Elsőre nem működött a Lawson-Harden duó

George 32-t szórt, Hill megsérült - bemutatkozott a Noel-Okafor duó - újoncok: remekelt Vaughn és Stanley Johnson, Russell megsérült

 

 

Olimpia Milano – Boston Celtics 91-124

Nincs hely az egységeknek. A Celticsnél alapvetően is az volt a legnagyobb kérdés, hogy hogyan lehet majd elosztani a perceket úgy, hogy mindenkinek jusson értékelhető idő – nos, a mai mérkőzés erre nem adott választ. Evan Turner sérülés miatt nem lépett pályára, Perry Jones III így is csak hét percet kapott, és bár tizenkét játékos töltött minimum 13 percet a parketten, 25-nél többet senki – ez nyilván nem „valós” rotáció az NBA-ben.

Jó benyomást keltett a Boston. A fentebb taglalt problémák ellenére jó formában pattogtatott Brad Stevens csapata, a Smart-Bradley hátvédpáros kiosztott tíz gólpasszt, Thomas a padról rögtön berámolt 18 pontot, az új igazolás David Lee pedig kezdőként kapott szerepet - ezt 13 ponttal, valamint 7 lepattanóval hálálta meg. Az újoncok közül inkább Roziernek ment, de Hunter sem mozgott idegenül, mindenesetre az ő szerepüket is meg kell még találni ebben a csapatban. Az olaszok szinte végig csak asszisztáltak a meccshez, Gentile próbálta vinni őket a hátán, de ezúttal már az első negyedtől látszott, hogy melyik az NBA-csapat.

A Milano legjobb dobói: Gentile 19/3, Jenkins 14/6, Hummel 12/6
A Celtics legjobb dobói: Thomas 18/3, Bradley 14/12, Sullinger 14

Washington Wizards – Philadelphia 76ers 129-95

Otto Porter bizonyít. Paul Pierce távozása után mindenképp neki kell betöltenie a kezdő kiscsatár pozíciót, lehetőleg minél ponterősebben és főleg jó kinti dobásokkal – nos, elsőre maradéktalanul megfelelt ennek. 22 pontjával ő lett csapata legjobb dobója, ráadásul mindezt 8/10-es mezőny-, illetve 4/4-es triplamutatóval érte el – ezúttal remekül illett a Wall-Beal páros mellé. Wittman nem váltott small-ballra, de Nené kikerült a kezdőből, igaz, Humphries két triplát leszámítva túl sok hasznosat nem csinált.

Noel, Okafor és? A Philly szezonját a két fiatal magasember miatt mindenképpen érdemes lesz követni, elsőre ketten 25 pontig jutottak és úgy tűnt, hogy jól megértik egymást – ráadásul védekezésben is működött a páros, a Gortat-Humphries duót 13 egységen tartották. Rajtuk kívül azonban csak Canaan említhető a pozitív oldalon, aki viszont jól használta a két magast – ha egyikük sem sérül meg, akkor sok győzelmet ugyan most sem, de jobb támadójátékot mindenképpen remélhetünk tőlük idén.

A Wizards legjobb dobói: Porter 22/12, Beal 19/3, Neal 13/9
A 76ers legjobb dobói: Noel 13, Canaan 13/9, Okafor 12

Detroit Pistons – Indiana Pacers 112-115

George parádézott, Hill megsérült. Bár már jó ideje Paul George-ról szólnak a Pacers-hírek, ezúttal nem úgy tűnt, mint aki nem élvezi az erőcsatár-pozíciót – szinte lubickolt ebben a szerepkörben. Gyorsaságát és kinti dobásait kihasználva 32 egységet rámolt be, közte öt triplával és bár a két lepattanónál alighanem többre is képes, nagyjából ezt várja tőle Frank Vogel. Viszont rossz hír, hogy George Hill bokája kiment egy lepattanóért folytatott harc közben, le kellett támogatni, többet egyelőre nem tudni – pedig 15 perc alatt már nyolc gólpasszt jegyzett…

Stanley Johnson, a remény. A Pistonsnál egyelőre sem Reggie Jackson, sem Brandon Jennings nem bevethető, így túl sokat azért nem várhattunk tőlük támadóoldalon – két játékos azonban felülírta ezt. Az egyik Caldwell-Pope, aki kezdőként kapott szerepet és 6/7 triplát süllyesztett el, a másik pedig az újonc Stanley Johnson, aki végig parádésan játszva 26 egységig jutott a padról beszállva – ugyan a hat eladott labda belerondít a képbe, szinte tarthatatlannak bizonyult ma. Az Ilyasova-Drummond duó sem működött rosszul, bár előbbi egyelőre nem volt igazán faktor támadásban, védekezésben pedig ugye George ellen…

A Pistons legjobb dobói: S. Johnson 26/9, Caldwell-Pope 22/18, Drummond 16
A Pacers legjobb dobói: George 32/15, Young 18/3, Robinson 13/6

Chicago Bulls – Milwaukee Bucks 105-95

Vaughn remekül, Monroe visszafogottan debütált. A centertől nagyon sokat várnak a Bucksnál, elsősorban támadásban, azonban kezdésként nem tudott igazán hasznos lenni: hét dobásból szerzett hat pontot négy lepattanó mellett. Remekelt viszont az újonc dobóhátvéd Vaughn, aki bekerült a kezdőbe és 35 perc alatt húsz pontot rámolt be – ami nagy szó volt ezen az estén, ugyanis csak ő (!) tudott betalálni kintről és húsz pontja is messze a legtöbb volt csapatában. A Milwaukee támadógépezete még nagyon akadozott, ráadásul MCW sem győzött meg senkit, hogy ő az ideális irányító…

Éltek a lehetőséggel a fiatalok. Gasol, Rose, Hinrich, Gibson és Dunleavy nélkül állt ki a Chicago, ám ez lehetőséget adott több fiatalnak, hogy bizonyítsa tudását – az már nem meglepő, hogy Jimmy Butler volt a gárda vezére és az sem, hogy Mirotic 18 ponttal, valamint 8 lepattanóval lépett fel mellé. A tavaly nagyon mellőzött McDermott azonban bizonyított, a padról 23 pontot, közte öt hármast süllyesztett el, míg bár az újonc Bobby Portisnak a dobás nagyon nem ment, nyolc pontja mellé 14 lepattanót és +20-as +/- mutatót tett a közösbe.

A Bulls legjobb dobói: Butler 23/3, McDermott 23/15, Mirotic 18/3
A Bucks legjobb dobói: Vaughn 20/9, Plumlee 12, Inglis 11

Memphis Grizzlies – Houston Rockets 92-89

Lawson-Harden: elsőre gyenge. Nyilván sok idő kell még ahhoz, hogy két ennyire labdaigényes játékos megtalálja az összhangot, ezúttal még leginkább a BIG3 Heat első meccseire emlékeztettek: amíg egyikük egy-egyezett, a másik álldogált a sarokban. Ennek 20 dobásból 21 pont és négy gólpassz lett az eredménye kettejüktől, ez pedig nagyon visszahúzta az egész támadójátékot: az 5/30 tripla sokat elárul arról, hogy mennyire működött olajozottan a gépezet.

Próbaüzem a Grizzliesnél. A hazaiak 17 játékost vetettek be ezen a napon és jellemző, hogy éppen Mike Conley nem kapott még tíz percet sem – a folyamatos változás meg is látszott a támadójátékon. Az új játékosok közül Brandan Wright jól, Matt Barnes azonban kosár nélkül mutatkozott be, de szinte mindegy is, hogy elöl mit mutatott a csapat, hátul most is egyben volt – persze ehhez kellett a Rockets gyenge formája is. Szintén érdekes, hogy a tavaly a Sixers által a második körben húzott Russ Smith volt a Memphis legjobb dobója…

A Grizzlies legjobb dobói: R. Smith 12, Lee 11/6, J. Green 11/6
A Rockets legjobb dobói: Ariza 12/3, Harden 11/3, Brewer 11

Dallas Mavericks – Denver Nuggets 86-96

Minden idők leggyengébb Mavs-kezdője? Az utóbbi években biztosan nem láttunk ennél gyengébbet, hiszen az amúgy is harmatos keretből nem lépett pályára Nowitzki, Matthews és McGee sem – Felton mellett John Jenkins, Justin Anderson, Charlie Villanueva és Zaza Pachulia alkotta az első sort. Közülük egyedül Villanuevára nem lehetett panasz, az újonc Anderson kosár nélkül zárt 22 perce nem éppen az, amit reméltek tőle bemutatkozásként. A padról Devin Harris hozott némi életet, de elsőre ez borzalmas volt – persze a felsorolt hiányzókkal azért jelentősen javul majd a keret.

Mudiay most érezte. A nagy reményekkel draftolt irányító második mérkőzésén már jobban játszott, 17 pontját 50%-kal hozta, bár az öt gólpasszra jutó hét eladott labda még mindig borzasztóan sok – ez azonban az újonc karmesterek sajátja, hamar levetkőzhető. Belül Faried és Lauvergne is dupla-duplázni tudott, erre a hármasra építve pedig jól haladt a Denver, de szemmel láthatóan kevésbé kísérleteznek, mint a többi csapat: csak tíz játékos kapott masszív időt, a kezdőből pedig csak Faried maradt húsz perc alatt.

A Mavericks legjobb dobói: Villanueva 18/6, Jenkins 16/6, D. Harris 14/9
A Nuggets legjobb dobói: Mudiay 17/3, Lauvergne 14/6, G. Harris 12/6, Nelson 12/3

Los Angeles Lakers – Utah Jazz 114-117 - h. u.

Russell megsérült, de javult a Lakers. Az újonc irányító mindössze bő négy percet tölthetett parketten, Gobert betörésénél ugrott fel védekezni és olyan rosszul ért talajt, hogy le kellett támogatni a pályáról - már nem is tért vissza, bár az orvosok szerint ez inkább csak elővigyázatosság volt. Ezt leszámítva azonban jól festett a Lakers, Kobe Bryant húsz perc alatt 13 pontot szórt, elöl-hátul hasznosan és sokoldalúan játszott Randle, dupla-duplázott Hibbert, a padról pedig Lou Williams és Brandon Bass is jól szállt be - sőt, Metta World Peace is pályára került hét pont, négy lepattanó és négy fault erejéig. 

Villogtak a Jazz-hátvédek. A magasembereket teljesen leszedték ma Hibberték (Favors nem játszott, Booker kiállíttatta magát a 3. negyed közepén), Hayward pedig csak egy negyedet töltött a pályán - ennek ellenére megvolt a támadópotenciál a Jazzben. Ezt elsősorban a 27 pontos (öt lepattanó, hat gólpassz, három labdaszerzés) Alec Burksnek köszönhették, de a hajrára feljavult Rodney Hood és most Trey Burke is többnyire hatékonyan játszott. Összességében támadásban jól működött most a Utah, ugyanakkor a LAL-fanok sem lehetnek elégedetlenek csapatukkal - a végén (igaz főleg a cserékkel) a kiélezett végjátékot is gyakorolhatták a felek, de a hosszabbítás végén a Jazznek jött ki jobban a lépés. 

A Lakers legjobb dobói: L. Williams 20, Randle 16, Hibbert 16
A Jazz legjobb dobói: Burks 27/3, Hood 21/9, Burke 15/9

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus