sapkamestere" nem hagyott minket cserben, összesen nyolc szerelés érkezett a két nagyembertől, 5-3-as elosztásban.

Alexis Ajinca - mint az Euroligában. A New Orleans francia óriási hetekkel ezelőtt érkezett Strasbourgból, ahol az Euroliga egyik legjobb pontszerzője volt, most kezdőként meg tudta mutatni, mennyit fejlődött az elmúlt egy évben, igaz Anderson és Smith távollétét így sem bírta el a 21 pontos Eric Gordon húzta NOP:

George, Stephenson és Granger szépen megfértek egymás mellett. A tavalyi év legtöbbet fejlődött játékosa 24 pontot, 10 lepattanót, 5 gólpasszt és 2 labdaszerzést jegyzett, a díjat korábban elnyerő Granger csereként 13 ponttal és 5 pattanóval zárt, míg a címre idén esélyes Stephenson 19-et szórt, hatot szedett és négyet osztott ki a fő statisztikai kategóriákból a könnnyed hazai diadallal végződő összecsapáson.

A Pacers legjobb dobói: George 24/6, Stephenson 19, Granger 13/6
A Pelicans legjobb dobói: E. Gordon 21/9, Ajinca 17, T. Evans 12

 

Orlando Magic - Miami Heat 94 - 110

Nem volt verseny. LeBron Jamestől elég volt 15 pont, 8 lepattanó és 8 gólpassz, a kezdőként 18-at dobó Rashard Lewis pluszával és a 20-20-at termelő Wade, Bosh páros produkciójával egyértelmű volt, hogy a Miami könnyedén leigázza a Nikola Vucsevics nélkül a palánk alatt lyukas és alacsony Magicet.

Nelson és a régi szép idők. Az Orlando irányítója azért letett az asztalra egy 21 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz "csomagot", idézve ezzel évekkel ezelőtti önmagát, de ezzel sem tudott sokat segíteni a kisebbik floridai alakulatnak  a "házirangadón".

A Magic legjobb dobói: Nelson 21/15, Oladipo 16/6, Afflalo 16
A Heat legjobb dobói: Wade, Bosh 20-20, Lewis 18/9

 

Brooklyn Nets - Cleveland Cavaliers 89 - 82

Győzelmi szériában a Nets! Nem sok hasonló volt ebben az évadban, úgyhogy Brooklynban meg kell becsülni, hogy sikersorozatban van a csapat, mely azért az Irving, Bynum páros nélkül felálló Clevelanddel is alaposan megküzdött hazai környezetben, de végül Deron Williams (21 pont, 6 gólpassz) irányításával célba ért.

Waiters és a Legjobb Hatodik Ember cím? A Cavaliers botrányosan szerepel ebben a szezonban, meccsei egyharmadát nyerte csak meg az igen tehetséges kerettel rendelkező Brown-legénység, ám örömteli, hogy a padról használt másodéves, Dion Waiters (26 pont) az egész Keleti Konferencia legjobb dobója a csereembereket alapul véve.

A Nets legjobb dobói: Deron Williams 21/3, Pierce 17/6, Blatche 12
A Cavaliers legjobb dobói: Waiters 26/9, Miles 19/6, Dellavedova 13/12



Chicago Bulls - Atlanta Hawks 91 - 84 

Underdogként mindig megy. A Bulls szinte minden olyan meccsét megnyerte Derrick Rose kiesése óta, melyen abszolút nem volt esélyesnek tekinthető, s szinte az összes olyan fellépésén elbukott, ahol a chicagóiak számítottak volna favoritnak. Most a lényegesen jobb mutatóval rendelkező Hawks látogatott a Szeles Városba, nem véletlen tehát, hogy Carlos Boozer kényszerű pihentetésével együtt is nyert a 20 pontos Mike Dunleavy húzta Thibodeau-legénység.

Horford hiánya és a pattanók. Pero Antics (9 pont, 7 lepattanó) ugyan meglepően eredményes eddig kezdőként Al Horford elvesztése óta, de a lepattanó-harcot 52-43-ra nyerő Bulls éppen a palánk alatt verte el igazán a Hawkst, Deng (17 pont, 11 lepattanó), Gibson (10 pont, 12 lepattanó, 3 blokk) és Noah (10 pont, 12 lepattanó, 5 blokk) kivégezték odabenn Paul Millsapéket (16 pont, 12 lepattanó).

Korver és a sorozat. Már 103 olyan mérkőzést játszott egyhuzamban az Atlanta veteránja, melyen legalább egyszer betalált kintről, tehát tovább íródik az NBA-rekord!

A Bulls legjobb dobói: Dunleavy 20/6, Deng 17/3, J. Butler 11/3
A Hawks legjobb dobói: J. Teague, Millsap 16-16, M. Scott 12/6

 

Minnesota Timberwolves - Oklahoma City Thunder 111 - 115

Újabb szórakoztató felvonás a mini-rivalry-ból. A 48 pontos idénycsúcsot szállító Kevin Durant és a 30-at szóró, 14 pattanót megkaparintó, valamint 5 gólpasszt kiosztó Kevin Love, illetve csapataik párharca valahogy mindig extrára sikeredik már évek óta, aki látta a mait, ezt sem feledi egy jódarabig!

Benti erő. Megint megtörtént, hogy négyes és ötös poszton két kezdő is elérje a 30 dobott pontot a Minnesotánál, ami azért nem mindennapi a mai NBA-ben. Pekovics 21 pontos, 11 lepattanós dupla duplával segítette a hazaiakat, akik sokáig vezettek, de...

Jött Kevin Love és a nyomás. Előbb egy 2+1-es lehetőségnél rontott büntetőt a hajrában a vendéglátók ásza, majd két egységnyi hátránynál belefaultoltak a triplájába és háromszor célozhatott a vonalról. Az első két kísérlete lejött, majd a harmadikat szándékosan rontotta el, de az gyűrűt sem ért, így jöhetett a Westbrook nélkül is szépen menetelő Thunder, mely meg is őrizte a vezetést.

A Timberwolves legjobb dobói: Pekovics 31, Love 30/15, Kev. Martin 17/3
A Thunder legjobb dobói: Durant 48/12, Fisher 13/9, Ibaka 12

 

San Antonio Spurs - Los Angeles Clippers 116 - 92

Kegyetlen sarkantyúsok. A Spurs általában rengeteg labdajáratásával és összeszokott, önbizalommal telt csapatával nem kíméli a megsebzett ellenfeleket, ennek megfelelően a Chris Pault tegnap hosszabb időre elvesztő Clipperst is kiütötte Gregg Popovich dörzsölt alakulata.

Érzékeny veszteség. Tiago Splitter (22 pont, 5 lepattanó) idei legjobbját nyújtotta, ám egy ütközés után lenn maradt és már nem is tudott visszajönni, ő vélhetően hosszabb időre ki is esett a texasiaknál az amúgy sem túl acélos benti sorból.

Pont ennyit számít Chris Paul?! Az egyik MVP-jelölt helyén kezdő Darren Collison (14 pont, 6 gólpassz) a számok alapján nem volt rossz, de talán itt jön ki, hogy az az igazán jó játékos, aki a társait is jobbá tudja tenni. CP3 távollétében viszont nem hogy mindenki emelt volna kicsit a játékán a pótlás miatt, inkább visszaesett az összes Los Angeles-i kosaras teljesítménye egyénileg is.

A Spurs legjobb dobói: Splitter 22, Duncan 19, Parker 17
A Clippers legjobb dobói: Ja. Crawford 24/3, Griffin 19, D. Collison 14/3

 

Phoenix Suns - Milwaukee Bucks 116 - 110

Gerald Green (fel)emelkedése. A Suns egyik legjobbja, Eric Bledsoe helyén megint a korábbi zsákolókirály kezdett, aki 24 pontjával és 5 szerzett labdájával óriásit játszott, ráadásul akkora zsákolásokkal szórakoztatta a nagyérdeműt, amekkorákkal még anno Shannon Brown sem nagyon tudott előlépni Arizonában...

Frye baja is a múlté. A Suns jókezű magasembere tavaly az egész szezont kihagyta szívműtéte miatt, ám már kezdi visszanyerni korábbi formáját, illetve önbizalmát, ezt jól bizonyítja a most szórt 22 pontja is, melyen belül 9-ből 6-os triplázást tudott felmutatni a 25-öt dobó Brandon Knight irányította Milwaukee-val szemben.

A Suns legjobb dobói: G. Green 24/12, Frye 22/18, Dragic 15/3
A Bucks legjobb dobói: Knight 25/3, Mayo 20/12, C. Butler 16/12

 

Portland Trail Blazers - Philadelphia 76ers 99 - 101

Lillard sorsa fordult. Korábban elképesztő győztes kosarakat szerzett a most 17 pontnál és 1 gólpassznál megálló ifjonc, ám ez alkalommal kihagyta a tiszta ziccert a hajrában, ezzel nem menekült meg a Portland az óriási hazai blamától.

Aldridge nem lassít. A Blazers franchise playere 29 pontot, 14 lepattanót, 3 gólpasszt és 5 blokkot jegyzett, lassan vele is komolyan kell számolni az idei MVP-versenyben.

A Sixers sorozatban negyedszer nyert idegenben! A Phildaelphia eddig érthetetlen dolgokat produkál a szezonban, hiszen a rajt előtt mindenki úgy gondolta, hogy a liga messze legrosszabbjai lesznek, aztán nagyon bekezdtek, majd amikor teljesen padlóra kerültek és újra leírták őket, hirtelen rittyentettek egy négyes vendégbeli diadalsorozatot, melynek a csúcsa a mai Portland elleni siker.

Thad Young kiteljesedése. A Sixers tapasztalt, de még mindig viszonylag fiatal bedobója 20-ból 14-es mezőnyözéssel szerzett 30 pontot, ezen felül 3 szerzett labda és 6 lepattanó is felkerült a neve mellé.

A Blazers legjobb dobói: Aldridge 29, Lillard 17/3, Mo Williams 16/6
A 76ers legjobb dobói: T, Young 30/3, Turner 23/6, Carter-Williams 16

 

Sacramento Kings - Charlotte Bobcats 103 - 113

Nem hatott a szép szó. Michael Malone mester elmondta a meccs előtt, hogy nem szabad fiainak lebecsülniük a Charlotte-ot, ám mégis 113 kapott ponttal vesztett saját közönsége előtt a védekezni már megint nem hajlandó Kings a 30-at dobó Kemba Walker fémjelezte Bobcats ellen.

Al Jefferson idénycsúcsa. Folyamatosan szépen termel a tavalyi ligautolsó nyáron megszerzett vezére, de 27 pontig ma először jutott el Charlotte-szerelésben, ráadásul 9 lepattanót is betett a közösbe.

A statisztikák megint szépek voltak, csak nem értek semmit. Gay (17 pont, 10 lepattanó, 4 gólpassz), Cousins (26 pont, 11 lepattanó, 4 szerzett labda), Thomas (21 pont, 8 gólpass) és Thompson (15 pont, 14 lepattanó) is szépen termeltek, de csapatvédekezés nélkül ez csúnya kudarcot ért csak, messze sem győzelmet.

A Kings legjobb dobói: Cousins 26, I. Thomas 21/6, Gay 17
A Bobcats legjobb dobói: Walker 30/12, Al Jefferson 27, Henderson 16/3

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus