Dwyane Wade-re nem volt válasza az Oklahoma City-nek

Wade clutch volt - kikapott a Pacers Portlandben - átgázolt a Memphisen a Spurs - Thomas és a Boston megbüntette a Kingst

A Miami Heat és a San Antonio Spurs nyerte az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) ma hajnali játéknapjának rangadóit - a floridaiak javára Dwyane Wade döntött a Thunderrel szemben a utolsó másodpercben, a Spurs viszont Kawhi Leonard vezérletével húsz pontot vert a Memphisre. Véget ért a Pacers győzelmi sorozata, miután megázott a portlandi triplaesőben, a Denver viszont hosszú szünet után tudott újra nyerni - Gallinariék Torontóban arattak sikert. A Boston tükörsimán megverte a Sacramentót, az Orlando pedig kihasználta Rudy Gobert hiányát és a Jazz ellen sorozatban ötödik győzelmét aratta - jöjjenek a részletek!

Visszajátszás: Kawhi Leonard Memphist is bevette

Miami Heat – Oklahoma City Thunder 97-95

Dwyane Wade döntött. 38 (!) alkalommal változott a vezető csapat kiléte, ami idei NBA-rekord és jól jellemzi, hogy mennyire szorosan alakult a találkozó. Hat pontnál jobban egyik csapat sem tudott meglépni, az utolsó percekhez is egy kosárnyi távolsággal érkeztünk – Kevin Durant triplája után egy perccel a vége előtt 93-95 állt az eredményjelzőn. Ekkor jött azonban a 28 pontos Dwyane Wade, előbb egy floaterrel egyenlített, majd Durant elrontott hármasa után faultot harcolt ki – másfél másodperc volt az órán, amikor elsüllyesztette a két büntetőt és a Thunder már nem tudott erre válaszolni.

Működött a Heat védekezése. A hazaiak a liga második legkevesebb pontját kapták eddig és ez az OKC félelmetes támadógépezete ellen is működött: ugyan a Westbrook-Durant páros beszórt 50 pontot, de csak 43%-kal, 30%-os triplázással, illetve ketten együtt eladtak 12 labdát. Ezt nem bírta el a Thunder főleg úgy, hogy a többiek nem igazán tudtak hozzátenni, míg a Miami 49%-kal dobott mezőnyből, 25 gólpasszt osztott szét és csak kilenc labdát adott el – ráadásul ott volt Wade, aki az utolsó percben megnyerte a meccset csapatának.

A Heat legjobb dobói: Wade 28, Bosh 16/3, Dragic 14/6
A Thunder legjobb dobói: Durant 25/6, Westbrook 25, Waiters 13/3

Toronto Raptors – Denver Nuggets 105-106

Ez egy más Denver volt. A Nuggets sorozatban nyolc vesztes mérkőzés után tudott újra nyerni, méghozzá egy keleti élcsapat otthonában, am nagy fegyvertény. Az első félidőben nyomokban sem emlékeztettek arra a csapatra, amelyet láttuk az utóbbi meccseken, 18 gólpasszt osztottak szét a nagyszünetig, remekül dobtak, megvolt a ritmus és 14 pontos előnyt építettek ki. A fordulás után aztán feljött a Raptors, sőt, az utolsó percben labdája volt az egyenlítéshez és a fordításhoz is, ám ezek kimaradtak, így nagy győzelmet aratott a Denver. A 21 pontos Gallinari mellett illik kiemelni a 22-t szóró Bartont, a Faried helyén remeklő Arthurt és a dupla-duplázó Lauvergne-t is, de egy jó félidő Mudiay-ban is volt – az újonc irányító nyolc gólpasszt osztott ki a nagyszünetig.

Lowry-nak nem ment a dobás. Tegnap az irányító extra meccsével nyert rangadót a Raptors, ma viszont csak 4/16-ot szenvedett össze mezőnyből – a triplái sem ültek, közelebbről pedig pláne nem találta meg a helyzeteit. Ezt pótolta mezőnymunkával (6 lepattanó, 8 gólpassz, 4 labdaszerzés, 2 blokk), de DeRozan 34 pontja mellé nagyon kellett volna valaki, akire lehet számítani, különösen az utolsó percekben – ilyen játékos most nem akadt a hazaiaknál, így nem tudtak fordítani és meglepő vereségbe futottak bele.

A Raptors legjobb dobói: DeRozan 34, Lowry 16/9, Joseph 15/3
A Nuggets legjobb dobói: Barton 22/9, Gallinari 21/9, Arthur 19/9

Utah Jazz – Orlando Magic 94-103

Az utolsó negyedben döntötte el a Magic. Három játékrészen keresztül fordulatos és szoros meccset játszottak a felek, ám a záró etapban már nem bízta a véletlenre az Orlando. Ugyan egypontos hátránnyal kezdték ezt a negyedet, Harris és Fournier kosaraival hamar állva hagyták ellenfelüket, majd amikor négy pontra zárkózott vissza a Jazz, Vucsevics és Payton is hozzátett, ezzel pedig szűk két perccel a vége előtt eldőlt a találkozó. A vendégeknél hatan értek el minimum tizennégy pontot, ugyanakkor védekezésben is nagyon agresszívek voltak, így sorozatban már ötödik győzelmüket aratták.

A palánk alatt gondban volt a Jazz. Rudy Gobert hiányában a Booker-Favors páros kezdett a hazaiaknál, ám hamar small-ballra váltottak, mert a padról csak az eddig két pontot átlagoló Trey Lyles volt bevethető magasember, ráadásul nem is működött ez a szerkezet a Magic ellen. A festékben 44-22-re maradt alul a Utah és bár a Hayward-Burke-Burks trió kinti dobásaival (hárman együtt tíz triplát emeltek be) tartották magukat, az utolsó negyedben szigorúbbá vált az Orlando védekezése és nem maradt több tűzerő a hazaiakban. Szintén fontos faktor volt, hogy a vendégek 21 eladott labdába hajszolták bele Haywardékat, illetve hogy Scott Skiles csapata egyetlen büntetőt sem hibázott el.

A Jazz legjobb dobói: Hayward 24/12, Burks 21/9, Burke 13/9
A Magic legjobb dobói: Harris 17/3, Vucsevics 16, Fournier 14/6, Nicholson 14/6, Oladipo 14/3, Payton 14

Memphis Grizzlies – San Antonio Spurs 83-103

Leonard ihletett napot fogott ki. Ugyan az első negyedet még megnyerte a Memphis, a második etaptól kezdve a Spurs akarata érvényesült – simán lejátszották ellenfelüket Duncanék, a harmadik negyed elején már 15 ponttal, később 23-mal is vezettek. Ebben nagy szerepe volt a 27 pontos Kawhi Leonardnak, aki karriercsúcsot jelentő 7/9 hármast süllyesztett el – nagyban neki köszönhető, hogy csapata 55%-kal dobott a triplavonalon túlról. Mellette Parker, Ginobili és Aldridge emelhető még ki a San Antonióból, de Tim Duncan is hozzátette a magáét – Gregg Popovich csapata egyre biztosabban őrzi nyugati második helyét.

Esélytelen volt a Memphis. Amellett, hogy Leonard kinti dobásaira építve szétszedte a védekezésüket a Spurs, a hazaiak támadásban is teljesen hatástalannak bizonyultak. A 37%-os mezőnymutató és az összesen értékesített két hárompontos magáért beszél, de emellett is szinte mindenben alulmaradtak ezen az estén – egyedül Marc Gasol említhető a pozitív oldalon.

A Grizzlies legjobb dobói: Gasol 15, Conley 15, Chalmers 15/3
A Spurs legjobb dobói: Leonard 27/21, Aldridge 18, Parker 17

Portland Trail Blazers – Indiana Pacers 123-111

Triplaesővel győzött a Portland. Különösen a második félidőben óriási dobófesztivált rendeztek a hazaiak, a harmadik negyedben 41 pontot szereztek és összesen szezoncsúcsot jelentő 18 hárompontost süllyesztettek el – Lillard és McCollum (együtt 47 pont, 14 gólpassz) remeklése mellett Crabbe, Aminu és Leonard is beszállt a „buliba”. Erre nem tudott mit lépni a Pacers, a Portland nemes egyszerűséggel túldobta ellenfelét, ráadásul ezzel együtt a lepattanózást is meg tudta nyerni - nagy skalpot gyűjtött be a hazai együttes.

Paul George-nak ma semmi sem ment. A Pacers bombaformában lévő játékosa ezúttal sehogy sem találta a gyűrűt, 0/9 (!) triplával szenvedett össze tizenegy pontot, ez pedig a második félidőben visszaütött. Jól jellemzi a meccset, hogy csapata ezzel együtt dobott jócskán 100 felett (CJ Miles 27-ig jutott 8/11 hármassal), de a Blazers ágyúival nem tudtak mit kezdeni, így nyolcmeccses győzelmi sorozatuk megszakadt.

A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 26/15, McCollum 21/9, Crabbe 18/12
A Pacers legjobb dobói: Miles 27/24, G. Hill 18/3, Stuckey 17/3

Sacramento Kings – Boston Celtics 97-114

Thomas nyerte a „felesleges” irányítók meccsét. Isaiah Thomast a Kingsnél, Rajon Rondót pedig a Celticsnél tartották létszám felettinek és bár mindketten tettek kitérőt, végül csapatot cseréltek. Ezen az estén egyértelműen Thomas jött ki győztesen, 21 ponttal, 6 lepattanóval, 9 gólpasszal és négy labdaszerzéssel állt csapata élére, míg Rondo öt pontig jutott, nyolc gólpassza mellett eladott négy labdát és 23 percnyi játék után második technikaival ki is állították. A kettejük közti különbség jól jellemzi a találkozót, mert a Boston már az első negyedet 32-17-re nyerte és valósággal lejátszotta ellenfelét, Olynyk, Bradley és Crowder is elérte még a húsz pontot – a 34 gólpassz is elég árulkodó a vendégek játékával kapcsolatban.

Tehetetlen volt a Kings. Az első negyedben valósággal átrohant rajtuk a Boston, később pedig hiába próbáltak gyorsítani McLemore-ék, a Celtics nagyon jó ütemű faultokkal akasztotta meg a támadásokat – ráadásul 14 labdát szereztek, ami nem hétköznapi adat. A hazaiaknál Rondo mellett nagyon szenvedett Cousins is (4/17 mezőnyből, 7 pattanó, 4 eladott labda, 3 kapott blokk), ezt pedig értelemszerűen nem bírták el, így tükörsima vereséget szenvedtek.

A Kings legjobb dobói: Gay 18/6, Cousins 16/6, Collison 12
A Celtics legjobb dobói: Thomas 21/9, Olynyk 21/9, Bradley 20/12, Crowder 20/12

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus