Elképesztő: Clevelandben is nyert, 3-0-ra vezet a GSW

Hiába dobott 77 pontot a James-Irving duó - nem tudta megnyerni a kulcsmeccset a Cavs - egy lépésre a hibátlan playofftól a Warriors.

Mindent megtett saját közönsége előtt a Cleveland, LeBron James és Kyrie Irving együtt beszórt 77 pontot, de így sem tudta legyűrni a Warriorst a gárda - Kevin Durant vezetésével behúzta a hajrát a vendégcsapat, így 3-0-ra vezet az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) nagydöntőjében. 

Visszajátszás c. videós rovatunk itt elérhető!

Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors 113-118

Ez sem volt elég. Elképesztő meccset hozott a Cavs két szupersztárja, az első félidőben LeBron James, a másodikban inkább Kyrie Irving volt tarthatatlan - előbbi 39 ponttal (15/27 mezőnyből, 11 pattanó, 9 gólpassz), utóbbi 38 egységgel (16/29 mezőnyből) zárt, rengeteg nehéz dobást értékesítettek és folyamatos nyomás alatt tartották a vendégeket. A védekezés ugyan az első félidőben nem igazán volt rendben clevelandi oldalon, de a fordulás után ezt is sikerült többé-kevésbé rendezni és el is lépett a gárda, sőt, még a negyedik negyed nagy részében is hat-hét ponttal vezetett. Az utolsó három percben azonban megtört a hazaiak lendülete és ebben a kulcsfontosságú időszakban már egyáltalán nem szereztek pontot (!), innentől 0/8-as mezőnymutatót hoztak, miközben a túloldalon előbb érkezett Steph Curry, aztán Kevin Durant - utóbbi triplája jelentette a fordulatot negyvenöt másodperccel a vége előtt. Így végül hiába játszott emberfelettit a két vezér, hiába került elő (5/10 tripla) JR Smith, hiába harcolt óriásit (13 pattanó, 6 labdaszerzés) Kevin Love, ez sem lett elég - messze most játszott legjobban eddig a Cavs, de ez sem ért győzelmet. A párharc ezzel clevelandi szempontból 0-3, tehát gyakorlatilag eldőlt - a tavalyi eseményekre tekintettel nem írjuk le, hogy bajnok a Warriors, de...

Verhetetlen a Golden State? Ezen a meccsen tényleg "nem szabadott volna" nyerniük a vendégeknek, akkorát játszott és annyira az életéért küzdött a Cavs, mégis behúzta a kulcsfontosságú, valószínűleg döntő jelentőségű győzelmet a GSW. Az első félidőben ők is parádés támadójátékot mutattak be, a fordulás után viszont inkább erőlködtek, több volt az egyéni játék, a rossz vállalás és természetesen eltűnt az extra dobóforma - a hajrában mégis jött egy gyilkos Durant-tripla James arcába, amellyel valószínűleg eldöntötte a finálét és talán saját MVP-címét is. Ő végül 31 ponttal (ebből 14 a negyedik negyedben, 10/18 mezőnyből, 4/7 tripla) zárt, mellette Klay Thompson is eljutott 30-ig (11/18 mezőnyből, 6/11 tripla), de Steph Curry (26 pont, 13 pattanó, 6 gólpassz, 1 eladott labda) is kiemelendő - sőt, a rendkívül sokoldalú Green-Iguodala párost is említsük meg. A Warriors ezzel egészen hihetetlen szériában van most már, hiszen továbbra is veretlen a rájátszásban, 15-0-ra áll idén, ami természetesen NBA-rekord - két nap múlva akár be is fejeződhet a szezon.

A Cavaliers legjobb dobói: James 39/12, Irving 38, Smith 16/15
A Warriors legjobb dobói: Durant 31/12, Thompson 30/18, Curry 26/15

A párharc állása: 3-0 a Warriors javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus