Erődemonstráció: 32 ponttal verte a Thundert a Spurs!

Elsőre nem adott esélyt ellenfelének a Spurs, igazi erődemonstrációt tartott a 38 pontos Aldridge vezetésével. 

Nem indult szoros meccsel a Spurs és a Thunder összecsapása az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásában: a San Antonio elsőre lemosta a pályáról Kevin Durantéket és 32 pontos győzelmet aratott. 

Visszajátszás c. napi videós rovatunk ide kattintva elérhető!

San Antonio Spurs – Oklahoma City Thunder 124-92

Valószínűtlenül nagy különbség. A mérkőzés első kosara egy méretes zsákolás volt Kawhi Leonardtól, amely meg is adta az alaphangot – a kiscsatár 6/6 dobását értékesítette az első negyedben, csapata pedig már öt perc után tíz pont feletti előnyben volt. A nyitó játékrészt 43-20-ra nyerte a Spurs, később ez a különbség 43 egységre (!) hízott – nem túlzás, hogy lemosta a pályáról ellenfelét Gregg Popovich csapata. Külön ki kell emelnünk a már említett Leonardot, aki félidőben már húsz pontnál járt (végül 21 perc alatt dobott 25-öt), illetve LaMarcus Aldridge-et, aki 29 perc alatt termelt 38 egységet – egészen valószínűtlen különbség volt ma a felek között.

Az orrba vágás nem elég erős kifejezés. Akkora pofont kapott az OKC, hogy kérdés, hogy fel lehet-e ebből egyáltalán állni – elöl-hátul egy D-ligás csapat benyomását keltették a vendégek a Spurshöz képest. A hazaiak 60%-kal dobtak mezőnyből, míg a Thundernél Russell Westbrook 5/19-et, Kevin Durant 6/15-öt szenvedett össze, egyikük sem volt befolyással a találkozóra, ráadásul csapatszinten tíz blokkot kapott az OKC – elsőre közük sem volt a meccshez. A Spurs hihetetlen formáját látva persze hamar el is vesztették a fejüket Westbrookék, ami szintén nem segítette az ügyüket, de a végeredmény szempontjából ennek nem volt jelentősége ezen az estén...

A Spurs legjobb dobói: Aldridge 38/3, Leonard 25/3, Green 18/15
A Thunder legjobb dobói: Ibaka 19/9, Durant 16, Westbrook 14

A párharc állása: 1-0 a Spurs javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus