Egy győzelemre a címvédéstől a Warriors

Steph Curry vezérletével NBA-rekordot felállítva győzött Clevelandben a GSW, így 3-1-es előnnyel utazhat haza Oaklandbe. 

A második félidőben fordított és győzött a Golden State Warriors Clevelandben az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) nagydöntőjében, ezzel könnyen lehet, hogy el is dőlt a párharc. Íme a részletek!

Visszajátszás: Greent nem lehet büntetlenül átlépni

Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors 97-108

A második félidőben jött a fordulat. Az első játékrészben még inkább a Cavs járt előrébb Kyrie Irving (34 pont) vezérletével, de végig szorosan alakult a találkozó és nyolc pont volt a legnagyobb hazai előny. A harmadik negyedben aztán sebességet váltott Steph Curry és Klay Thompson, alaposan megszórták kintről a Clevelandet és ketten együtt végül 63 ponttal, valamint 11 triplával zárták az összecsapást - egyébként is távolról büntetett a GSW, 17 hármast szórtak be a vendégek, ami új rekord a nagydöntők történetében. Ezzel megtörték a hazaiak ellenállását, fordítottak, majd rendkívül fontos kosarakkal tudtak válaszolni minden Cavs-próbálkozásra - betalált Iguodala és Barnes is, bő két perccel a vége előtt pedig eldőlt a derbi. Ezzel 3-1-es előnybe került a címvédő és karnyújtásnyira van az újabb gyűrűtől.

Elfáradt a Cleveland. Ahogy haladtunk előre a találkozón, úgy vált egyre egyszerűbbé a hazaiak játéka, egyre kevesebbet passzoltak, egyre többet erőlködtek, egyre kevesebb ötlet és figura volt felfedezhető náluk. Ezzel párhuzamosan védekezésben és lepattanózásban is egyre többször hagyott ki a figyelem, majd a hajrában már érezhető volt a frusztráltság, különösen LeBron Jamesen - látszott Tyronn Lue játékosain, hogy tudják, mit jelent ez a vereség. Minden Warriors-tripla egy újabb tőr volt a clevelandi szívekben, a szurkolók pedig a végső dudaszó előtt elindultak haza...

A Cavaliers legjobb dobói: Irving 34/6, James 25/3, Love 11/3
A Warriors legjobb dobói: Curry 38/21, Thompson 25/12, Barnes 14/12

A párharc állása: 3-1 a Warriors javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus