Egymást próbálja megállítani a nagy formában lévő Lakers és Blazers

Hajnalban pályára lép a Cleveland, a Boston és a San Antonio is. 

 

Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons 01:00

Mindkét csapatnak nagyon kellene a győzelem, a Pistons a playoffért, a Cavs pedig a becsületéért és talán még ennél is többért küzd, de LeBron Jamesék annyira gyengék az All-Star óta, méghozzá hazai pályán is, hogy nehéz őket esélyesként kezelni. Tovább bonyolítja a dolgokat, hogy Tristan Thompson nem léphet pályára, így pedig finoman szólva is hiányos magasember-sorral kell fogadniuk a Griffin-Drummond párost, Zizic, Nance és James maradt, mint bevethető játékos magas posztokon, talán még Osman hívható négyesnek, de Green is sérült, a festékben tehát lehetnek gondok. Persze ezt egy jó kinti dobóformával és egy jó small-ballal lehetne ellensúlyozni, meglátjuk, hogy sikerül-e, de hatalmas a nyomás már a társaságon, viszont nyilvánvalóan így van ezzel a szintén pocsék formában lévő Detroit is. 

Indiana Pacers - Milwaukee Bucks 01:00

Mindkét fél back-to-backet játszik egy-egy fontos győzelem után és mivel közvetlen riválisokról beszélünk, ez a találkozó is kiemelten fontos lesz számukra. A Bucks négy vereség után kihasználta a Philly hibáit és megtörte a jeget, de az azért kétséges, hogy valójában mennyire oldották meg a gondjaikat Middletonék, míg az Indiana egy négymeccses idegenbeli túrát zárt le előző este egy washingtoni sikerrel. Meg kell említenünk, hogy alig három napja találkoztak a felek Milwaukee-ban és a Pacers ott is nyerni tudott, így otthon esélyesebbnek tűnik, de ha Antetokounmpóék a Sixers elleni második félidőben látott formájukat hozzák, akkor visszavághatnak - támadásban mindenképpen javulniuk kell a legutóbbi Pacers-meccsükhöz képest, meglátjuk, hogy sikerül-e. 

Miami Heat - Phoenix Suns 01:30

Itt a Heat számára kötelező a győzelem, a floridaiak rövid időn belül két kulcsmeccset is megnyertek, így megszilárdították a keleti nyolcadik helyüket, de ha meg is akarják tartani, akkor az ilyen hazai találkozókat nem szabad elrontaniuk. A Suns back-to-backet játszik, miután előző este kikapott Atlantában, ez is a Miami malmára hajtja a vizet, bár Tyler Johnson és Wayne Ellington sérülés, Bam Adebayo pedig személyes okok miatt hiányozhat, mindegyikük játéka kérdéses. A Phoenix mostanában rendszeresen megmutatja, hogy komoly tűzerővel bír, a felsoroltak nélkül a Heatnél ez nincs meg, cserébe viszont rutinban és védekezésben jóval előrébb jár Erik Spoelstra csapata. 

Chicago Bulls - Boston Celtics 02:00

A szoros houstoni vereség után Chicagóban mindenképpen nyernie kellene a Bostonnak, mert a Toronto nem lassít, két meccsel vezeti Keletet és a tankoló Bulls ellen nem nagyon hibázhatnak Irvingék. A hazaiaknál a Dunn-LaVine-Markkanen triót próbálgatják és továbbra is háttérbe szorítják a rutinosabbakat, de persze egyébként is más szintet képvisel jelenleg a Celtics - ha komolyan veszik a találkozót a vendégek, akkor annak ellenére nem jelenthet számukra gondot a Chicago, hogy Dunnék legutóbb megverték a Dallast. A Bostonnál jelenleg mindenki bevethető Gordon Haywardot leszámítva, ez sem lehet faktor és bár a Bulls egy nappal többet pihenhetett, a szünnap a Celtics számára is megvolt. 

San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies 02:30

Az idegenbeli túra vége és a hazatérés sem hozott megváltást a Spurs számára, zsinórban két hazai meccset bukott el a gárda, visszacsúszott a nyugati hatodik helyre, de most már tényleg semmilyen kifogást nem hozhatnak fel Greenék egy esetleges újabb bukás után. A Grizzlies jelenleg a liga leggyengébb csapata, sorozatban tizenhárom vereség után érkezik meg San Antonióba, jelenleg heten szerepelnek a sérültlistán és jó esély van rá, hogy sem Evans, sem Gasol nem lép pályára most sem. Ugyan a Spursnél sem lesz ott a Leonard-Aldridge kettős, de ez most nem lehet akadály, sőt, LMA játékára a hírek szerint van esély. 

Utah Jazz - Orlando Magic 03:00

A Jazz még mindig harcban van a playoffért, de továbbra is van némi lemaradása a többiekkel szemben, így bár megnyerte az előző két meccsét, most is mindenképpen győznie kell - igaz, hiába tartozik a liga aljához a Magic, a vendégek is éppen két győzelemből érkeznek. Kérdés, hogy mire mennek majd Gordonék a Utah kőkemény védekezésével, ami azért komolyabb csapatokat is fejvakarásra késztetett már, de az tény, hogy az Orlando fő erénye a sok lábon álló támadójáték, amikor jól jár a labda és kintről-bentről megvannak a helyzetek. Az nem kérdés, hogy jobb csapatot alkotnak Rubióék, ha támadásban is összekapják magukat, akkor feléjük billenhet a mérleg nyelve. 

Los Angeles Lakers - Portland Trail Blazers 04:30

A két csapat játékerejét tekintve ez mindenképpen rangadó lesz, még akkor is, ha a Lakers már csak matematikailag érhet oda a rájátszásba. Lonzo Ballék legutóbb San Antonióban is nyertek, 4-0-val hozták le idegenbeli túrájukat, zsinórban öt győzelemnél járnak és magabiztosan várhatják a Portlandet, ez a Portland viszont jelenleg már a nyugati harmadik helyen áll, sorozatban hat meccset nyert, legutóbb az OKC-t, előtte a Minnesotát nyomta le és az idei szezonja egyik legjobb periódusát éli - ahogy az a Lakersről is elmondható. Érdekes meccs lesz, mert a Blazers főleg a védekezésével hasít (az utóbbi öt mérkőzéséből csak a Sunst engedte száz pont fölé), a LAL pedig a támadójátékával (minimum 113 pontot dobtak minden meccsükön a sikerszéria alatt), kíváncsian várjuk, hogy mire mennek egymással. A Ball-Lillard csata is jónak ígérkezik, a sérülteknél pedig Brandon Ingramet, illetve Mo Harklesst kell megemlítenünk.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus