Erik Spoelstra James és Wade ellen, Jazz-Nuggets rangadó

Cavaliers-Heattel nyit a liga – Jazz-Nuggets csoportrangadó – Sactóban indulhat el felfelé a Bucks – Wolves-Wizards csata a Sport1-en

Cleveland Cavaliers – Miami Heat 01:00

A meccs pikantériája, hogy LeBron James és Dwyane Wade először játszik egy csapatban a Miami Heat ellen, amelyet még mindig régi edzőjük, Erik Spoelstra irányít. A Heat szakvezetője különösen Wade-et dicsérte, mint a Cavaliers mostanában igen hatékony második vonalának vezérét, ez is lehet egyébként a mérkőzés egyik kulcsa. Bár a Cavs egy philadelphiai kirándulás után játszik back-to-backet, jelenleg több hiányzó nélkül is nagyon mély a keretük, tele jó formában lévő játékosokkal. LeBron James legutóbb 30 pontot termelt, rá nem is nagyon van jó opciója a Heatnek, összességében a hazaiak a mérkőzés esélyesei. Ami viszont a Miami javára szól, hogy egyrészt zsinórban három győzelemmel a tarsolyukban érkeznek, másrészt Goran Dragic volt az előző hét legjobb játékosa Keleten, vagyis a vezérük is rendben van. A vendégek csoportja nagyon kaotikus, a Wizards-szal holtversenyben vezetik Délkeletet, de mindössze10-9-es mérleggel állnak, vagyis minden W-re szükségünk van, nem fogják könnyen adni magukat. 

Chicago Bulls – Phoenix Suns 02:00

Két borzasztó formában lévő gárda találkozik egymással, hiszen a Bulls utóbbi 10 meccséből kilencet bukott, és a liga legrosszabb csapata (3-15), a Suns pedig hétszer kapott ki utolsó 10 fellépésén – mindkét gárda régen ízlelhette meg a győzelem ízét. A Phoenix legjobb pontszerzője, Devin Booker lábujjsérüléssel bajlódik, de a hírek szerint vállalni fogja a játékot, így arra lehet esély, hogy pontesővel áztatják el a United Centert, a nagy kérdés az, hogy mit láthatunk tőlük a védőoldalon. A Bulls támadójátéka finoman fogalmazva sem túl kreatív, viszont azért a Phoenix védekezésében tátongó lyukakat még ők is meg fogják büntetni. A hazaiaknál Mirotic várhatóan még nem lesz, így a megszokott csapattal állnak fel – náluk fordított a kérdés: mihez kezdenek a Suns gyors, pörgős támadójátékával? Elég nehéz jósolni, hiszen Booker szereplésén sok múlik, összességében talán a hazaiak kicsit esélyesebbnek tűnnek. 

Minnesota Timberwolves – Washington Wizards 02:00 (Sport 1 – ÉLŐ)

A Sport Televízió által közvetített meccs érdekessége, hogy mindkét kezdőirányító maródi. Wall vérplazma-kezelést kapott, ő biztosan nem lesz, Jeff Teague fájó Achilleséről a meccs előtt döntenek majd az orvosok. A hazaiaknál a Teague helyére beszálló Tyus Jones remekül játszott az előző mérkőzésen, így elvileg nem lehet gondjuk, hiszen mindenki más egészséges, és otthon 7-3-as mérlegük van. A vendégeknél már homlokráncolósabb a sztori, mert utóbbi öt meccsükből négyet elbuktak, és bár Beal és Porter igyekszik pótolni Wallt támadásban, eléggé beszűkültek a rotációs lehetőségeik – legutóbb a Portland ellen egyszerűen elfogyott az erő a negyedik negyedben. A Wolvesban még mindig bármikor benne van egy lazábbra vett mérkőzés, a Wizards pedig van annyira jó, hogy ezt kihasználja – de ha a Wolves az elejétől komolyan veszi a védekezést, akkor könnyen leradírozhatják a fővárosiak legjobbjait. 

Utah Jazz – Denver Nuggets 04:00

A Jazz a legutóbbi két meccsen egy eddig ismeretlen arcát mutatta: a Bullsnak 110, a Bucksnak 121 pontot hintettek, szórták a hármasokat, ennek köszönhetően pedig visszakapaszkodtak a playoff-helyekre. A hazaiaknál Rodney Hood most már régóta jól teljesít a padról beszállva, az újonc Donovan Mitchell pedig vagy pontokkal, vagy játékszervezéssel tud hozzátenni, az extrém small-ball pedig fekszik Rubiónak, Favorsnak és különösen Joe Inglesnek, a gyorsítás egyértelműen jól sült el. A vendégeknél Paul Millsap hónapokra dőlt ki csuklósérülés miatt, de pont erőcsatárban borzasztó mély a Denver, hiszen Faried, Hernangomez és Lyles is bevethető, van tehát variálási lehetősége Mike Malone-nak. Wilson Chandler kiesését valószínűleg a háromhátvédes felállással fogják orvosolni, tekintettel a Jazz szerkezetére is – rohanós, hajtós, bár nem biztos, hogy pontgazdag csoportrangadót láthatunk majd. 

Sacramento Kings – Milwaukee Bucks 04:00

Bár Durant és Curry nem játszott, attól még a tény tény marad: a Kings nagy győzelmet aratott a bajnok otthonában 24 órával korábban. A back-to-back valószínűleg nem lesz faktor, mivel a Sacramentóban nem jellemző, hogy valaki 30 perc feletti időt töltsön a pályán, nem is kellett sokat utazniuk, és azt se feledjük, hogy a Kings eddig egészen jó hazai pályán. A Bucks messze van a jó formától, Antetokounmpo kisebb sérülése megzavarta őket, utóbbi négy meccsükből hármat elbuktak, és a Sunst is csak hosszabbításban gyűrték le, így kicsúsztak a rájátszó helyekről – az akarattal nem lehet gondjuk, mert nyilván szeretnének elindulni felfelé. Ehhez sokkal jobban kell védekezniük, mint a Jazz ellen, ahol 121 pontot nyeltek be – különösen a Bledsoe-Brogdon-Middleton-Snell négyesnek kell felpörgetnie magát. Antetokounmpo játéka kulcskérdés lesz, egy-egyben senki nem tudja őt megállítani, de Dave Joerger szereti kevergetni a kártyákat, lehet, hogy valamilyen meglepetéssel készül. 

A mérkőzésekhez élőképes streamet itt találhattok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus