Este 9-kor Knicks-Suns, 11 meccs jön

Pályára lép a Nets, a Nuggets, a Cavs, a Sixers és a Dallas is, megnézhetjük a Lakerst és a GSW-t, a Clippers pedig a Miamit fogadja: íme a játéknap programja.

New York Knicks - Phoenix Suns 21:00

A Knicks legutóbb végre megtörte a vereségsorozatát és újra nyerni tudott, a Suns viszont pocsék formában van, eddig 1-3-ra áll az idegenbeli túráján, és most már a kirándulás ötödik állomásán elég leharcolt állapotban lehet - igaz, Booker és Johnson ugyan nem játszhat, de a tervek szerint Payne és Shamet ott lehet a pályán. A New Yorknál Brunson és Barrett sérült, utóbbi biztosan nem játszhat most sem, de az irányító pályára lépése elképzelhető, a lényeg pedig valószínűleg az lesz, hogy Randle-t képes lesz-e valahogy limitálni az ezen a poszton elég lyukas Phoenix. A felek első meccsét otthon simán nyerte a Suns, de most sokkal rosszabb formában van a gárda, és bár a Knicks is ingadozó, de hazai pályán elvileg minden adott Robinsonéknál ahhoz, hogy nyerjenek - ha a jobbik védekezésüket kapják elő, akkor nem biztos, hogy a mostanában kicsit tanácstalan Sunsban lesz elég tűzerő az idegenbeli sikerhez. 

 

Charlotte Hornets - Los Angeles Lakers 01:00

A felek a karácsonyt felvezető játéknapon találkoztak egymással Los Angelesben, akkor nagy csatában 134-130-ra nyert a Charlotte, most viszont Charlotte-ban fordulhat a kocka, az arany-liláknak nagyon kellene a győzelem. Az Anthony Davis nélkül abszolút alsóházi csapatnak tűnő vendégek legutóbb LeBron James 47 pontos extrájával kiharcolt egy győzelmet Atlantában, de most már a keleti túra ötödik meccsére érkezik, Jamestől sem elvárható minden este ez a forma, a Hornets pedig az elmúlt időszakban jobb csapatokat is bőven szorongatott, úgyhogy benne van a pakliban a hazai siker is. Ehhez kelleni fog az újabb jó teljesítmény LaMelo Balltól, de ez mostanában rendszeres, és ha otthon kicsit össze tudják rántani a védekezést, akkor bajban lehet a LAL.

 

Cleveland Cavaliers - Chicago Bulls 01:00

A felek két napja találkoztak Chicagóban, ott egy nagyon alacsony színvonalú, küszködős, szenvedős mérkőzésen a Cavs tudott nyerni egy ponttal, ezúttal viszont hazai pályán már simábban kellene nyerniük az ohióiaknak. Mitchellék otthon nagyon masszívak eddig, és bár mérkőzések óta nincsenek jó formában, de talán a legutóbbi győzelem megtörte a jeget - a Bulls kicsit felszívta magát mostanában, hozott nagyon fontos, szoros sikereket, de a szintlépés egyelőre nem jött össze, a Cavsben még mindig több van. Mindezt nehezíti, hogy Garland biztosan, Mobley pedig lehet, hogy még mindig nem játszik a vendéglátónál, de a sorozatban három vereség során a védekezés csúszott szét, amit legutóbb rendeztek Allenék, ha ezt tartani tudják, akkor inkább nekik áll a zászló.

 

Indiana Pacers - Toronto Raptors 01:00

A Pacers továbbra is kiemelkedő formát fut, legutóbb a Clippers ellen is megnyert egy kiélezett küzdelmet a társaság, a Haliburton-Turner páros körül nagyon lendületes, könnyed, teher nélküli támadójátékot húzott fel a gárda, így pedig a Raptors ellen is esélyes lehet. A Toronto két vereség után legutóbb legyőzte a Sunst, összességében nincs rossz passzban, Pascal Siakam All-Star formát fut, de idegenben csak 5-12 a mérlege, egyszer már ebben a csarnokban is kikapott idén 14 ponttal, meglátjuk, hogy most mennyit tud ezen változtatni. Az Indy 129, 135 és 131 dobott ponttal nyerte az előző három találkozóját, ezzel azért nagyon nehéz lesz lépést tartani - ha Hieldék lendülete kitart, akkor nem igazán látni, hogy hogyan tudna nyerni a Raptors. 

 

Philadelphia 76ers - New Orleans Pelicans 01:00

A csapatok alig három napja találkoztak New Orleansban, ahol szenzációs meccsen tudott nyerni a Pels Zion Williamson remeklésével és CJ McCollum franchise-rekordjával, de azóta kikapott Memphisben, míg a Sixers tartalékosan is győzött Oklahoma Cityben. Most Philadelphiában fordulhat a kocka, a hazaiaknál elvileg Harden, Maxey és Tucker is ott lehet a parketten, viszont Joel Embiid játéka kérdéses a fájó háta miatt - azért ha ő nincs, úgy megint egész más a képlet, és abban az esetben egyértelműen a NOP felé billenhet a mérleg nyelve még Brandon Ingram nélkül is. Ha viszont a center játszik, akkor jó esélye lehet a visszavágásra a Sixersnek: 14-5-re áll otthon az együttes, és ha kicsit feljebb tekeri a védekezését a legutóbbihoz képest, akkor rendben lehet.

 

Brooklyn Nets - San Antonio Spurs 01:30

A zsinórban 11 győzelemből érkező Nets a liga legjobb formában lévő csapata, hetek óta ellenállhatatlan formában van, már az egyéni extrák sem kellenek, egyszerűen, gördülékenyen jön a játék elöl és hátul is. A Spurs nyilván képes a meglepetésre, ezt láttuk már többször is idén, legutóbb kis híján a Dallast is meglepte, de azért összességében természetesen szakadéknyi a különbség a felek között. A vendégeknél Bates-Diop biztosan, Vassell pedig lehet, hogy nem játszik, a Brooklynnál viszont mindenki bevethető, és mivel akadozásmentesen működik a gépezet már jó ideje, így egyszerűen nincs racionális ok, ami a San Antonio mellett szólna - talán csak a nagy számok törvénye...

 

Houston Rockets - Dallas Mavericks 02:00

A csapatok négy napja találkoztak Dallasban, akkor 15 ponttal nyert a Mavs, és az esélyes természetesen most is a vendégcsapat, amely sorozatban hat győzelemmel stabilizálta magát és javította fel a mérlegét. A sikerszéria Luka Doncic egészen őrült időszakának köszönhető, az utóbbi öt meccsen 40 pont, 10 lepattanó és 10 gólpassz felett átlagol, ötből háromszor is megdobta az 50-et, nem tudhatjuk, hogy meddig tart ki a lendülete, de amíg tart, addig nagyon nehéz lesz megverni a Dallas. Az is igaz viszont, hogy annyira mégsem nyernek könnyen, mint amennyire tarthatatlan a szlovén, de kérdés, hogy a Houston képes-e kellemetlenkedni - az utóbbi három meccsén ez nem nagyon ment, Eric Gordon legutóbb ki is mondta, hogy semmit sem fejlődtek mostanában, úgyhogy nagy kérdés, hogy mennyi tartás lesz Greenékben. Akárhogy is, de kötelező lenne a siker a Mavs számára, viszont Finney-Smith és Kleber még mindig nincs, a Doncic-függőségnek pedig vannak negatív hatásai támadásban is...

 

Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets 02:00

A Denver back-to-backet játszik, előző este a Boston elleni csúcsrangadót nyerte meg végig vezetve, kiemelkedő játékot bemutatva, így fáradtabban, de remek formában érkezik meg Minnesotába - ráadásul idegenben is 10-9-re áll, vendégként is eredményes eddig. Miközben a Wolves padlón van, zsinórban hatot bukott, legutóbb a Detroittól is kikapott hazai pályán, mentálisan és szakmailag is pocsék álllapotban van jelenleg - nagy kérdés, hogy mi és mikor tudja ebből kirángatni az együttest. Az esélyes így most egyértelműen a Nuggets, amely ugyan védekezésben kérdéses, de amikor kell, akkor ott is hozza magát, támadásban pedig top2 ligaszinten, Nikola Jokics MVP-formában van, de a többiek is nagyon mennek mostanában - a b2b ellenére váratan blama lenne, ha kikapnának ezen a derbin. 

 

Golden State Warriors - Atlanta Hawks 04:00

A GSW tartalékosan is összekapta magát mostanában, a gondok ellenére sorozatban négyet nyert Steve Kerr együttese, és mind a négy hazai pályán született, ebben a csarnokban egyszerűen semmi sem fog a bajnokon - 16-2 a társaság mérlege otthon. A Hawks nincs jó formában, az előző hárpm találkozóját elbukta, idegenben csak 6-11-re áll, ráadásul Clint Capela most sem játszhat, illetve De'Andre Hunter pályára lépése is erősen kérdéses, bár az egészségügyi versenyben is legyőzik a GSW-t, ahol Curry, Wiggins és Kuminga is biztosan kihagyja az összecsapást. A Warriors kicsit túlteljesít mostanában, de otthon valahogy mindig megvan a ritmus, ha ez megmarad, Poole továbbra is húzza a csapatot támadásban, és képesek lehetnek kicsit limitálni a Young-Murray párost, esetleg Green és Looney kordában tartja Collinst, akkor most is nyerhetnek, de nem lenne nagy meglepetés az Atlanta sikere sem.

 

Portland Trail Blazers - Detroit Pistons 04:00

A Blazers meccsek óta lefelé halad, bár ez elsősorban az idegenbeli találkozókra igaz, otthon legutóbb legyőzte a Charlotte-ot, és most a Detroit ellen is kötelező a győzelem - a sereghajtót muszáj megverni egy minél jobb playoff-helyért küzdő csapatnak. A Pistons az utóbbi három meccséből kettőt is megnyert, legutóbb a Minnesotát győzte le, a kispad pedig az egész liga legeredményesebbje mostanában, úgyhogy könnyen aligha fogja magát adni a gárda. A Blazersnél Nurkic játéka kérdéses, az viszont örömhír a csapat számára, hogy a tervek szerint ezen a találkozón megejti a debütálását Gary Payton II, aki a szezon során először lehet ott a csapatban. 

 

Los Angeles Clippers - Miami Heat 04:30

A Heat négyet nyert az utóbbi három mérkőzéséből, az egy vereség Denverben érkezett, legutóbb a Jazz otthonában tudott győzni Tyler Herro dudaszós triőlájával, úgyhogy magához képest jó formában van, míg a Clippers elvesztette az előző két találkozóját - viszont az indianai vereséggel lezárhatta a hosszú idegenbeli túrát, most már hazatérhetett. Papíron azért jobb csapat a Los Angeles, amelynél csak Batum játéka kérdéses, a többiek biztosan ott lesznek a parketten, míg a Miami oldalán több a sérült: Dedmon és Jovics biztosan, Martin, Vincenet és Duncan Robinson lehet, hogy kihagyni kényszerül az összecsapást. A LAC mélyebb, kiegyensúlyozottabb, Leonard és George is jó formában van egyénileg, míg a Heat ugyan legutóbb újra hatékonyan támadott, de ez most más kávéház lesz, és a matchupok sem feltétlenül a vendégek mellett szólnak.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus