Egymás ellen rajtol a Thunder és a Spurs

Összecsapnak Duranték és Leonardék, de szinte minden nagyágyú pályára lép ma - nézzük a 14 meccs beharangozóját! 

 

Orlando Magic – Washington Wizards 00:00

A Magic elég jól szerepelt az előszezonban, Scott Skiles módszereire eddig vevő volt a csapat – védekezésben is javultak, de támadásban is sikerült előrelépniük tavalyhoz képest úgy, hogy Elfrid Payton nem nagyon lépett pályára. A tréner szerint a Wizards ellen már számíthat az irányítóra és Aaron Gordonra is, így teljes fegyverzettel fogadják a fővárosiakat – ennek ellenére nem ők számítanak esélyesnek. A Washingtonnál Wall sokaknál titkos MVP-favorit, Beal is egészséges és bár Pierce távozott, a small-ball és Humphries jó játéka az előszezonban jó eredményeket hozott – elöl-hátul jó formában vannak.

Boston Celtics – Philadelphia 76ers 00:30

A Celtics egyértelmű favorit, a Philly a jól festő Noel-Okafor párost leszámítva sok jó dolgot ezúttal sem tud felmutatni – a két magasember miatt érdemes őket követni, ugyanakkor a Celtics annyival előrébb tart, hogy blama lenne, ha nem tudnák otthon győzelemmel nyitni a szezont. Érdekes lesz látni, hogy a Bostonnál hogyan alakul a rotáció és ki áll majd esetleg a csapat élére, illetve hogy az újoncok közül ki kap több szerepet – az biztos, hogy a vendégeknél Tony Wroten még egy ideig nem játszhat és valószínűleg a bokasérüléssel bajlódó Robert Covington sem lehet ott a nyitányon.

Brooklyn Nets – Chicago Bulls 00:30

Nem sziporkázott a Chicago, de mégis komoly skalppal, a Cavs elleni sikerrel nyitotta az idényt – ilyenkor mindig kérdés, hogy az azonnali back-to-back milyen hatással lesz a gárdára. A Nets viszont gyakorlatilag érdemi irányító nélkül áll jelenleg, Jarrett Jack kezdőként nem alkalmas erre a szerepre (ráadásul valószínűleg nem is játszik), így hiába villoghat Brook Lopez a védekezésben gyengébb (de tegnap hat blokkot kiosztó) Gasol ellen, jóval nagyobb a potenciál a Bullsban. Probléma lehet azonban Joakim Noah sérülése, aki lehet, hogy nem tud pályára lépni hajnalban, illetve a már említett back-to-back és a hazai pálya lehet a Nets fő reménye.

Detroit Pistons – Utah Jazz 00:30

A Pistons az utolsó percek összeomlását leszámítva szinte tökéletes meccset játszott Atlantában és magabiztos győzelemmel nyitotta a szezont – ezután otthon következik a back-to-back, ami kellemesebb, mint ez után elutazni valahova. A Jazz védekezése az előszezonban akadozott, de tétmeccsen bizonyára nem lesz sok kísérletezés, mindenesetre Gobert-éknek fel kell kötniük a felkötnivalót, ha meg akarják fogni Drummondékat. A két center párharca igazi csemegének ígérkezik, de a kérdés az, hogy irányító poszton mennyire tud meccsben lenni a Jazz, illetve hogy a Hayward-vezette tüzérsor kinti dobásai mennyire ülnek – az előszezonban többször volt arra példa, hogy megszórták ellenfeleiket kintről. Érdekesség: 2006 óta 19-ből 17 meccset a Jazz nyert, kilencből nyolcat pedig Detroitban…

Miami Heat – Charlotte Hornets 00:30

A Heattől sokat várnak a szakértők idén, de az előszezonban ettől azért elmaradtak – elsősorban a Dragic-Wade páros gyenge munkája miatt. Ha ők nem javulnak, a csapat alapjaiban rendül meg, márpedig a károgó hangok már most, gyakorlatilag a szezon előtt azt mondják, hogy Dragic nem illik a rendszerbe – ezt egy magabiztos győzelemmel tehetné tisztába a csapat. A Hornets azonban a sérülések ellenére az előszezon egyik sikercsapata volt, Lin annyira jól egészíti ki Walkert, Batum annyira jól illik a rendszerbe és Kaminsky is annyira használható volt már az első meccseken is, hogy most is nagyon komolyan kell velük számolni. Ami döntő lehet, hogy a palánk alatt hogyan fogják meg Jeffersonék a Heat magasait, mert ha Whiteside és Bosh dominálni tud, akkor Wade-ék gyengébb formáját is bőven ellensúlyozni tudják majd. Jeremy Lamb állapota kérdés még, nem biztos, hogy pályára tud lépni a vendégeknél, így hátvédposzton azért vékony lehet a Charlotte rotációja.

Toronto Raptors – Indiana Pacers 00:30

Mindkét csapat megújult tavalyhoz képest, a Raptorsnál Carroll és Scola érkezése hozhat jelenetős javulást, a Pacersnél viszont komolyabb változások történtek. Paul George nagy formában volt az előszezonban és az ő párharca Carrollal alapvetően határozhatja meg ezt a meccset is, hiszen a négyesként lubickoló Pacer ellen valószínűleg a Hawkstól Torontóba szerződő 3&D játékost veti be Casey. Lowry is jó formában várja a rajtot, ő és DeRozan vitte tavaly a Raptorst és most is sok múlhat rajtuk – ugyanakkor ha Ellis jó napot fog ki, Hillel itt partiban lehetnek a vendégek. A kérdés inkább a centerposzt, ahol csak időszakokra tudott stabil lenni Vogel együttese, márpedig Valanciunas ezt képes kihasználni.

Houston Rockets – Denver Nuggets 01:00

A mérkőzés pikantériáját nyilvánvalóan Ty Lawson adja, hiszen a Nuggets korább franchise-irányítója (legalábbis annak szánták) nyáron Houstonba költözött és most James Harden mellett komolyabb célokért indul. A Nuggets meglepően jól festett az előszezonban, a magasemberek nagyon harcosak, az újonc Mudiay pedig meccsről meccsre jobban szervezte a játékot, érdekes lesz az ő összecsapása Lawsonnal. A hazaiaknál Howard nem léphet pályára még az előző rájátszásban beszedett flagrant faultjai miatt, de Capela annyira biztató volt az előszezonban, hogy ez most nem tűnik akkora problémának – ha Hardenék érzik a ritmust, egy gyors és látványos összecsapást láthatunk majd.

Memphis Grizzlies – Cleveland Cavaliers 01:00

Nincs könnyű rajtja a Cavsnek, hiszen tegnap Chicagóban kaptak ki, most pedig a kőkemény Memphishez látogatnak, rögtön másnap – ide amúgy sem szívesen jönnek a csapatok, pláne nem back-to-back. A Grizzlies többnyire kész van a szezonra, a játék nem változott, kisebb változások voltak a keretben, míg a vendégeknél több probléma is van – egyrészt hiányzik Irving és Shumpert, tehát a kezdő hátvédpáros, másrészt L eBron James sem teljesen egészséges. Két hetet pihent az első meccs előtt, ám így is előjöttek a fájdalmai és kérdés, hogy mennyire lesz egyben ma – vele sem volt olajozott a csapat támadójátéka, ha nem tud kellően segíteni, komoly gondban lehet a Cleveland.

Milwaukee Bucks – New York Knicks 01:00

A hazaiaknál Parker, Antetokounmpo és Mayo sem lép majd pályára, nélkülük pedig azért egy kicsit más lesz ez a csapat, mint amilyennek lennie kell – eddig Monroe sem kápráztatta el a szurkolókat és a stábot, ha pedig a periméterről nem lesz érdemi segítsége, ismét akadozni fog a Bucks támadójátéka. A Knicks remekül teljesített az előszezonban, Anthony egészséges, de a csapat többi része is egyben van, az újonc Porzingis egyre jobban elkapja a fonalat és kisebb sérülése után ma valószínűleg a kezdőben kap helyet. Afflalo még nem elérhető, de így is minimum egyenlő esélyekkel indul a Knicks, ami a tavalyi szezon után üdítően hathat a társaságra.

Oklahoma City Thunder – San Antonio Spurs 01:00

A nap talán legjobban várt mérkőzése lesz ez, hiszen az Aldridge-et (és Westet) beépítő Spurs a visszatérő Duranttel és újonc vezetőedzővel támadó OKC-hez látogat – két, a végső győzelemre is bőven esélyes gárdáról beszélünk. Az előszezon alapján a Thunder talán jobb formában van, Durant régi önmagát idézte, Westbrook is parádézott és összességében a támadójáték gyönyörűen működött – ezzel szemben a San Antoniónál még kicsit döcög a gépezet és nehezen áll össze a játék. Biztos, hogy jobban fog pörögni az OKC, hiszen őket nagyon fűti a bizonyítási vágy és a hazai pálya is, a Spursnél viszont még több kérdés van – az egyik például, hogy ki fogja meg Westbrookot…

Phoenix Suns – Dallas Mavericks 03:00

A mérkőzés slágere Tyson Chandler lesz majd, aki másodszor is otthagyta a Dallast és Phoenixben próbál a védelem vezére, valamint a fiatal csapat mentora lenni – az előszezon alapján sikerrel, a Suns egy kontrollált, de látványos és eredményes csapatnak tűnt. A Mavsnél már Matthews és Deron Williams is bemutatkozott, Chandler Parsons viszont ma sem tud majd pályára lépni, így csapatépítésben mindenképpen a hazaiak járnak előrébb. Nowitzkiék azt azért már megmutatták, hogy van ebben a csapatban potenciál, de egy kicsit még túl sok a kérdőjel ahhoz, hogy esélyesként kezelhessük őket.

Portland Trail Blazers – New Orleans Pelicans 03:00

A Pelicans még jelen formában is egyértelműen erősebb csapat, de kérdés, hogy a tegnapi komoly vereség a GSW-től mennyire lesz ott a fejekben és a lábakban – főleg Anthony Davisében, akit nagyon levett a pályáról a címvédő. Ő kétszer egymás után nem szokott gyengén játszani, ráadásul a hírek szerint ma már Jrue Holiday is pályára léphet, ő kihagyta a nyitányt – igaz, egyelőre még csak perclimittel segíthet a csapaton. A Blazersnél a képlet egyszerű: Lillard és McCollum dob, Crabbe a 3. opció, a többiek pedig „összeszedik a szemetet”, kérdés, hogy ez mire lesz most elég – Henderson még nincs, Vonleh és a belső emberek pedig szimplán kevesek, így a hátvédek dobófesztiváljában bízhatnak a hazaiak.

Sacramento Kings – Los Angeles Clippers 03:00

A nagy reményekkel induló Clippers a szintén pozitív változásokban reménykedő Kings otthonában kezdi a szezont, itt pedig rögtön egy látványos mérkőzésre számíthatunk. A hazaiaknál Cousins mellett Belinelli jelenthet tűzerőt kintről, valószínűleg Rondo is hasznosabb lesz, mint az előszezon nagy részében és Collisonnal párban is láthatjuk majd a pályán – ugyanakkor belül Koufos és az újonc Cauley-Stein is fontos szerepet kaphat. A vendégek persze jóval bővebb kerettel rendelkeznek papíron, de egy-egy meccstől eltekintve igazán még nem állt össze a gépezet, érdekes lesz látni, hogy az új igazolások (Pierce, Stephenson, Josh Smith) milyen szerepet kapnak tétmeccsen.

Los Angeles Lakers – Minnesota Timberwolves 03:30

Két izgalmas csapat összecsapása lesz ez, hiszen a Lakers és a Wolves is megújult, erősödött a nyáron. A hazaiaknál Russell nem biztos, hogy kezdő lesz, ugyanakkor az valószínű, hogy Kobe Bryant pályára lép, de a legmeghatározóbb játékos talán Julius Randle lehet – a sokoldalú négyes az előszezonban gyakorlatilag a csapat legjobbja volt. A vendégeknél az 1/1-es Towns mellet Bjelica is jól teljesített az előszezonban az újoncok közül, a végére Wiggins is elkapta a fonalat, de csapatként még nem igazán álltak össze – Rubio sem villogott. A feladat adott a komoly veteránok (Garnett, Andre Miller, Prince) előtt: a borzasztóan tehetséges társaságot meg kell tanítani együttműködni és nyerni. Prince egyébként lehet, hogy kezdőként kap ma szerepet..

 

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus