Egyenlített a Houston és a Cleveland

Harden negyedik negyede többet ért Griffin első félidejénél - James dominált, a Bulls szenvedett

James Harden nagy negyedik negyede többet ért, mint Blake Griffin óriási első félideje, így a Houston egyenlített a Clippers ellen az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásában. Ugyanezt tette a Cleveland is a Chicago ellen, miután LeBron James domináns mérkőzésével tükörsimán lépte le Derrick Rose-ékat - íme a részletek!

Amiről a Festékben beszélnek: a fejpánt visszatérése

Cleveland Cavaliers – Chicago Bulls 106-91

Mindenben váltani tudott a Cavs. Nagyjából az első mérkőzés összes hibáját sikerült kijavítania a Clevelandnek, kezdve LeBron James agresszivitásával. A négyszeres MVP a napokban ejtett nyilatkozata ellenére feltette a fejpántját és az első perctől kezdve óriási nyomás alá helyezte a Bulls védekezését – folyamatosan betört, a festékben dolgozott és rendkívül fizikálisan játszott. Végül 29 (!) dobást vállalt, amiből 13-at értékesített és 33 ponttal zárt – mellette azonban ezúttal nem csak Irving, hanem az együtt kilenc hármast elsüllyesztő Jones-Shumpert páros is villogott, ez pedig elég volt a sikerhez.

Esélytelen volt a Chicago. Már az első percekben eldőlt a találkozó, hiszen a nyitó 12 percet 38-18-ra nyerte a Cavs – ezt jórészt a Bulls sorozatos eladott labdáinak köszönhették a hazaiak. Amellett, hogy már a nagyszünetig tíz alkalommal veszítette el a játékszert a Chicago, a 40%-os mezőnymutató sem nevezhető túl hatékonynak, ráadásul James a védekezésüket is szétzilálta. A Rose-Butler páros együtt 32%-kal tüzelt mezőnyből, Pau Gasol összesen nyolc dobást vállalt, ezeknek köszönhetően 25 pontra duzzadt a különbség a harmadik negyedben – bár egy kisebb feltámadást még végrehajtottak a vendégek, szorossá már nem tudták tenni a derbit. A játék képe 180 fokot fordult az első meccshez képest, a pályaelőny azonban így is a Bullsnál van és bár JR Smith visszatérhet már a következő mérkőzésre, a Cavsnél ezúttal Shumpert vált ki sérülés miatt – egyelőre nem tudni, mennyit kell kihagynia.

A párharc állása: 1-1.

A Cavaliers legjobb dobói: James 33, Irving 21/3, Jones 17/15
A Bulls legjobb dobói: Butler 18/6, Rose 14/6, Gasol 11, Gibson 11

Houston Rockets – Los Angeles Clippers 115-109

Rendkívül hullámzó volt a mérkőzés. A derbit a Houston nyitotta jobban, hiszen 35-24-re nyerte az első negyedet, de a másodikban tarthatatlannak bizonyult Blake Griffin és a Clippers kereken húsz pontot vert a vendéglátóra. A nagyszünet után aztán stabilabbá vált a Rockets, Harden pedig robbantott a negyedik negyedben: egymaga 16 egységet rámolt be (32-vel zárt), közte kulcsfontosságú triplával és büntetőkkel, a vendégekből pedig elfogyott a szufla erre az időre. Harden 15/15 büntetőt süllyesztett el ezen az estén és megtalálta az első meccsen csak keresett formáját, de ismét remekelt Howard (24 pont, 16 lepattanó) és Ariza is hozzátette a magáét (15 pont, 13 pattanó) – a hazaiak 54-40-re nyerték a lepattanózást és 64 (!) büntetőt harcoltak ki, ezzel kompenzálták borzalmas triplaszázalékukat.

Griffin nem bírta az iramot. A varázslatos első mérkőzés után elképesztő formában indította ezt a derbit is a Clippers erőcsatára, az első félidőben nem lehetett vele mit kezdeni, így 11/14-es mezőnymutatónál, valamint 26 pontnál járt már a nagyszünetben. A fordulás után azonban az ő ereje is fogyni kezdett, innentől 2/9-et dobott mezőnyből és bár végül 34 pontos, 15 lepattanós estét produkált, a hajrában már nem tudott érdemben segíteni csapatának. Paul hiánya most meglátszott a gárdán, sem Redick, sem Barnes, sem Crawford nem találta a jó dobásait, ez pedig ezúttal nem fért bele. A párharc 1-1-ről folytatódik Los Angelesben.

A párharc állása: 1-1.

A Rockets legjobb dobói: Harden 32/9, Howard 24, Ariza 15/3
A Clippers legjobb dobói: Griffin 34, Crawford 19/3, Jordan 16
 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus