Elbukott a Clippers Dallasban, visszavágott a Spurs

Barnes kosara és a Clippers hibái döntöttek Dallasban - szoros meccset nyert a Spurs - DeRozan 40-et dobott - sikerszériában a Nets.

Szoros találkozón, Harrison Barnes kosarával és Chris Paulék hibáival verte a Clipperst a Dallas az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, míg a Spurs fizikális, kemény összecsapáson vágott vissza a Memphisnek a múlt heti vereségért. A Brooklyn idén először produkál győzelmi szériát, a Toronto DeMar DeRozan 40 pontjával verte a széteső Miamit, míg a Portland nem adott esélyt a tartalékos New Yorknak.

Visszajátszás c. videós rovatunk itt elérhető!

A mérkőzések rövid videós összefoglalói ide kattintva megtekinthetők!

Brooklyn Nets – Phoenix Suns 126-98

Győzelmi széria! Öt hónapot és 71 mérkőzést kellett rá várni, de végre elmondhatja magáról a Brooklyn, hogy egymás után két találkozót is meg tudott nyerni, idén először van győzelmi sorozatban az együttes. Az első negyedet ugyan még tíz ponttal elveszítette a gárda, de innentől rombolt a kispad: a cseresorból 81 (!) pont érkezett és vezérletükkel a két középső játékrészben lejátszotta ellenfelét a Nets – a záró etapnak már 19 egységnyi előnnyel vághattak neki. Érdekesség, hogy úgy dobott 126 pontot az együttes, hogy különösebben nem célzott jól, de az óriási iram, a 11 labdaszerzés és a 61 lepattanó (17 támadó) sok plusz támadást jelentett – az All-Star óta 6-9-re állnak úgy, hogy közben legyűrtek egy nyolcmeccses idegenbeli túrát is.

Nagyon gyenge volt a Suns. Most is hiányzott hat fontos játékos a vendégeknél, akik egy negyed után elöl-hátul elkapkodtak tulajdonképpen mindent – messze 40% alatt céloztak mezőnyből, eladtak 19 labdát, nem figyeltek védekezésben és a büntetőkkel is hadilábon álltak. Egyedül Chriss (23 pont, 11 lepattanó) említhető pozitívumként, de az Ulis-Booker hátvédpár 14/45-öt szenvedett össze mezőnyből, így gyakorlatilag esélyük sem volt a sikerre – zsinórban hatodszor kaptak ki, most Bostonban folytatják. Hozzá kell tenni a mai meccshez velük kapcsolatban, hogy a felállásuk a legfiatalabb az NBA történetében, sőt, az egyetemi Sweet 16 csapatai közül is fiatalabb jó pár együttesnél…

A Nets legjobb dobói: Lopez 19/3, McDaniels 16/3, T. Booker 14/6
A Suns legjobb dobói: D. Booker 28/9, Chriss 23/9, Len 11/3, Barbosa 11

Miami Heat – Toronto Raptors 84-101

A felzárkózás mesterei. Ezúttal is tíz pont feletti hátrányba került a meccs elején a Raptors, de ez az ő esetükben kevésbé meghatározó, mint másnál, ugyanis ezen a találkozón idén már 19. alkalommal fordítottak és nyertek ilyen helyzetből. A második negyedtől nagyon összeszedték a védekezésüket, elvették Goran Dragic játékait és ezzel kihúzták a Heat méregfogát, támadásban pedig DeMar DeRozanra bízták a dolgot: a dobóhátvéd parádézott, 14/25-ös mezőnymutatóval kereken negyven pontig jutott. Ő egymaga levette a terhet a többiekről elöl, miközben az eltiltott Ibaka nélkül is megnyerték a lepattanózást 51-36-ra és minden téren elnyomták a Miami játékosait – DeRozan egyébként sorozatban másodszor érte el a negyvenes határt, karrierje során először csinált ilyet. A Raptors zsinórban negyedik sikerével fél meccsre megközelítette a Washingtont, hétvégén a Dallasszal csap össze.

Baj van? Dion Waiters továbbra is járógipszben van, nem úgy néz ki, mint aki hamar visszatér, ráadásul ha pályára is léphet még az alapszakaszban, erősen kérdéses a formája – most látszik csak igazán, hogy mennyire hiányzik ő a Heatnek, nélküle most is összeomlott a támadójáték. Ráadásul az egyetlen megbízható opció, Hassan Whiteside kézsérüléssel vállalta a játékot, majd a találkozó végén kiment a bokája és az öltözőben a térdét is jegelni kellett – igaz, ennek ellenére 16 ponttal és 14 lepattanóval jelentkezett. Ezzel a vereséggel lépéshátrányba kerültek a floridaiak a riválisokhoz képest és bár még mindig nyolcadikak, a jelenlegi játékuk messze elmarad attól, mint amivel eljutottak idáig – a hátralévő tíz meccsükből ráadásul hatot idegenben vívnak meg, otthon pedig olyan csapatokat fogadnak, mint a Cleveland, a Washington és a Denver.

A Heat legjobb dobói: Whiteside 16, Dragic 13/3, McGruder 13/6
A Raptors legjobb dobói: DeRozan 40, Powell 14/6, Wright 13

Dallas Mavericks – Los Angeles Clippers 97-95

Összekapta magát a Mavs. A hazaiak nem érkeztek túl jó formában a találkozóra, de nem kezdtek rosszul – Carlisle betette a kezdőbe Noelt és Ferrell most csak a padról érkezett, hogy kordában tudják tartani a Clippers két magasemberét. Ez egész jól működött, meg is léptek ellenfelüktől, de a Clippers egy 22-4-es rohammal fordított és a folytatásban szoros maradt az állás, összesen tizenegy alkalommal változott a vezető kiléte. A texasiak védekezése viszont most végig stabil maradt, támadásban Barnes és Curry vállalta magára a befejezéseket, majd a hajrában a győzelmet is kiizzadták: Curry fontos duplája után Barnes süllyesztett el egy középtávolit egy perccel a vége előtt. Innentől mindkét fél többet is hibázott, ahogy az az ilyen pontszegény meccsekre jellemző, de az utolsó támadásban megint Barnes villant, aki ellopta Griffintől a labdát, ezzel eldöntötte a találkozót – fontos bravúrt könyvelhetett el a Dallas, amely így még mindig nem mondott le a rájátszásról.

A végén hibát hibára halmozott a Clippers. Nem játszottak jól a vendégek, eléggé szenvedtek a Mavs védekezésével szemben – az öt ponterős hátvéd közül senki nem emelhető ki (bár Paul és Rivers nem volt rossz), Blake Griffin 21 pontjához 23 mezőnykísérlet kellett és nem tudták ráerőltetni akaratukat a hazaiakra. A döntő faktornak végül az eladott labdák száma bizonyult, egyébként is nyolccal többször veszítették el a játékszert Paulék, mint Curry-ék, de ebből három az utolsó egy percben született, amellyel egyrészt odaadták a győzelemhez kellő pontokat a Mavsnek, másrészt ők maguk nem tudtak kosarat szerezni – ezeken ment el számukra a találkozó, így ismét lépéshátrányban vannak a Jazzhez képest, sőt: a vereségeket tekintve utolérte őket az OKC!

A Mavericks legjobb dobói: Curry 23/9, Barnes 21/3, Nowitzki 14
A Clippers legjobb dobói: Griffin 21/3, Paul 15/3, Jordan 14

San Antonio Spurs – Memphis Grizzlies 97-90

Elsőkörös beharangozó. Múlt héten Memphisben vívtak kőkemény összecsapást a felek, akkor a Grizzlies nyert, most hasonlóan fizikális küzdelem végén a San Antonio jött ki jobban – márpedig jelen állás szerint ez a két csapat találkozni fog a rájátszás első körében. Alapvetően most a hazaiak akarata érvényesült, bár Leonard vérét nagyon szívta Tony Allen, de a Spurs vezére így is megtalálta a módját annak, hogy csapata húzóembere legyen, rajta kívül LaMarcus Aldridge is nagyon magabiztosan termelte a pontokat, a kinti tűzerőt pedig Patty Mills jelentette – a negyedik negyedben már végig a texasiak vezettek, kontrollálták a derbit. Popovich együttese sorozatban harmadik győzelmével üldözi tovább a Golden State-et, következőleg a Knicks ellen lép pályára.

Több kell támadásban. Csak Mike Conley és Marc Gasol jutott tíz pont fölé a vendégeknél, de ők sem dolgoztak igazán hatékonyan – a center például 15 mezőnykísérletből jutott el 13 egységig és kettejük kilenc gólpasszára jutott kilenc eladott labda is. Alapvetően nem volt biztos fegyvere a gárdának, akire építhettek volna és ez főleg a negyedik negyedben érződött, amikor nem tudtak mit kezdeni a Spursszel – hiába nyerték a lepattanózást, gyengébben dobtak és héttel több labdát adtak el. Négy győzelem után ezzel kikaptak sorozatban másodszor és nem kegyes hozzájuk a sorsolás sem, most a GSW otthonába látogatnak.

A Spurs legjobb dobói: Aldridge 23/3, Leonard 19/3, Mills 15/9
A Grizzlies legjobb dobói: Conley 22/3, Gasol 13/3, Carter 9/9

Portland Trail Blazers – New York Knicks 110-95

Egy félidő alatt eldőlt. Nem sok kérdést hagyott a Portland, ezúttal nem hibázta el a kötelező győzelmet a gárda – már az első negyedben állva hagyta ellenfelét a hazai csapat, félidőben pedig húsz pont felett járt már a különbség. A fordulás után már nem erőltette meg magát a gárda, de Lillard (30 pont, 9/17 mezőnyből), McCollum (20 pont, 8/17 mezőnyből) és Nurkic (16 pont, 10 pattanó, 3 gólpassz) vezérletével könnyedén hozta a találkozót. Lillard az All-Star óta 31,2 pontot átlagol, zsinórban nyolcadszor jutott 25 egység fölé, csapata pedig 9-6-ra áll Nurkic megszerzése óta és továbbra is egy találkozó távolságból követi a nyolcadik Denvert.

Tartalékosan, esélytelenül. Carmelo Anthony és Derrick Rose sem lépett pályára a Knicksnél, ennek megfelelően nem is volt partiban a vendégcsapat – Kristaps Porzingis is gyengén dobott, nagyon hamar elúszott számukra a meccs. A Hernangomez-Kuzminskas páros játékát érdemes megemlíteni, de egyáltalán nem volt hatásuk a mérkőzésre, zsinórban negyedik vereségük után hétvégén San Antonióba látogatnak.

A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 30/12, McCollum 20/6, Nurkic 16
A Knicks legjobb dobói: Porzingis 18, Lee 16, Kuzminskas 14/6

Az aktuális tabella itt elérhető!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus