Durant vs. Westbrook: második felvonás az Oracle-ben

Az OKC-t fogadja a Warriors - a Memphist is leveri a Washington? - Bostonban javítana a New York - a Bucks látogat Houstonba.

 

Philadelphia 76ers - Toronto Raptors 01:00

Egyre nagyobb várakozás előzi meg a Sixers meccseit, a gárda az elmúlt négy találkozójából hármat megnyert, és Kelet egyik legjobb formában lévő csapatának számít, ráadásul most otthon léphet pályára. A Raptors előző este nagy nehezen hozta a kötelezőt Brooklynban, és bár Kyle Lowry most játszhat, Lucas Nogueira nem, ráadásul Patterson és Sullinger továbbra sérült - magas posztokon azért lehetnek gondjaik. Ezt enyhítheti az, hogy a hírek szerint Joel Embiid ezúttal is pihenőt kap, így legjobbja nélkül áll ki a Philly, ami jelentősen csökkenti a hazaiak esélyeit - nélküle teljesen más a csapat még akkor is, ha összességében is fejlődnek. Nerlens Noel valószínűleg játszhat, de TJ McConnell is sérült - kérdés, hogy ebben a formában mennyire lesz hatékony a Brown-legénység.

Washington Wizards - Memphis Grizzlies 01:00

A Wizards jelenleg otthon mindenki ellen esélyesnek számít, sorozatban 12 hazai mérkőzést nyert meg a gárda, és december ötödike óta 15-7-et futnak Bealék, stabil, meggyőző játékot mutatnak. A Memphis kevésbé kiegyensúlyozott, az utóbbi három találkozóból kettőt elveszített és megverte a Houstont, nehéz belőni, hogy mire számíthatunk tőlük - idegenben 11-10-re áll a társaság. Védekezésben továbbra is a liga legszűkebb elitjébe tartoznak Gasolék, de ott is vannak kilengéseik, támadásban pedig jelenleg jóval hatékonyabbak Wallék - papíron viszont a Conley-Allen-Gasol trió éppen ideális opció a hazaiak erősségeire. Sérült egyik oldalon sincs, és bár idén egyszer már nyert a Memphis, az még egy teljesen más Washington volt, arra nem igazán lehet alapozni.

Charlotte Hornets - Portland Trail Blazers 01:00

Egyik csapat sincs jó formában, sőt, a Hornets sorozatban öt vereséget szenvedett el, igaz, ez mind idegenben történt, most pedig végre hazatérhet a gárda, ahol 12-7-re áll jelenleg. A Portland egy jobb időszak után szintén két vereségből érkezik, ismét gondok vannak a védekezéssel, és amíg ezen nem tudnak változtatni, addig vérmes reményeik nem lehetnek még akkor sem, ha a Hornets azért verhető ellenfélnek tűnik. A hazaiaknál hiányozni fog Lamb, a vendégeknél pedig Ed Davis, de itt elsősorban az a kérdés, hogy ki tud kilábalni a gödörből, ki tudja jobban összeszedni magát - a Hornetsnél is főleg a védekezéssel volt gond, de hazai pályán inkább feléjük billenhet a mérleg nyelve.

Boston Celtics - New York Knicks 01:30

A Toronto elleni vereséget leszámítva sorra nyeri a meccseit a Boston, Isaiah Thomasra nehéz szavakat találni, így most is egyértelmű favorit a hazai csapat - a Knicksnek még szerencséje sincs, amikor végre jól játszanak, akkor is kikapnak az utolsó pillanatban. Most visszatérhet hozzájuk Kristaps Porzingis, de jelenleg annyira mélyen vannak mentálisan is, hogy rendkívül nehéz lesz ebből kitörniük, főleg úgy, hogy a Celtics és különösen Thomas rendkívül erős a negyedik negyedekben - éppen ott, ahol a Knicks nem. A Boston idén már kétszer legyőzte a New Yorkot, és annyival jobb formában van, hogy most is óriási bravúr lenne egy győzelem a vendégektől - persze leírni nem lehet őket, mert a tűzerejük megvan, de minden másban messze a Celtics mögött vannak jelenleg.

New Orleans Pelicans - Orlando Magic 02:00

Hasonló helyzetben vannak a felek, néhány meccsre van a rájátszás, nagyon kellene a győzelem. A hazaiaknál azonban Anthony Davis játéka megint kérdéses, ha nem tud pályára lépni, akkor teljesen másképp festhet a helyzet, igaz, Jones általában jól pótolja, de ilyenkor mindig a Holiday-Hield-Evans sornak kell feljebb kapcsolnia. A túloldalon is van fontos sérült, Evan Fournier biztosan nem játszik, de Bismack Biyombo sem edzett, lehet, hogy ő sem lehet majd ott a parketten. A New Orleans alapvetően a védekezésével tud nyerni, ha nyer, az Orlando viszont éppen a támadójátékkal, mert rendszeresen száz pont felett kap - kérdés, hogy ki tudja ráerőltetni akaratát a másikra, de nagyon sok függ AD játékától.

Houston Rockets - Milwaukee Bucks 02:00

Mindkét csapatnak javítania kellene, a Rockets back-to-backet játszik, és előző este meglepő vereségbe futott bele Miamiban, így most mindenképpen nyernie kell otthon annak ellenére, hogy fáradtabb ellenfelénél. A Bucks is kellemetlen pofont kapott legutóbb, otthon, a Philadelphiától, előtte pedig Atlantában, kérdés, hogy most mire lesz képes - a hazaiaknál Anderson és Capela is hiányozhat, de Eric Gordon sem teljesen egészséges. A problémákat kihasználhatják a vendégek, ahol most minden rendben van ilyen téren, Antetokounmpóval nagyon nehéz dolga lesz Arizának, Brewernek vagy Beverley-nek, de kiegyensúlyozottnak azért nem lehet őket nevezni.

Detroit Pistons - Atlanta Hawks 02:00

Hatalmas formában van a Hawks, a gárda száguld a keleti élcsapatok után, illetve inkább már közéjük kell sorolni, így idegenben is esélyesnek számít. A Pistons ugyan legutóbb nyerni tudott, de ezek mostanában elég ritka események, ráadásul Calwell-Pope sérült, Leuer szintén, és Drummond sem edzett, bár a hírek szerint ő végül ott lesz a pályán. Azt mindenesetre nem igazán látni, hogy a sokszor harmatos és problémákkal teli detroiti támadójáték mihez kezd az Atlanta ligaelit, száz pontot csak szökőévente kapó védekezésével szemben, ha csak a Jackson-Morris-Harris trió mindegyike nem hoz extrát.

Golden State Warriors - Oklahoma City Thunder 04:30

A szezon során egyszer már játszottak egy parázs meccset, amikor Kevin Durant nagyon pörgött korábbi csapata ellen, de azt végül simán nyerte a GSW, és most is egyértelműen a hazaiak az esélyesek. A Cavs elleni kiütéses győzelem után ez természetes, főleg a ligaelsőnél, ráadásul a Thunder eléggé ingadozó teljesítményt nyújt, elsősorban Westbrook játékától függően. Kérdés, hogy ő melyik arcát mutatja, mert amikor jó napot fog ki, akkor megállíthatatlan, ebben az esetben a GSW is izzadhat rendesen, de a liga legjobb csapata elöl-hátul más szintet képvisel - ha nem lesz gond az akarattal (Durant részéről biztos nem lesz...), és nem olvad le ismét a társaság, akkor nyernie kell az összecsapást. Tovább nehezíti a vendégek dolgát, hogy Steven Adams nem léphet pályára, ami a védekezésüket nagyon fájdalmasan érinti, és az előző találkozón egyáltalán nem is tudták pótolni.

Sacramento Kings - Indiana Pacers 04:30

A Kings a Detroit legyőzését leszámítva sorra kapja a pofonokat, a Pacersnél viszont pont fordított a helyzet, egy londoni kilengésen kívül rendre győztesen hagyhatják el a parkettet Paul George-ék. Az idegenbeli 5-14-es mérleg azért nem mellettük szól, de alapvetően jobb csapatot alkotnak, mint a Sacramento, igaz, Cousins ellen szenvedhetnek a palánk alatt, legyen bármilyen jó védő is Myles Turner - fizikálisan más kategória a két játékos. A hazaiaknál Lawson és Casspi, a vendégeknél Stuckey bajlódik sérüléssel, de annyira gördülékeny a Pacers támadójátéka, hogy ezt ad-hoc módon, Cousins és Gay pontjaival nem biztos, hogy ellensúlyozni lehet - főleg úgy, hogy meccsenként húsz eladott labdát gyárt mostanság a Sacramento, amelyből rengeteg pontot kap folyamatosan.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus