Élesedik a küzdelem - ki bírja a nyomást, ki hibázik?

Tíz mérkőzéssel folytatódik az NBA alapszakasza, a mai kínálatban több kötelezőnek tűnő derbi is van - nézzük, hogy mit várhatunk!

 

Miami Heat – Brooklyn Nets 01:30

A Heat nincs bombaformában, de Hassan Whiteside vezérletével hozza a meccseit, és ezúttal is erre lesz szükség – a playoff-harc szempontjából kulcsfontosságú, hogy otthon ne hibázzon a gárda. A Nets ugyanakkor komoly csapatnak tekinthető az utóbbi időben, igaz, főleg hazai pályán – Brook Lopez mellett több jó periméter-játékossal is rendelkezik a gárda. Whiteside és Lopez csatája fontos lesz, illetve hogy a Miami mennyire tudja összekapni a védekezését, Wade-éknek ugyanis ezzel vannak gondjaik mostanában – azonban már csak számukra van tétje a meccsnek, ennek elég motivációnak kell lennie.

Toronto Raptors – Oklahoma City Thunder 01:30

Mindkét csapat gyakorlatilag tét nélkül, a playoff-forma elérését középpontban tartva játszhat már, a Raptors a keleti második, az OKC a nyugati harmadik helyről fogja jó eséllyel megkezdeni a rájátszást. Egymással ettől függetlenül jó meccset vívhatnak, ahol fontos lesz a gyenge formában lévő Lowry küzdelme Westbrookkal, valamint hogy a hazai csapatvédekezés mennyire lesz képes limitálni a Thunder sokszor elsöprő támadójátékát. A vendégeknek a labdára kell elsősorban figyelniük, mert sokszor szórják el felelőtlenül – jelenleg ők vannak jobb formában, de a hazai pálya a Toronto mellett szól.

Chicago Bulls – Atlanta Hawks 02:00

Könnyen lehet, hogy a Chicago ezekben a napokban veszíti el utolsó esélyét a rájátszásra, ugyanis a gyengébb csapatok elleni meglepő vereségek után most egyértelműen esélytelenebbek az Atlantával szemben – márpedig ha nem nyernek, gyakorlatilag lemondhatnak a playoffról. A Hawks nagy formában van elöl-hátul, és egyre inkább tavalyi önmagukra emlékeztetnek Teague-ék – ha csak nem pihentetnek vagy nem fognak ki nagyon rossz dobóformát, gyakorlatilag minden mellettük szól. A Chicagónál tulajdonképpen nehéz miben bízni – sem Gasol, sem Rose, sem Butler nem tekinthető jelenleg igazi vezérnek…

Memphis Grizzlies – San Antonio Spurs 02:00

A Spurs megkezdte a playoffra való rápihenést, ennek jegyében feladta a gárda a Thunder elleni meccset, előtte egyébként éppen a Grizzliest verte meg az együttes. Kérdés, hogy melyik csapat milyen kerettel fog felállni, tétje igazából egyikük számára sincs az összecsapásnak – a pillanatnyi erőviszonyok valószínűleg csak a feldobáskor derülnek majd ki. Alapvetően nyilván sokkal jobb csapat a San Antonio és még tartalékosan is esélyesebbnek számít, ezt a Grizzlies főleg akarattal és extra kinti dobóformával ellensúlyozhatja, ha ad erre lehetőséget a vendégcsapat.

Minnesota Timberwolves – Phoenix Suns 02:00

Két, a playoffról már hónapokkal ezelőtt lemondó csapat találkozik, akik inkább a jövő építésén dolgoznak – ebben mindenképpen előrébb jár a Minnesota. Az biztos, hogy kinti tűzerőben komolyabb potenciál rejlik a Phoenixben, Devin Bookerék képesek szétdobni az ellenfeleket távolról, a Wolves ellenben atletikus, gyors és a festékbe orientált játékkal tud eredményes lenni. Kérdés, hogy Townsszal mire megy majd a Suns, illetve hogy a vendégek kinti védekezésének gyengeségeit mennyire tudja kihasználni majd a Minnesota – a Phoenixnél Leuer és Chandler is hiányozhat.

New Orleans Pelicans – New York Knicks 02:00

Szintén két csalódott csapatról beszélhetünk, de az egészségesebb jelenleg kétségkívül a Knicks – a hazaiaknál gyakorlatilag minden, támadásban hasznos játékos kidőlt a sorból. Porzingisék viszont nem mindig tudják bizonyítani a potenciáljukat, kérdés, hogy mennyire kapják el a ritmust – ha jól jár majd a labda, és agresszívek lesznek Afflalóék, inkább feléjük billen a mérleg nyelve. Mindkét csapat képes 80 és 120 pontot is dobni, nehéz megjósolni, hogy mire számíthatunk tőlük…

Denver Nuggets – Dallas Mavericks 03:00

A Dallas számára kulcsfontosságú a győzelem, hiszen továbbra is fél meccs a lemaradásuk a playoff-helyekhez képest, és tegnap meglepő vereséget szenvedtek a Kingstől – ahhoz képest nagyon sok mindenben, de főleg védekezésben kell kategóriákat javulniuk. Parsons és Deron Williams most sem lesz, de tűzerő így is van a gárdában, igaz, ez a túloldalon is igaz – ellenben védekezésben úgy fest, hogy előrébb jár a Nuggets. Döntő lehet, hogy a Jokics-Nurkic kettőssel mihez kezdenek Nowitzkiék a palánk alatt (ez náluk mindig sarkalatos pont), illetve hogy melyik csapat lesz frissebb – a szezon végi back-to-back már nem túl baráti…

Utah Jazz – Los Angeles Lakers 03:00

A Jazz nem hibázhat ezen a mérkőzésen, hiszen óriási a harc köztük, a Rockets, valamint a Mavs között – jelenleg Haywardék a hatodikak, de ez egy játéknap alatt változhat is. A back-to-backből érkező Lakers nem jelenthet gondot számukra, különösen hazai pályán – a vendégeknél Kobe Bryant játéka „szokásosan” kérdéses, de az ő extra napja nélkül nagyon nehéz dolga lesz az arany-lila alakulatnak. Ha megszokott védekezésüket hozzák Gobert-ék, nem lehet kérdés a győzelmük.

Portland Trail Blazers – Sacramento Kings 04:00

Újabb olyan mérkőzés, ahol az egyik fél számára kötelező a győzelem, hiszen a Portland nem teheti meg, hogy a szoros playoff-harcban könnyűnek ígérkező hazai meccset bukjon. A Sacramento védekezése erősen szellős (már-már viharos), és a Blazers nem olyan csapat, amely ellen ezt lehetne pótolni támadásban – a ráadásul a vendégcsapat idegenbeli back-to-backből érkezik. Cousins (és újabban Cauley-Stein is) okozhat gondokat a hazaiaknak a festékben, az ő lassításuk fontos lesz, de Lillardék tűzereje és a betörő játékosok levédekezése elég lehet a Portland sikeréhez.

Los Angeles Clippers – Boston Celtics 04:30

A Clippers az utóbbi meccseken ismét egyre stabilabbnak tűnik, igaz, a back-to-back ellensúlyozhatja a hazai pálya előnyét – a Boston is visszaült a lóra most már és hozza a mérkőzéseket. A periméter-játékosok formája, kinti dobásai és védekezése döntő lehet, Chris Paul és Isaiah Thomas csatája alapjaiban határozhatja meg a meccset, mint ahogy DeAndre Jordan játéka is – a center tegnap jelentősen hozzájárul a gárda sikeréhez. Nagyobb téttel a Boston számára bír a találkozó, a LAC már inkább a playoffra készül.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!
 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus