Elűzné a Spurs-mumust Budenholzer és az Atlanta

Öt mérkőzést rendeznek 2017 első NBA-játéknapján - Atlantába látogat a Spurs, Indianába Frank Vogel, Los Angelesbe a Toronto. 

 

Atlanta Hawks – San Antonio Spurs 00:00

Az előző két meccsét megnyerte a Hawks és talán elindult felfelé, bár a játékuk még mindig nem az igazi, de legalább az eredményeket hozni tudták – míg a Spurs rendkívül stabilan menetel továbbra is. A vendégeknél remélik, hogy Kawhi Leonard már vállalhatja a játékot, és vele nem kezdik gyengén a meccset, mert az elmúlt időszakban rendre a második félidőben kellett tíz pont feletti hátrányból fordítaniuk, ami azért elég veszélyes játék. Védekezésben egyértelműen előrébb tart a Spurs, de a találkozó érdekességét Mike Budenholzer személye adja: a Hawks vezetőedzője 19 évig volt a San Antonio stábjában, és távozása óta soha, még a jelenleginél sokkal jobb Atlantával sem tudta legyőzni volt csapatát.

Miami Heat – Detroit Pistons 00:00

Egyik csapat sem lehet elégedett, sőt, a Pistons továbbra is komoly mélyrepülésben van – nagyon gyorsan meg kell ezt állítaniuk Reggie Jacksonéknak, vagy elúszhat számukra a szezon. A Heatnél sokkal jobb évben nem reménykedhettek, de így is frusztráló lehet a sok szoros meccs, amit elveszítettek, most ráadásul sérült Dragic, továbbra is maródi Waiters, sőt, Hassan Whiteside sem teljesen egészséges – ha egyikük sem játszik, túl nagy reményeik ezúttal sem lehetnek. A Detroitnak nagyon kellene ez a siker, de amellett, hogy védekezésben javulniuk kell, egyszerűen nagyobb energiára, akaratra, tűzre van szükségük a sikerhez.

Indiana Pacers – Orlando Magic 00:00

A Bulls ellen megtörte negatív szériáját a Pacers, de a Chicago formáját elnézve nem vehetünk rá mérget, hogy ezzel ki is mászott a gödörből az Indiana, ahhoz legalább még ezt a meccset meg kell nyernie a társaságnak. A Magic hasonló szintet képvisel és hasonlóan ingadozó eddig, ráadásul Evan Fournier játéka továbbra is kérdéses, míg a hazaiaknál Rodney Stuckey hiányozhat – nehéz tippelni, sok múlik azon, hogy melyik fél milyen dobóformát fog ki. A találkozó pikantériáját természetesen Frank Vogel adja, aki hosszú idő után távozott nyáron Indianából, és idén egyszer már csúfos vereséget szenvedett új csapatával ebben a csarnokban.

Minnesota Timberwolves – Portland Trail Blazers 01:00

A Portlandnél valószínűleg abban bíznak, hogy az új év változást hoz, hiszen bár a tavaszuk nagyon jól sikerült, az ősz és különösen december egészen pocsékul – az utóbbi 13 meccsükből 11-et elveszítettek, és már csak 14-21 a mérlegük. A Minnesota felfelé halad, az elmúlt kilenc találkozójából ötöt megnyert, védekezésben kezd rátalálni a helyes útra, de még bizonyítaniuk kell, hogy valóban előreléptek a gyengébb területeiken, ilyen például a nagy előnyök leadása is. Ez a meccs ismét nagyon fontos számukra, hiszen egy közvetlen rivális ellen játszanak otthon, ráadásul a vendégeknél valószínűleg ismét hiányozni fog Damian Lillard – ha nem is kötelező, de „erősen ajánlott” megnyerni a találkozót Wigginséknek.

Los Angeles Lakers – Toronto Raptors 03:30

A Raptors hosszú idő után lép pályára úgy, hogy sorozatban két vereségből érkezik, így most nagyon kellene a győzelem Lowry-éknak, de a Lakersnek is fontos lenne a siker – hiába egészültek ki, hiába játszottak hazai meccseket, továbbra sem álltak meg a zuhanásban. Valószínűleg látványos, pontgazdag mérkőzésre számíthatunk, hiszen a Toronto továbbra is ligaelső a támadóhatékonyságot tekintve, és a könnyed, sokpontos derbik közel állnak Youngékhoz is, de összességében sokkal előrébb tartanak jelenleg a vendégek – igaz, Patrick Patterson nem lesz ott a parketten, ő azért hiányozhat.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus