Éjjel a G2-vel folytatódik az NBA döntője! (Sport TV)

Ma éjjel újra egymásnak feszül a San Antonio Spurs és a Miami Heat a világ legmagasabban jegyzett kosárlabdaligájának fináléjában, ahol az egyik fél negyedik diadaláig tartó párharc második felvonását rendezik. A Sport TV által élőben, magyar kommentárral közvetítésre kerülő összecsapás előtt nem kevés érdekességet veszünk számba és kicsit esélyt is latolgatunk!

San Antonio Spurs(1.) - Miami Heat(2.) (02:00, TV: Sport 1, ÉLŐ)

Mielőtt kitérnénk a miértekre és a hogyanokra, leszögezhetjük, hogy ezen az estén elég komoly nyomás helyeződik a Heatre, mely nem csak, hogy elvesztette a nyitóderbit, de 0-2-es hátrányból ebben a 2-2-1-1-1-es lebonyolítási rendszerben az egyértelműen hosszabb kispaddal rendelkező és egyelőre teljesen egészségesnek tűnő Spurs pokoli nehéz lenne legyűrnie - mondjuk ezt akkor is, ha tudjuk, a San Antonio az utóbbi években több riválist is visszaengedett ilyen sorozatkezdés után.

LeBron James a múltkori görcs után teljesen rendben van, ahogy a szolgálatot már az első délidőben felmondó texasi légkondi-rendszer is, ráadásul Tony Parker legutóbb mutatott formája is meglepően jónak tűnt a korábbi boka-, illetve combsérülésekhez képest, tehát szerencsére végre nem a sérülésekről és a hiányzókról kell szólnia a derbinek, mely egészen extra dolgokat hozhat ki a felekből, pláne a legutóbb társait a végjátékban már csak a padról végignéző LBJ-ből.

Nagy kérdés lesz a lepattanózás és a hazaiak benti embereinek tartása, de az is egyértelmű, hogy ha ezekben a kategóriákban fel is jön a Heat, a padról érkező pontokkal, illetve azok hiányával kezdenie kell valamit Spoelstra mesternek.

Tim Duncan egy újabb dupla duplával már Magic Johnsont is beérhetné a vonatkozó PO-örökranglistán, de a vendéglátóknál egyetlen egyéni statisztikai mutatóra sem fog figyelni senki sem, totális kosárlabda várható, melynek végén minden bizonnyal 110 pont körül kell dobnia annak a gárdának, mely győzni akar. Természetesen egyértelmű esélyesről nem lehet beszélni, de a sportfogadók egy szoros tippel már valószínűleg tutira mehetnek

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó nagydöntő állása: 1-0 a Spurs javára.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus