Eljött a pillanat: Durant visszatér Oklahoma City-be

Back-to-backből érkezik a Thunderhez a GSW - a Denvert fogadja a Cavs, a Bostont a Jazz - a 14-ért lép pályára a Heat - Hornets-Clippers a Sport1-en.

 

Charlotte Hornets – Los Angeles Clippers 23:00 (Sport1 - ÉLŐ)

A Clippers legutóbb nyerni tudott New Yorkban, de Blake Griffin visszatérése is csak annyi változást hozott, hogy egy hasonlóan gyengén védekező ellenfelet túl tudnak dobni – hátul továbbra is nagyon lyukasak, nem nagyon kapnak 110 pont alatt. Ez ráadásul már idegenbeli túrájuk negyedik állomása lesz, frissnek tehát nem nagyon nevezhetjük őket, mégis inkább ők lehetnek az esélyesek, elnézve a Hornets katasztrofális formáját. A hazaiak az előző kilenc meccsükből csak egyet tudtak megnyerni, a Brooklynt gyűrték le, ezen felül elöl-hátul gyengék, nem működik a rendszer, a húzóemberek képtelenek jól játszani, a frusztráció pedig egyre csak nő a csapatnál. Ha nem tudnak gyökeresen változtatni (a Clippers perimétere ellen elkaphatja a fonalat a Walker-Batum páros, ami beindíthatja a tripladobókat is), akkor most sem lesz sok esélyük, a palánk alatt biztosan fölényben lesznek a vendégek – főleg mert Cody Zeller megint megsérült és kérdéses a játéka, pedig ő a Hornets védekezésének alappillére.

Indiana Pacers – Milwaukee Bucks 01:00

Mindkét együttes back-to-backet játszik, ráadásul mindkettő vereségből érkezik, így kérdés, hogy ki tud majd javítani – bár az esélyek jelenleg egyértelműen a Pacers mellett szólnak. Nate McMillan együttese január elseje óta a liga legszűkebb elitjébe tartozik, míg a Bucks éppen a lista túloldalán található, az előző 14 meccséből összesen kettőt tudott megnyerni, elveszítette Jabari Parkert, és nem igazán látszik, hogy mitől javulna kategóriákat. Az Indiana az előző két vereség ellenére jóval jobb csapat, Paul George kordában tarthatja Antetokounmpót, igaz, ez visszafele is elsülhet, ha a görög nyeri kettejük párharcát – azonban amíg a hazaiaknál van más is, aki fel tud lépni támadásban, a vendégeknél jelenleg nincs igazi playmaker Antetokounmpón kívül. Nagyon kellene a siker mindkét együttesnek jelen helyzetben, bár tény, a Mikwaukee-nak talán többet jelentene.

Philadelphia 76ers – Miami Heat 01:30

A Sixers legutóbb megtörte ötmeccses bukószériáját, de Joel Embiid továbbra sem bevethető, így pedig nem tud stabilan teljesíteni a gárda – kérdés, hogy most mennyire kapják el a fonalat támadásban, és a playmakerek (Saric, McConnel, Rodriguez, Okafor) milyen teljesítményt nyújtanak majd. A Heat sorozatban 13 győzelem után természetesen esélyes, de Dion Waiters sérülését megérzi a csapat, nélküle nem olyan gördülékeny és könnyed a játék, ráadásul back-to-backet vívnak idegenbeli túrájuk negyedik állomásán, nincsenek ideális helyzetben. Fontos lesz, hogy Dragic és James Johnson mennyire őrzi meg jó formáját, illetve hogy Whiteside mire megy az Okafor-Noel párossal a palánk alatt, ha ezek jól alakulnak a Miami számára, tovább nyújthatja sorozatát.

Cleveland Cavaliers – Denver Nuggets 01:30

Négy győzelem után legutóbb tompán mozgott és kikapott Oklahoma City-ben a Cavs, most otthon javíthat a bajnok, méghozzá a back-to-backből érkező Denver ellen. Az biztos, hogy nincsenek ideális állapotban Jamesék, nehéz és fárasztó idegenbeli túrát zártak le, a rotáció rövid, Shumpert és Liggins most sem teljesen egészséges, igaz, Derrick Williams legutóbb jól mutatkozott be, most hazai pályán is megteheti ugyanezt. A Nuggetsnél nincs sok kérdés, náluk is sok a sérült, hiányzik Mudiay, Gallinari és Faried is, fáradtabbak és védekezésben egyébként is a liga alsó részébe tartoznak – Jokics most is súlyos gondokat okozhat, de meglepő lenne, ha túl tudnák dobni a címvédőt, ráadásul Clevelandben. Persze ha a Cavs most sem találja a dobását, akkor okozhatnak meglepetést a vendégek…

Oklahoma City Thunder – Golden State Warriors 02:30

Eljött a pillanat, amit a nyár legnagyobb híre óta vártak az NBA-fanatikusok: Kevin Durant visszatér Oklahoma City-be új csapatával. Biztos, hogy különleges este lesz, kérdés, hogy hogyan fogadják a szurkolók, a város, a korábbi társak, akikkel idén már kétszer is találkozott a Golden State otthonában, és mindkétszer ő örülhetett a győzelemnek. A Warriors nehéz back-to-backet vív, hiszen előző este még Memphisben kellett bizonyítaniuk Curry-éknek, most pedig a hektikus, de legutóbb a Clevelandet legyőző OKC otthonában kell helytállniuk egy valószínűleg parázs, fizikális, érzelmektől fűtött összecsapáson. A hangulat biztos, hogy parádés lesz, ami még adhat egy plusz lökést Russell Westbrooknak, bár igaz, hogy a csapatok előző két találkozóján esélye sem volt a Thundernek, mindkétszer sima győzelmet aratott a GSW. Most annyiban más a helyzet, hogy Thompsonék vannak idegenben, ők a fáradtabbak és center poszton elég vékonyak, amit a Memphis ellen tudtak ellensúlyozni sebességgel, de a Thundernek fekszik a rohanás, Adams is elég gyors a posztjához képest, ráadásul a Westbrook-Oladipo-Roberson sor élvezi, ha az ellenfél erőlteti a gyors támadásokat. Biztos, hogy remek meccs lesz, alapvetően a vendégeknél sem Curry, sem Durant nincs kirobbanó formában, a hazaiak viszont egy-egy jó meccs (és itt mindig a védekezés a döntő) után képesek teljesen mást csinálni, meglátjuk, hogy ebből mi sül ki.

Houston Rockets – Phoenix Suns 03:00

A Phoenix back-to-backet játszik, és egyébként is egyértelműen gyengébb csapat a Houstonnál annak ellenére, hogy előző este remek formát mutatva megverte a Chicagót – idegenben azért más a helyzet, illetve a Rockets sem a Bulls, hiába nem hoznak extrát mostanában a texasiak. Ezzel együtt Hardenék azért megnyertek sorozatban három meccset, ők a pihentebbek, ők vannak otthon, és a nyugati utolsó az ellenfél, így kötelező számukra a győzelem még akkor is, ha Gordon és Nené is sérült, lehet, hogy ezt a találkozót is ki kell hagyniuk. Sérült a vendégeknél is van, Chandler a Bulls ellen vált ki, és bár a röntgen negatív lett, valószínűleg most nem léphet pályára, ami azért érzékenyen érintheti a társaságot. Kérdés, hogy Hardennel mihez kezdenek a periméteren nagyon lyukas phoenixiek, illetve hogy a Bledsoe-Booker páros képes-e egymás után kétszer annyira kiegyensúlyozott és megbízható játékot hozni, mint a Chicago ellen – erre nem nagyon volt még példa idén.

Dallas Mavericks – Orlando Magic 03:00

Két vereség után nagy győzelmet aratott legutóbb a Dallas, és hazai pályán biztos, hogy mindent megtesznek most is a sikerért – a Ferrell-Curry-Matthews-Barnes-Nowitzki sorban bízhatnak, ez az ötös támadásban nagy dolgokra képest mostanában. A Magic a Toronto legyőzése óta megint kikapott sorozatban háromszor, védekezésben képtelenek javulni, rendszeresen megszórják őket, ami nem biztató a Mavs ellen – cserébe viszont a palánk alatt fölényben lehetnek, a Vucsevics-Ibaka-Biyombo sor, kiegészülve Jeff Greennel elnyomhatja Nowitzkiéket. Aaron Gordon játéka kérdéses, javult az állapota, de még nem 100%-os, pedig rá nagy szükségük lenne, míg a Mavsnél Deron Williams és Andrew Bogut maródi továbbra is.

Utah Jazz – Boston Celtics 04:00

A Celtics javította a Kings elleni vereséget legutóbb, míg a Jazz most készül éppen erre, hiszen az előző találkozón a Dallas ellen buktak el Gordon Haywardék. Kérdés, hogy George Hill játszik-e, de jelenleg nem szerepel a sérültlistában, neki pedig óriási hatása van a Utah eredményességére, vele a parketten kategóriákkal jobb az együttes, mint nélküle – most az ő feladata lehet Isaiah Thomas lassítása, de legalábbis Rudy Gobert karjaiba terelése, emellett pedig támadásban is fontos szerep hárulhat rá. A palánk alatti harc érdekes lehet, Al Horford lepattanózásban felejthető, de ha ki tudja húzni a festékből Gobert-t, akkor lehetnek gondjai a Jazznek hátul.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus