Elkezdődött a 2014-es NBA Summer League!

Orlandóban tegnap - magyar idő szerint - este megkezdődött a Summer League, méghozzá sok-sok érdekességgel: Nerlens Noel egy év várakozás után mutatós és hatékony játékkal kezdett Philadelphiában, Nick Johnson pedig egy brutális zsákolással került a highlight-ok élére. A Boston - Miami csata két nagyreményű irányító gyengélkedéséről szólt a látványosan megerősödő Olynyk parádéja mellett, az OKC túlkorosai pedig eléggé leégtek a Memphis színtelen-szagtalan ifjoncai ellen. Jöjjenek a fontosabb részletek, valamint a második játéknap programja!

Indiana Pacers - Brooklyn Nets 81 - 101

Kipipált Summer League-részvétel mindkét oldalon. A Pacers és a Nets sem vonultatott fel túl sok fiatal nagy reménységet, úgyhogy ennek, a Nets által nagyon könnyedén megnyert találkozónak másban rejlettek az érdekességei, mint a többi csatának. Az NBA-ben anno megragadni nem tudó és Európában is eléggé hányattatott karrierbe kezdő DaJuan Summers 18:32 perc alatt 12 pontot és 6 lepattanót vállalt, de borzasztóan dobott (8-ból 3 mezőnyből, 4-ből 0 tripla). Mason Plumlee (23 pont, 7 lepattanó, 11-ből 8 mezőnyből, 3 szerzett labda 24 perc alatt), a tavalyi szezon egyik legkellemesebb meglepetése az akkori újoncok közül megállíthatatlan volt, míg a másik oldalon az egyetlen, tavaly a "nagycsapatban" is legalább néha néha szóhoz jutó Donald Sloan (21 pont) mutatott értékelhető dolgokat.

Boston Celtics - Miami Heat 85 - 77

Korábbi NCAA-sztárirányítók kiábrándító bemutatkozása. Marcus Smart (10 pont, 8-ból 2 mezőnyből, 5-ből 0 tripla, 5 szerzett labda) és a másik oldalon Shabazz Napier (15-ből 3 mezőnyből, 8 eladott labda) is nagyon szenvedett támadásban, de Kelly Olynyk (20 pont, 8 lepattanó, 4 szerzett labda) nagyon megerősödött formájában győzelemre vezette a Bostont, melyben a három(!) NCAA-csapatot is megjáró Mike Moser 17 ponttal jelentette a meglepetés-pluszt a kispadról érkezvén. A 17. helyen választott Celtic, James Young nem lépett pályára.

Philadelphia 76ers - Orlando Magic 77 - 83

Amikor a tarcsi maga a nagycsapat. Bár a harmadik választott Joel Embiid sérülése miatt, valamint a szintén philadelphiai lottery pick, Dario Saric sem volt ott ezen a derbin, a Sixers mégis felvonultatott egy Év Újonca-várományost, a sérülése miatt csak most kezdő Nerlens Noel személyében, aki egy 19 pontos, 4 szerzett labdás produkcióval - közte egy nagy zsákolással - le is tette a névjegyét a nyári ligában. A másik oldalon a negyedik választott Aaron Gordon (7 pont, 11-ből 3 mezőnyből) a hozzá sokszor hasonlított Derrick Willams éles NBA-mutatóira emlékeztetett, így hiába ment a nagyok közt is vezérnek számító Oladipónak (18 pont, 6 lepattanó), Elfrid Payton (2 pont, 5 gólpassz, 4 eladott labda) is csak bukdácsolt, a Magic ennek ellenére győzelemmel nyitott otthon.

Houston Rockets - Detroit Pistons 89 - 95

A legpontgazdagabb meccs. Az Arizonáról érkezett Nick Johnsonnak nagyon ment, ami korábbi társának, az immáron orlandói Aaron Gordonnak nem, 18 pontot szórva, egy hatalmas zsákolást bemutatva remekül debütált és győzelemre is vezette a 20 pontos Chris Crawford által is húzott Houstont. A Detroitot a másodéves Caldwell-Pope (26 pont, 6 szerzett labda) tartotta életben. Az évek óta európai középcsapatokban légióskodó Marty Leunen (12 pont, 5-ből 3 tripla) volt az üde színfolt a Rocketsnél és a veterán Brian Cook (10 pont) az érdekesség a fiatalokon kívül a Pistonsnál.


Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies 63 - 84

Megégtek a Thunder "túlkorosai". Jeremy Lamb (14 pont, 5 lepattanó, 12-ből 4 mezőnyből, 7-ből 1 tripla, 4 eladott labda) és Nolan Smith (3 pont, 1 gólpassz) sajnos csak a kritikusoknak adtak újabb táptalajt, ráadásul a rájátszás egyik legkellemesebb meglepetése, Steven Adams megsérült, az újonc Mitch McGary (8 pont, 3 lepattanó) így hiába mutatott látványos dolgokat, az OKC simán kikapott a teljesen "noname" Grizzlies-től, melyben a 22-őt dobó 22. választott, Jordan Adams villogott leginkább.

A mai kínálat és hozzá az ÉLŐKÉPES LINK:

Detroit Pistons - Memphis Grizzlies (21:00)

Oklahoma City Thunder - Philadelphia 76ers (23:00)

Brooklyn Nets - Miami Heat (01:00)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus