Egy győzelemre a bajnoki címtől a Golden State!

A végén döntötte el a GSW - Curry "Splash" volt, 37 pontot szórt - James 40-ig és tripla-dupláig jutott - 3-2-re vezet a Warriors

 

Steph Curry 37 pontos estéje túlragyogta LeBron James tripla-dupláját – a Warriors megnyerte az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) nagydöntőjének ötödik mérkőzését, így 3-2-re vezet a párharcban. Íme a részletek!

Amiről a Festékben beszélnek: Gigászok csatája

Golden State Warriors – Cleveland Cavaliers 104-91

A hajrában túl jó volt Curry és a Warriors. Végig szorosan alakult a találkozó, hol a GSW, hol a Cavs akarata és stílusa érvényesült jobban – ezek következtében húsz alkalommal változott a vezető csapat kiléte, valamint tíz alkalommal állt egálra a mérkőzés. A vendégek jó játéka nagyban köszönhető volt annak, hogy Mozgov csak kilenc percet játszott és small-ballra váltott David Blatt, JR Smith került be a csapatba. LeBron James óriási kosara után 80-79-re vezetett a Cavs a negyedik negyed közepén, de ekkor előbb Curry, aztán Thompson, majd Iguodala is betalált kintről, a kegyelemdöfést pedig ismét az MVP vitte be – bő egy perccel a vége előtt egy nagyon távoli hármassal zárta le az összecsapást.

James hiába volt extra. A Cavs kiscsatára kissé fáradtnak tűnt a negyedik meccsen, ezen az estén azonban újra a korábban látott elképesztő dominanciáját hozta. Csapata félidőben 17 mezőnykosarat szerzett, amiből 16-ot (!) vagy ő dobott, vagy ő készített elő – végül 40 pontos, 14 lepattanós, 11 gólpasszos tripla-duplával zárt. Mellette jól játszott Tristan Thompson és jól kezdett JR Smith is, de a hátvéd az utolsó hét triplakísérletét elrontotta, a hajrában ismét egyedül maradt James. A túloldalon ezzel szemben Curry a szériában most először volt igazán „Splash”, hatalmas kosarakkal jutott el 37 pontig, mellette pedig Green és Iguodala is parádézott – sőt, még Barbosa is extrát hozott a kispadról. A Golden State majdnem tíz százalékkal dobott pontosabban, a hatékonyabb triplázás mellett a festékből is nyert Steve Kerr csapata – a Cleveland elsősorban védekezésben nem tudta hozni magát. Ezzel 3-2-re már a Warriors vezet és két nap múlva Ohióban akár bajnoki címet ünnepelhet – negyven év után először.

A párharc állása: 3-2 a Warriors javára.

A Warriors legjobb dobói: Curry 37/21, Green 16/3, Iguodala 14/6
A Cavaliers legjobb dobói: James 40/9, T. Thompson 19, JR Smith 14/12

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus