Ellenállhatatlan volt a Clippers és a Thunder!

Griffinék a tartalékos GSW-t ütötték ki, Duranték parádéztak a Jazz ellen - George ráérzett a négyes posztra - a Suns átrohant a Spursön

 

Chicago Bulls – Indiana Pacers 103-94

Alakul az a négyes poszt. Paul George ismét klasszisteljesítményt nyújtott új pozíciójában, hiszen már az első negyedben 15 pontot szórt be – Mirotic nem tudott vele mit kezdeni. Végül 26 egysége mellé 13 lepattanót is begyűjtött és csapata vezére volt, de bár a kezdő ötös alapvetően jól működött, a cserék szinte semmit nem tudtak hozzátenni. Most már valós rotációt próbált parkettre vinni Vogel, a kezdők harminc perc felett játszottak, tíz percnél többet pedig csak hárman kaptak a második sorból – igaz, hiányzott például Jordan Hill, Glenn Robinson III vagy Toney Douglas, ez már közel járt az igazi Indianához.

A kisemberek döntöttek. Amíg a Pacers padja nem tudott sokat hozzátenni a meccshez, a Bullsnál Aaron Brooks 22, E’Twaun Moore 13 ponttal szállt be, ráadásul a lepattanók és a gólpasszok terén is villogtak – ezúttal nem kellett sok pont a minden másban jól teljesítő Butler-Gasol duótól. Noah csak a padról érkezett és a két spanyol kezdett magasemberként, Portis kapott egy kis pihenőt, de nem hangzik jól, hogy a korábban parádézó McDermott kicsit elfogyott az utóbbi meccseken – ma pont nélkül zárta 15 percét.

A Bulls legjobb dobói: Brooks 22/12, Mirotic 15/12, Moore 13/6
A Pacers legjobb dobói: George 26/12, Mahinmi 14, Ellis 14

Milwaukee Bucks – Minnesota Timberwolves 106-88

Garnett felhúzta Antetokounmpót. A fiatal görögnek nem volt türelme a veterán magasember szokásos szövegéhez és lökdösődéséhez, az oda-vissza faultok után egy hatalmas zsákolással és két óriási blokkal szakadt fel belőle a feszültség – végül 12 pontig jutott. Összességében egyébként végig jól játszott a Bucks, ami nagyban köszönhető Carter-Williamsnek (16 pont, 7 pattanó, 5 gólpassz), igaz, leginkább akkor ment neki, amikor Vasquez volt fent mellette és nem Mayo – rajta kívül a 7/10-et dobó Middleton és a dupla-duplázó Monroe is hozta az elvártakat.

Nagyon szét van esve a Wolves. Egyelőre nem igazán látni a Minny játékát és amíg a legtöbb csapat már igyekszik a megfelelő rotációt alkalmazni, itt továbbra is teljes a káosz – a kezdőből csak Rubio és Wiggins kapott húsz perc felett, a csapatjáték pedig romokban volt. A 32%-os mezőnymutató elég árulkodó, persze pozitív dolgokat ki lehet emelni velük kapcsolatban is: Towns 13 perc alatt 6 pontig és 6 lepattanóig jutott, Muhammad 18, Dieng 15 egységet rámolt be a padról, Bjelica pedig még mindig hasznos, nyolc pontja és két triplája mellé hét lepattanó jutott. Igaz, ha megnézzük Kevin Martin 0/10-es mezőnymutatóját…

A Bucks legjobb dobói: Middleton 17, Carter-Williams 16/3, Monroe 15
A Timberwolves legjobb dobói: Muhammad 18/3, Dieng 15, Wiggins 14/3

San Antonio Spurs – Phoenix Suns 84-104

Átrohant ellenfelén a Suns. Az aktív védekezés meghozta gyümölcsét a vendégek számára, hiszen Warrenék 11 labdát szereztek, leindításból pedig 24 pontot írtak fel a táblára – a hazaiak ezzel szemben mindössze hatot. A folyamatos rohanás és könnyű helyzetek felemelték a dobószázalékot is, ugyanis nem csak mezőnyből célzott 50% felett a Phoenix, de a 11/21-es triplamutató is imponáló. Az alapemberek közül szinte csak Tucker nem játszott jól, a kezdő ötös többi tagja hozta magát, ráadásul a padról a Warren-Weems-Teletovics-Leuer kvartett is hozzátette, amit kellett – nagyon impresszív előadást tartott Hornacek csapata.

Sok a munka még a Spursnél. A San Antonio komoly verést és leckét kapott ezen az estén, de előszezon lévén ennek még nincs igazán jelentősége – a mutatott játéknak viszont annál inkább. Igaz, hogy túlságosan azért nem erőltette első sorát Popovich, Aldridge ismét tíz pont alatt maradt és bár jó dolgokat láthattunk szinte mindenkitől (Parkertől nyolc gólpassz, Duncantől szép kosarak, Greentől jó védekezés), összességében még nagyon keresi játékát a texasi alakulat.

A Spurs legjobb dobói: Leonard 14/6, Duncan 10, West 10
A Suns legjobb dobói: Morris 17/9, Warren 15, Bledsoe 13/3

Utah Jazz – Oklahoma City Thunder 102-113

Felpörögtek az OKC sztárjai. A Jazz védekezése sem okozott gondot a Thundernek, a Durant-Westbrook páros ízekre szedte Gobert-éket. A tavalyi pontkirály 21 pontja mellé tíz lepattanóval és tíz gólpasszal tripla-duplázott, míg Durant 29 egységet rámolt be 11/15-ös mezőny-, illetve 4/5-ös triplamutatóval. A fenomenális teljesítményt jól jellemzi az 57%-os (!) mezőnymutató, ráadásul Adams, Ibaka vagy éppen Waiters is fel tudott lépni a két klasszis mellé – Kanter, Augustin és McGary pályára sem lépett. A találkozó csak azért nem dőlt el korábban, mert rengeteg eladott labdát vétettek a vendégek, Haywardék pedig ezeket remekül használták ki – valós esélyük azonban így sem volt a győzelemre.

Idén támadásban is alkothat a Jazz? Tavaly elsősorban a kőkemény védekezésükkel voltak sikeresek a szezon második felében és bár ebben az előszezonban ezzel még adósak, cserébe a támadójátékuk egyre jobban mutat – igaz, ma húsz pontot leindításból szereztek. Emellett nem csak Hayward villogott, de már nem először mutatta meg Hood is, hogy lehet rá számítani, Trey Burke is jól játszott (20 pont, 4 gólpassz, 0 eladott labda) és most már valóshoz közelítő játékpercekkel dolgoztak a hazaiak – persze ezt az OKC-t nem valószínű, hogy bárki legyőzi dobópárbajban…

A Jazz legjobb dobói: Hood 23/6, Burke 20, Hayward 18/6
A Thunder legjobb dobói: Durant 29/12, Westbrook 21/6, Ibaka 16

Los Angeles Clippers – Golden State Warriors 130-95

Kitombolta magát a Clippers. A meccs előtti szópárbaj úgy fest, hogy a hazaiakat tüzelte fel jobban, hiszen messze legjobb előszezonbeli meccsüket játszották. A tarthatatlan Blake Griffin (25 perc alatt 29 pont) vezérletével valósággal kiütötték a tartalékos címvédőt, minden negyedben legalább 30 pontot szereztek, 54%-kal dobtak mezőnyből úgy, hogy a kezdők közül csak Griffin és Jordan töltött húsz percnél többet a parketten. A kispadról Austin Rivers, Crawford és Josh Smith is hozzátette a magáét, a kezdőbe bekerülő Stephenson viszont továbbra is adós a jó játékkal – igaz, ezen az estén ez most senkit nem érdekelt…

Nem vette fel a kesztyűt a GSW. Ugyan Harrison Barnes pályára lépett, Bogut mellett Curry és Iguodala is kihagyta az összecsapást, az pedig már az első negyedben látszott, hogy nem fogja tudni tartani a lépést a címvédő a szárnyaló hazaiakkal. Túlságosan nem is erőltette innentől a Warriors, az első sor még próbált hasznosan kosarazni Klay Thompson vezetésével, de ezután főleg a Clark-Speights-Barbosa trió hajigált – méretes, de sokat nem jelentő zakó lett a vége.

A Clippers legjobb dobói: Griffin 29, Rivers 16/3, Redick 15/9
A Warriors legjobb dobói: K. Thompson 21/3, Clark 11/3, Livingston 10

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus