Egy sorozat megszakadt, egy tovább él a Thunder-Spurs rangadó után

A Spurs beáldozta zsinórban 20. győzelmét, viszont nem erőltette túl veterán sztárjait, míg a túloldalon Kevin Durant tovább üldözi Michael Jordan rekordját – a Thunder ásza egy meccsre van a legendától. A nap másik mérkőzésén a Dallas veterán húzóemberei segítségével meglepő, de megérdemelt sikert aratott a Clippers otthonában, akiknél hiába szállított egyik legjobbjuk tripla-duplát. 

 

Oklahoma City Thunder – San Antonio Spurs 106-94

Egy sorozat tovább él. Kevin Durant 28 pontig jutott ma, sorozatban 39. alkalommal ért el legalább 25 pontot, vagyis mindössze egyetlen meccsre van Michael Jordan 40-es rekordjától. Mellette Russell Westbrook is remekelt, 27 pontja és 6 gólpassza mellett 4 labdalopással vétette észre magát. Serge Ibaka dupla-dupláját (11 pont, 12 pattanó, 3 blokk), Reggie Jackson kiváló dobóformáját (14 pont, 6/8 mezőnyből), illetve a veterán Caron Butler védőmunkáját (5 labdaszerzés) érdemes megemlíteni hazai oldalon. 

Egy sorozat megszakadt. Zsinórban 19 győzelem után véget ért a Spurs történetének leghosszabb sikerszériája. Gregg Popovich ismét tudatosította, hogy nem hatják meg a történelmi magasságok, a back-to-back játszó San Antonióban Manu Ginobilit pihentette, Tony Parker 26, Tim Duncan 29 perc alatt kapott - és nem léptek pályára a negyedik játékrészben. A harmadik negyedben a Thunder 68 százalékkal tüzelt és 9 pontos előnyre tett szert, majd a negyedik elején a Spurs cseréi nem tudtak közelebb kerülni az ellenfélhez - Popovich pedig a padon felejtette húzóembereit. 

A Spursnek így sem lesz gondja. Már szinte biztos, hogy a keleti nagyágyúknál (Heat, Pacers) jobb mérleggel zárnak Duncanék, és hat meccsel az alapszakasz vége előtt két vereséggel számlálnak kevesebbet, mint a nyugati második Thunder, Ha valami csoda nem történik, akkor a texasiaké lesz a legjobb mérleg és a garantált hazai pálya az egész playoffban. Arra azonban figyelniük kell, hogy ne azonos mérleggel zárjanak az OKC-vel, ugyanis Duranték 4-0-val zártak ellenük idén, vagyis egymás elleni eredményben jobbak. 

A Thunder legjobb dobói: Durant 28, Westbrook 27/3, Jackson 14/6.
A Spurs legjobb dobói: Mills 21/15, Leonard 17/3, Duncan 17.

Los Angeles Clippers – Dallas Mavericks 107-113

Nagy győzelem a Dallastól. Az utóbbi időben alaposan bukdácsoltak Nowitzkiék, egy hete éppen a Clipperstől kaptak ki hazai pályán, ennek köszönhetően továbbra is kétséges a rájátszásba jutásuk. Ma viszont nagyon odatették magukat a veteránok: Nowitzki dupla-duplázott (26 pont, 11 pattanó), Vince Carter 16 pontig, Calderon 19-ig jutott – és a trió beszórt 11 (!) triplát. Monta Ellis és Devin Harris szépen dolgozott alá a dobóknak, ketten összesen 16 gólpasszt osztottak szét. A Mavs a negyedik negyed közepén alapozta meg a sikert egy 10-0-s futással, ahonnan még visszajött a Clippers, a végén viszont Nowitzki és még egy veterán, Shawn Marion hibátlanul büntetőzött. 

Hiába a tripla-dupla. Blake Griffin statisztikai bravúrral segítette csapatát (25 pont, 10 pattanó, 11 gólpassz), viszont elég sok dobást rontott (9/23) – ugyanis 5 alkalommal blokkolták le a kísérletét. Mellette némileg meglepő módon DeAndre Jordan villogott, 21 pontig jutott 75 százalékos hatékonysággal, mellé 15 pattanót, valamint 2-2 blokkot és labdaszerzést pakolt. A hátvédek is szépen játszottak, talán néhány kihagyott tripla miatt lehetett hiányérzetük - viszont a periméter-védekezésük (14 hármast dobott a Mavs) és a kispad ma nagyon gyenge volt. A sérült Jamal Crawford és Danny Granger nélkül a sérülésből visszatérő JJ Redick jutott sok dobáshoz, de nem volt túl jó, mellette Glen Davis 4 pontig, a pontokban általában erős Jared Dudley pedig mindössze 4 rádobásig jutott, eredmény nélkül. 

A Mavs most éppen hetedik. Mivel egy meccsel többet játszottak (és nyertek) a Grizzlies-Suns duónál, így most ők állnak a legjobban a különversenyben, de nekik még hat, ellenfeleiknek hét meccsük van hátra – ennek a három csapatnak már most playoff van olyan értelemben, hogy lehetőleg minden meccset meg kell(ene) nyerniük. 

A Clippers legjobb dobói: Griffin 25, Collison 22/6, Jordan 21.
A Mavericks legjobb dobói: Nowitzki 26/12, Calderon 19/9, Carter 16/12.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus