Este 7-től Celtics-Kings, éjjel Durant is visszatérhet

Mumust fogad a bukdácsoló Spurs, tüzijáték (és talán Durant) várható az OKC-Suns meccsen, koraeste Celtics-Kings és Pacers-Heat


Boston Celtics – Sacramento Kings 19:00

DeMarcus Cousins 28 pontot átlagol 55%-kal tízmeccses pihenője óta, de hiába játszik tarthatatlanul és hiába tesz hozzá papíron eleget Collison és Gay, a Kings mégsem tud nyerni – hatmeccses vereségszériát igyekeznek megszakítani Bostonban. Itt egyébként 2007 óta nem nyertek, de klasszis centerükben bízhatnak, hiszen a Celtics majdnem 50 pontot kap átlagban a festékből, gyakorlatilag nincs emberük rá – külön gondjaik vannak a lepattanózással is a Kings ellen. Sullinger bokája könnyebben megsérült a Wizards ellen, de a hírek szerint játszani fog, a Kelták pedig ugyan otthon az utóbbi hétből ötöt behúztak, de ha nem tudják megfékezni Cousinst, komoly gondban lesznek – Jeff Green szép párharcot vívhat majd Gay-jel, a hátvédek pedig nem olyan dominánsak a Bostonnál, hogy ellensúlyozzák a belső gondokat. Egyik csapat sem a védekezésről híres, látványos meccsre van kilátás.

Indiana Pacers – Miami Heat 21:00

Danny Granger már Heat-játékosként térhet vissza oda, ahol évekig franchise-playerként tekintettek rá, plusz kimondottan utálják a Miamit – nem valószínű, hogy szép fogadtatásban lesz része. Granger az elmúlt két meccsen 39 pontot szórt be, és úgy tűnik, hasznos tagja lehet a floridai rotációnak, akikhez ráadásul Chris Bosh is visszatérhetett már. A Heat velük talán erősödhet, amire szükségük is lesz, mert a Cavs elleni győzelmet leszámítva nem nagyon értek el sikereket az utóbbi időben – igaz, a Pacers sem áll túl jól még hazai pályán sem. Védekezésben mindenképpen előrébb járnak Wade-éknél, de a liga egyik leggyengébb támadójátékát produkálják, az említett Wade pedig képes lehet szétzilálni őket – persze ebben a párosításban mindig kulcskérdés a Bosh-Hibbert párharc kimenetele is.

Los Angeles Clippers – New York Knicks 00:00

Ugyan a Clippers elég hektikusan kosárlabdázik idén, kilencmeccses hazai sorozatukat gyűrik éppen, Carmelo Anthony-ék pedig a legutóbbi 19 meccsükből 18-at elveszítettek – nem ők az esélyesek. A kiscsatár legutóbb sérülés miatt elhagyta a parkettet, de a hírek szerint játszani fog ma, és általában jól is megy neki az ezen a poszton igazi védővel nem rendelkező Los Angeles ellen. Ha azonban megnézzük a matchupokat, rögtön kitűnik, hogy a Knicks ligautolsó periméter-védekezése (főleg triplák ellen) a lehető legjobb opció a Crawford-Redick-Barnes triónak – a Clippers 40% felett tüzel a triplavonalon túlról, már ez elegendő indok a győzelmükre. Emellett Blake Griffinre sincs érdemi védője a vendégeknek, hiszen Dalembert és Stoudemire sem játszik majd, a visszatérő Andrea Bargnaninak pedig nem ez a legnagyobb erőssége. Ő azért adhat lökést elöl a Knicksnek, de J. R. Smith még mindig nem bevethető.

Houston Rockets – Charlotte Hornets 01:00

A Houston eléggé ingadozó formát nyújt, Josh Smith egy erős bemutatkozás után eltűnt, és bár Corey Brewer hozza magát, előbb a Spurstől, majd a Washingtontól is vereséget szenvedtek. Ma mégis óriási előnyben vannak, hiszen a Hornetsnél nem játszhat Al Jefferson, aki nélkül maximum félkarú lehet ez a csapat, mutasson bármit is Kemba Walker. Nagy csapás ez a belendülő Charlotte-nak, persze ha a center egészséges lenne, akkor sem ők számítanának ma esélyesnek. Négyes-ötös poszton így korlátlanul uralkodhatnak a hazaiak, Walkert pedig Beverley veheti kezelésbe, ami szintén nem hangzik jól a vendégek számára. Érdekes egyébként, hogy a papíron elit védőkkel telepakolt Rockets nem hozza még azt, ami elvárható ezen az oldalon, de egyrészt tudásban, másrészt főleg szerkezetileg akkora előnyben vannak, amit nehéz lesz nem győzelemre váltani.

Cleveland Cavaliers – Milwaukee Bucks 01:00

A Cavs back-to-back játszik, tegnap még Atlantában lépett fel a társulat – ez azonban jelenleg a legkisebb problémájuk. Anderson Varejao Achilles-szakadása óta egyedül a nem túl acélos Orlandót sikerült két vállra fektetniük, utolsó 4 meccsükből hármat elvesztettek. Hozzá kell tenni, hogy hol LeBron James, hol Kyrie Irving hiányzott, azonban egyikük játéka sem megoldás a gárda új (mondjuk így) Achilles-sarkára, a palánk alatti védekezésre. Kevin Love gyakorlatilag használhatatlan, és bár Tristan Thompson nagyon keményen dolgozik a kezdőötösbe visszatérve, egyelőre szükségmegoldásnak tűnik.

A Bucks sincs elkényeztetve egészséggel, hiszen Jabari Parker a szezonban már nem játszik, és nemrég Ersan Ilyasova is kidőlt egy hónapra, vannak tehát gondok csatárposztokon. Ugyanakkor a Bucks továbbra is nagyon masszív, a komolyabb játékerőt képviselő csapatoknak is oda kell figyelnie – intő jel lehet az Atlanta példája, akik karácsonykor 30 pontos verésbe futottak bele hazai pályán… Legutóbb Charlotte-ban nyertek hosszabbítás után, Brandon Knight jó formában van, 50 százalékon állnak, és a betegséggel küzdő Larry Sanders is felgyógyulóban van – ha nem lesz a kisebb sérüléssel bajlódó James, a Milwaukee gond nélkül nyerhet. 

San Antonio Spurs – New Orleans Pelicans 01:00

Komoly problémák vannak a Spursnél, Kawhi Leonard egyre jobban hiányzik, nélküle mintha lendületét vesztette volna a bajnokcsapat. Utolsó kilenc meccséből csak kettőt nyert meg a San Antonio – igaz, tegyük hozzá, hogy a ligaelittel játszottak az elmúlt két hétben. A Pelicans egyelőre még nem ez a szint, viszont december 26-án tőlük is kikapott Gregg Popovich bandája – kicsit mumussá is kezd válni a korábbi években lesajnált csoportrivális, hiszen novemberben is győzni tudott idegenben Anthony Davis és kompániája. A Pelicans jelenleg a 9. helyen áll nyugaton, de lőtávolban vannak a playoff-helyek – olyannyira, hogyha holnap hajnalban győznek, akkor ugyanúgy 15 vereséggel állnának, mint a San Antonio. A Spursnek nagyon össze kell kapnia magát, mert ma hajnalban a Grizzlies lejátszotta őket a pályáról (mindössze 87 pontot tudtak összekaparni), és bizony most nem nagyon fér bele a pihentetés sem. A Pelicans is back-to-backből érkezik, ők viszont verték a közvetlen ellenfél Phoenixet, és ez komoly plusz energiát adhat nekik. 

Oklahoma City Thunder – Phoenix Suns 02:00

A meccs egyik nagy kérdése, hogy a már teljes edzést teljesítő Kevin Durant visszatér-e a Suns ellen – a másik nagy kérdés, hogy a sok lúd képes-e legyőzni a disznót. A sok lúd szerepében a Phoenix hátvédsora, a disznóéban Russell Westbrook tündökölhet. Westbrook egy darabig húzta csapatát, iszonyatos energiákat mozgósítva tartotta 50 százalék közelében a Thundert, azonban érezhetően kicsit belerokkant ebbe, nagyon kellene már mellé Durant. A mai meccs ugyanis "duplán" számít: a Suns 15 vereséggel a 8., a Thunder 17-tel a 10. helyen áll nyugaton. Érdekes csatát hozhat Alex Len és Steven Adams centerpárosa, de igazi csemege lehet Serge Ibaka és Markieff Morris duója is: mindkét erőcsatár kintről-bentről is veszélyes, ám amíg Ibaka egy kicsit gyengébb dobásait blokkokkal pótolja, Morris igazi nehéztüzér. A Suns ugyan kikapott a New Orleanstól 24 órával korábban, de előtte zsinórban hatszor nyertek – jó formában vannak, és inkább esélyesek a győzelemre.

A meccsekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus