Elkezdődik - 18:30-tól Raptors-Pacers, utána GSW-Houston

Fél héttől Torontóban kezdetét veszi az idei playoff - pályán a Warriors, a Dallast fogadja a OKC, Atlantában a Boston.

 

Toronto Raptors – Indiana Pacers 18:30

Jó pár kérdés felvetődik a találkozó előtt, hiszen a Raptors az előző két idényben esélyesként bukott el már az első körben, és Casey maradása már az előző kiesés után is meglepő volt. A történelmi alapszakasz után most muszáj továbbmenniük, az Indianán viszont gyakorlatilag semmiféle nyomás nincs, igaz, játékerőben sem tartanak ott, ahol ellenfelük. Fontos lehet majd, hogy DeMarre Carroll mennyire lesz 100%-os, és hogy milyen munkát tud végezni Paul George-on, illetve az utóbbi meccseken villogó Norman Powell játéka is fontos lehet a hazaiak szempontjából. Szintén döntő lehet, hogy hogyan fújják majd a faultokat, hiszen a Raptors franchise-rekordot jelentő 1702 büntetőt dobhatott idén – viszont mint tudjuk, a playoff már egy másik sport…

Golden State Warriors – Houston Rockets 21:30

Két kérdés lehet a találkozó előtt, az egyik, hogy a 73-9-es rekorddöntés, Steph Curry 402 triplája és a többi parádés eredmény után mennyire lesz éhes és éles az első találkozón a GSW – a másik pedig, hogy a Rockets képes lesz-e összeszedni magát hátul, főleg a periméteren. Alapesetben akkora a különbség a két csapat között, hogy játsszon bármilyen őrülten James Harden, egymaga kevés lesz a vendégsikerhez. Fontos lehet Patrick Beverley játéka és védekezése Steph Curry-n, a kulcs mindenképpen a Rockets előadása lehet a saját térfelén – az biztos, hogy rengeteg triplát és gyors játékot látunk majd.

Atlanta Hawks – Boston Celtics 01:00

Rendkívül szoros és kiegyenlített összecsapásra van kilátás, ráadásul ahogy azt Keleten megszokhattuk az utóbbi években, valószínűleg sok faulttal, borzasztóan kemény játékkal fűszerezve. Az utolsó meccsen a Hawks veszíthetett önbizalmából, és kérdés, hogy otthon mennyire tudja magát felszívni, összességében mindkét gárda jó formában zárta az alapszakaszt – a hazai pálya viszont nagyon sokat számíthat ebben a párharcban. Teague-éknek elsősorban védekezésben kell azt hozniuk, amit tudnak, és vigyázni az eladott labdákra, valamint a Boston gyors játékának tördelésére – a Celtics egy hete kikapott már ebben a csarnokban, akkor nem volt ellenszer az Atlantára. Isaiah Thomas, a vendégek vezére egyébként kisebb csuklósérüléssel küzd a dobókezén, fontos lehet, hogy ő hányszor tud majd eljutni a festékbe vagy a büntetővonalra. Hardaway játéka erősen kérdéses a hazaiaknál.

Oklahoma City Thunder – Dallas Mavericks 03:30

Az egyértelmű esélyes természetesen az OKC, a Mavs egy nagy szériával és kőkemény védekezéssel jutott be végül a playoffba, de kérdés, hogy ezt tudja-e hozni Oklahoma City-ben. Az egyértelmű, hogy fizikális, lassú játékkal érhet csak el sikert a vendég együttes, de a palánk alatti védekezés így is kérdéses lehet. Döntő lesz, hogy a Westbrook-Durant párost tudják-e lassítani, lesz-e ellenük valamilyen speciális fegyver, illetve hogy Dirk Nowitzki mennyire tudja hátára venni övéit támadásban – a 36 éves klasszistól valószínűleg extra este kell a Mavs győzelméhez. A hazaiaknak csak a saját játékukra kell figyelniük, minél gyorsabban játszani, minél többször bemenni a gyűrű alá. Érdekesség, hogy bár az alapszakaszban 4-0-ra nyert a Thunder, csak egy meccs volt sima, háromszor teljesen partiban voltak a texasiak.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus