Dwyane Wade kosaraival verte a Miami a Memphist

Wade clutch volt az utolsó percben - túlórában verte az OKC a Jazzt - hozta a kötelezőt a Toronto - kiegyensúlyozott volt a Suns

 

16 pontos hátrányt dolgozott le a Miami Heat a Memphis Grizzlies ellen az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) ma hajnali játéknapján, majd Dwyane Wade kosaraival meg is nyerte a mérkőzést a floridai alakulat – ezzel lezárta vereségszériáját. Folytatta viszont győzelmi sorozatát az Oklahoma City és a Toronto, Kevin Duranték is nagy hátrányból álltak fel és túlórában megverték a Jazzt, a Raptors ellenben félgőzzel is húsz pontot vert a Philadelphiára – a Phoenix is hozta hazai meccsét, nagyon kiegyensúlyozott játékkal győzték le a Minnesotát.

Visszajátszás c. videós rovatunk ide kattintva megtekinthető!

Phoenix Suns – Minnesota Timberwolves 108-101

Az eladott labdákat büntette a Suns. Kis túlzással tálcán kínálta a győzelmet a Minnesota, hiszen a vendégcsapat 25 labdát adott el – Rubio négyet, Dieng ötöt, de gyakorlatilag mindenki „hozzátett” ezen a téren. Ezekből a hibákból összesen 43 (!) pontot rakott fel a táblára a Phoenix, ami bődületes adat, a gárda 1998 óta nem dobott ennyit labdaeladásokból – nem is érdemes tovább kutatnunk a Minny vereségének okait. Ezeknek köszönhetően a második és harmadik negyedet is nagyon elveszítette a Wolves és bár a negyedikben a 28 pontos LaVine vezérletével felzárkóztak, menedzselni tudta az előnyét a hazai csapat.

Knight „visszatért”. Brandon Knight a Suns támadójátékának alapköve ebben a szezonban, Bledsoe-val a liga egyik legponterősebb párosát alkotják, ám az előző két mérkőzésen botrányos formát mutatott. Ezt sikerült maga mögött hagynia, ezen az estén 25 ponttal és karriercsúcsot jelentő hét triplával „tért vissza” szokásos formájához – Bledsoe-val párban 48 pontot, 15 gólpasszt, 8 labdaszerzést és hat blokkot jegyeztek, igaz, el is adtak 11 labdát. Érdekesség, hogy Tyson Chandler nem tud visszakerülni a kezdőbe, a padról 23 percet kapott, de az ezúttal is 18 pontig jutó Len őrzi a kezdőtagságát – egyébként négyes-ötös poszton jelenleg öt játékos is masszív játékidőt követel magának a Sunsnál.

A Suns legjobb dobói: Knight 25/21, Bledsoe 23/3, Len 18
A Timberwolves legjobb dobói: LaVine 28, Martin 19/6, Wiggins 13

Miami Heat – Memphis Grizzlies 100-97

Wade megnyerte a Heatnek. Három negyeden keresztül az történt a pályán, amit a Memphis akart, jól védekeztek, elöl pedig Jeff Green sokat vállalt, de meg is oldotta ezeket: 26 pontját 10/20-as mezőnymutatóval hozta össze. A 16 pontos hátrányát azonban elkezdte ledolgozni a Miami jó védekezéssel, támadásban Bosh-ra építettek, majd Gerald Green is higgadtan büntetőzött – bő egy perccel a vége előtt pedig érkezett Wade, egy betöréssel egy pontra hozta fel csapatát. Egy rontott Grizzlies-támadás után ismét Wade következett, a Miami ikonja pedig egy kissé szerencsés középtávolival fordított – a Memphis válaszát levédekezte a floridai alakulat, majd Winslow két büntetője lezárta a meccset. A Heat összességében egy 11-0-s futással fejezte be a találkozót és bár bőven akadtak gondok ismét (védekezés, periméter-támadójáték), a hajrában mindenen felül tudtak emelkedni.

Chalmerst videóval köszöntötték. A BIG3 éra egyik alapköve volt Mario Chalmers, akit idén szezon közben elcserélt a Heat Memphisbe – ott pedig mintha újjászületett volna. A Miami egy videós összeállítással, a közönség pedig hangos ovációval köszöntötte a visszatérő irányítót, aki ezt követően 22 perc alatt 12 pontot süllyesztett el a gyűrűben. A Grizzlies játéka sem működött azonban tökéletesen, de amíg Jeff Greenben megvolt a lendület, haladt előre a gárda, viszont az utolsó negyedre ez elfogyott – a hajrában percekig nem szereztek pontot, ráadásul a védekezésük is ismét a legrosszabbkor csődölt be. Érdekesség, hogy Zach Randolph a padról érkezett, a kezdőben Barnes és Green kapott helyet Gasol mellett.

A Heat legjobb dobói: Bosh 22/6, G. Green 16/6, Deng 15/3
A Grizzlies legjobb dobói: J. Green 26/6, Barnes 13/9, Gasol 12, Chalmers 12, Randolph 12

Toronto Raptors – Philadelphia 76ers 96-76

Scola erősen kezdett. A Raptors erőcsatára az első negyedben tarthatatlannak bizonyult, hiába került hamar előnybe a Philadelphia, az ő vezérletével ezt megfordította a Toronto: egymaga 14 pontot szórt a nyitó 12 percben két triplával és öt lepattanóval. Innentől egyébként nem játszott nagy fölényben a hazai csapat, a félidőben is csak nyolc ponttal vezettek Lowry-ék és a harmadik negyedben sem tömték ki ellenfelüket – a záró etapban aztán a 25 pontig jutó DeRozan vezérletével eldöntötték a mérkőzést, így sorozatban negyedik győzelmüket aratták.

Noel kórházban. A Philly magasembere 18 percet tudott játszani, mielőtt kapott egy könyököst Kyle Lowry-tól, ami után már nem tudott visszatérni – a szeme sérült meg, ezzel pedig azonnal kórházba is szállították, mielőtt a gárda elrepül Chicagóba. Hiányában ismét Jahlil Okafort tömték labdával a vendégek, aki 25 dobásból szerzett 23 pontot – ez ugyan nem túl fényes, de leszedett mellé 14 lepattanót, összességében idei hetedik dupla-dupláját és sorozatban harmadik (összesen 10.) húsz pont feletti meccsét jegyezte. Ennek ellenére mindössze 76 egységig jutott a gárda, a kulcskifejezések pedig ismét ezek voltak: 33%-os mezőnymutató, 22 eladott labda.

A Raptors legjobb dobói: DeRozan 25, Scola 22/6, Lowry 16/9
A 76ers legjobb dobói: Okafor 23, Covington 15/15, Canaan 10/9

Oklahoma City Thunder – Utah Jazz 104-98 – hosszabbítás után

Két különböző félidő. Az első két negyedben nagyon gyengén játszott a Thunder, bőven tíz pont feletti előnyt épített ki magának a Jazz, két ponton tartotta Kevin Durantet és 51-38-as vezetéssel mehetett nagyszünetre. A fordulás után azonban a kocka is fordult, Durant és Westbrook szerezte az OKC első húsz pontját, az ő agresszivitásukkal pedig fel is zárkóztak a hazaiak. Haywardék menekültek előre, de az utolsó percben Ibaka triplájával egyenlített a Thunder, válasz pedig nem jött, így túlóráztak a felek. Itt már egyértelműen az Oklahoma City dominált, Westbrook két gyors kosarával meg is lógtak hamar, ráadásul csak az utolsó másodpercekben engedtek egy kosarat a Jazznek, egyébként öt percig pont nélkül tartották őket, így sorozatban ötödik győzelmét aratta a gárda.

Fokozatosan elfogyott a Jazz. Hayward, Burks és Rodney Hood is húsz pont felett zárt a vendégeknél, az ő lendületükkel pedig sokáig őrizte előnyét a Utah – ám folyamatosan fogyott az erő és az előny is. Az első félidőben Kevin Durant csak két dobást vállalt, a harmadik negyedben 17 pontot szerzett és Westbrookot is egyre kevésbé tudták tartani, a záró etapra pedig már a támadójáték is egyre esetlegesebbé vált – az utolsó támadásban Hayward csúnyán eladta a labdát, majd a hosszabbításban teljesen tehetetlennek bizonyultak a vendégek. A Jazz idén már harmadszor kapott ki az OKC-től, két napon belül pedig másodszor…

A Thunder legjobb dobói: Durant 31/6, Westbrook 25, Waiters 13/9
A Jazz legjobb dobói: Hood 23/12, Hayward 22/3, Burks 21/6

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus