Eldőlhet a keleti győzelem

A két gigász Miamiban méri össze az erejét, ez a nap slágere. Ezen kívül is lesz azonban még tizenkét meccs, közte egy roncsderbi Minnesotában, de szinte az összes playoff- és playoffért küzdő csapatot láthatjuk ma. Lássuk, mit várhatunk ezektől a találkozóktól!

Orlando Magic – Washington Wizards (01:00)

A Wizardsot lehajrázta a Charlotte, ha el akarják kerülni az első körben az Indiana-Miami duót, muszáj a Bobcats előtt végezniük, ehhez pedig kötelező nyerniük Orlandóban. A Magic otthon azért képes a győzelemre, de Vucsevics nélkül még akkor is nehéz lesz, ha Afflalo az elmúlt meccseken jó formába lendült.

Toronto Raptors – New York Knicks (01:00)

Kyle Lowry nagyszerű játékkal tért vissza, de Amir Johnson továbbra sem bevethető hazai oldalon. A Knicks két meccsre van az Atlantától, minimális esélyük van a playoffra – főleg, hogy csak Smith triplái jelentenek veszélyt az ellenfélre, Anthony nagyon nincs formában. A Raptors egy győzelemmel tartaná magát a Bulls mellett és (története során másodszor) megnyerné a divízióját is.

Boston Celtics – Charlotte Bobcats (01:30)

A Charlotte remek formába került Al Jefferson vezetésével, jobb tiebrakerrel már feljöttek a Washington elé a hatodik helyre. Bostonban Big Alnak nehéz dolga lehet Sullinger ellen (novemberben csak szenvedett ellene), de mégis szinte kötelező a győzelem a számukra, ha el akarják kerülni az Indiana-Miami kettőst a playoff első körében.

Brooklyn Nets – Atlanta Hawks (01:30)

A Nets 100%, hogy ötödik, a Hawks pedig a bejutás kapujában áll.  Pierce-ék kisöpörték a Miamit és otthon amúgy is nagyon masszívak, miközben az Atlanta borzasztóan szerepel idegenben. Hiába van jó formában Jeff Teague, a korábbi atlantai ikon, Joe Johnson és csapata az esélyes. Kérdés, hogy Jason Kidd kit pihentet a playoffra készülve.

Miami Heat – Indiana Pacers (01:30)

Ez a találkozó valószínűleg eldönti a keleti elsőség kérdését. Ha a Pacers nyer, szinte biztos a sikerük – eggyel kevesebb vereség és jobb tiebraker szólna mellettük. Ha a Miami nyer, visszaveszik a vezetést, ami persze nem jelentene fix győzelmet, az Atlanta-Washington-Philadelphia hármast még le kellene gyűrniük. Vogel a teljes kezdőjét pihentette legutóbb, a Heatnél viszont továbbra is sok a sérült – közöttük Dwyane Wade.

Chicago Bulls – Detroit Pistons (02:00)

A Bulls kőkemény harcot vív a Raptorsszal a keleti harmadik helyért, Noahék zsinórban hat győzelemnél tartanak. A center félelmetesen hatékonyan játszik tavasszal, a Pistons pedig nem nyert pozitív mérlegű csapat ellen az All-Star óta – különösen idegenben harmatosak. Egyetlen erősségük a Monroe-Drummond páros, Noah, Gibson és Boozer mellett nehéz lesz érvényesülniük.

Memphis Grizzlies – Philadelphia 76ers (02:00)

A Memphis a Heat elleni győzelem ellenére le van maradva a Suns-Mavericks duó mögött, így a kulcsmeccsekre mindenképp egy győzelemmel akarnak hangolni a gyengécske  Sixers ellen. Gasol, Randolph és Conley is nagy formában van, a vendégeknél pedig csak a hatékonyabban játszó Carter-Williams lehet tényező.

Minnesota Timberwolves – Houston Rockets (02:00)

A Rockets Howard és Beverley nélkül nem ugyanaz a csapat, mint volt, ráadásul legutóbb James Harden  is megsérült, rájár a rúd a texasiakra. A hazaiak az utóbbi időben több nagy csapatot is elkaptak, de sem Pekovics, sem Martin nem léphet pályára és a fővezér itt sem teljesen egészséges: Kevin Love jobb könyöke is megsérült. Érdekes meccs lehet, a kiegészítők nagy szerepet kaphatnak.

Oklahoma City Thunder – New Orleans Pelicans (02:00)

Újra összeállt a Thunder kezdője és a Clippers ellen be is biztosították a nyugati második helyet. A Pelicans zsinórban hat vereségnél tart, a liga legjobb blokkolója, Anthony Davis küzd a hátával és Gordon sem léphet pályára. Országos egyesnek tűnik, kérdés, a még nem teljesen egészséges csapatából pihentet-e valakit Scott Brooks.

Milwaukee Bucks – Cleveland Cavaliers (02:30)

A Cleveland szezonja abszolút csalódást keltőre sikerült, az öltözőben sincs minden rendben, és már matematikailag is elbúcsúztak a playofftól. Érdekes lehet (a tavalyi All-Star függvényében) Kyrie Irving és Brandon Knight csatája, de igazából a meccs kimenetele attól függ, mennyire veszi komolyan a Cavs. Persze náluk sosem tudni…

San Antonio Spurs – Phoenix Suns (02:30)

A két csapat könnyen összefuthat a rájátszás első körében, így akár üzenet is lehet ez a találkozó. Külön élmény lehet Tony Parker (amennyiben visszatér) és Goran Dragics párharca, de a bombaformában lévő Green és a Spurs kinti tüzérei is nagy dobóversenyt rendezhetnek. Látványos meccs lesz, a kosárlabdát szeretők számára igazi csemege.

Utah Jazz – Portland Trail Blazers (03:00)

Ugyan Kanter vezetésével nem rossz a Jazz a festékben, Aldridge ellen nem lesz könnyű dolga a hazaiaknak, különösen, ha azt nézzük, hogy idén 1-29 a mérlegük a nyugati csapatok ellen, amikor 100 pont alatt maradnak. Ugyan a Portland nem elit védőcsapat, támadásban a legjobbak között vannak – a rendkívül lyukas Jazz-védekezés nehéz este előtt áll.

Los Angeles Lakers – Golden State Warriors (04:30)

David Lee nélkül biztosíthatja be a playoff-résztévelt a GSW, amennyiben legyőzi a Gasolt, Henryt, Bazemore-t és Kamant is nélkülöző Lakerst. A hazaiak védekezése ellen gyilkos lehet a Curry-Thompson duó, valószínűleg triplaháborúba fullad a találkozó – de fontos a győzelem a vendégek számára, aligha akarják elszórakozni.

 

Itt találhattok élőképes streameket a meccsekhez: KATT

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus