Este héttől pályán a Celtics, fél tíztől nyugati rangadó

Jó pár meccset rendeznek még ma este az NBA-ben - hajnalban újabb rangadót vív a GSW - otthon meccsel a Cleveland.

New York Knicks – Boston Celtics 19:00

Érdekes találkozó lehet, a Bostonnak nagyon kellene ez a győzelem (is), pláne a Cavs elleni csúcsrangadó előtt, de az elmúlt két találkozón azért kevésbé villogott a gárda, míg a Knicks Anthony és Rose nélkül is nyert Miamiban. Ezzel együtt természetesen jóval esélyesebbek a vendégek, de az látszik, hogy Avery Bradley védekezésére nagy szükségük van – kérdés, hogy a New Yorknál most ki lesz bevethető, de azért az meglepő lenne, ha a Celtics nem lenne kategóriákkal ponterősebb, mint a legutóbb borzalmas napot kifogó Heat. Otthon azért leírni nem lehet Porzingiséket, főleg hogy a Boston azért többször megégett már kötelező meccseken, egyszer már éppen a Knicks ellen is.

Oklahoma City Thunder – Charlotte Hornets 21:00

A Thunder hetek óta remekel, de a nagy rangadókon nem megy a csapatnak, legutóbb a Spurs ellen kaptak ki óriási csatában – ezek után otthon mindenképpen szeretnének javítani. A Hornets viszont remek passzban van, az utóbbi találkozókon rendszeresen szétlövik ellenfeleiket kintről Walkerék, és ezzel a tűzerővel nehezen tudja tartani a lépést az OKC, ha nem talál ki rá valamit védekezésben. A festékben azért jóval haloványabbak a vendégek, itt Westbrook betöréseire és a kemény centermunkára mindenképpen építhetnek a hazaiak, de az MVP-esélyesre egyrészt nem rossz megoldás Batum, másrészt a Spurs ellen látott védekezésre is szükség lesz a sikerhez. Esélyesebb persze a Thunder, de ha a Hornets dobóformája kitart, akkor nehéz dolguk lesz Adamséknek.

Los Angeles Lakers – Memphis Grizzlies 21:30

A back-to-backet játszó Lakerstől nehéz mit írni azon felül, hogy a hazai pálya előnyét élvezheti, hiszen jelenleg nagyon más szinten van a gárda, mint a Memphis. A vendégek pihentebbek, de egyrészt Marc Gasol sérülése óta nagyon akadozik a támadójáték, másrészt bebiztosították már a playoff-részvételüket, így ha csak nem hibázik a Thunder, akkor már mindenképpen hetedikként kezdik a rájátszást – persze most még nincs értelme lazsálniuk, hiszen az OKC éppen nehéz meccset vív. Mindenesetre egy jó dobóformával azért okozhatnak gondot Russellék, hiszen ha csak a Conley-Carter-Daniels trió nem nyúl bele valamibe, akkor nagyon azért nem fogja ellenfelét megszórni a Grizzlies – ebben bízhatnak a hazaiak, másképp nincs igazán esélyük a bravúrra.

Milwaukee Bucks – Dallas Mavericks 21:30

A Mavericks zsinórban négy vereségből érkezik, idegenben egyébként is elég harmatos a gárda, míg a Bucks ugyan legutóbb eléggé megszenvedett otthon, mégis 14-4-gyel, keleti ötödikként zárta márciust. Ezek alapján mindenképpen a Milwaukee a favorit, főleg hazai pályán, nekik ráadásul motiváció is van még, míg a vendégeknél nem igazán – a támadójáték nagyon akadozik Barneséknál mostanában, ez pedig nem biztos, hogy pont a Bucks ellen fog javulni. Érdekes lesz, hogy ki próbálja meg lassítani Antetokounmpót (Barnes valószínűleg), illetve hogy mire megy egymással Middleton és Matthews, de jelenleg összeszedettebb és jobb csapat a Milwaukee elöl-hátul – blama lenne, ha a zuhanó Mavs viccelné meg őket.

San Antonio Spurs – Utah Jazz 21:30

Ez komoly rangadó lesz, a nyugati második fogadja a negyediket, ráadásul mindkét fél a remek védekezésről híres – sok pontra most sem számíthatunk, nagy csatára viszont igen. Hozzá kell tenni azért, hogy a vendégeknél legutóbb Hill és Favors is hiányzott, egyikük sem 100%-os, és kérdéses, hogy pályára tudja-e lépni, márpedig nélkülük azért támadásban erősen limitáltak a fegyvereik – marad Hayward, a kettő-kettők után Gobert, és lehet bízni a hármasokban. Ugyan elöl a Spurs sem remekel mostanában, de náluk jóval több opció és jóval több olyan játékos van, aki egyedül is meg tudja oldani a helyzeteket, ráadásul a Warriors elleni vereséget leszámítva stabilan hozzák is a meccseiket. Most is érdekes lehet a Leonard-Hayward csata és hogy kiben mennyi tűzerő lesz ezen az estén, meg kell viszont említenünk, hogy a két csapat idei két találkozóján mindig a vendégek nyertek, így állnak 1-1-re.

New Orleans Pelicans – Chicago Bulls 00:00

Ez kifejezetten jó meccs lehet, a Bulls nagy formában van, zsinórban három győzelemmel felkapaszkodott a keleti hetedik helyre, ahol nagyon szoros a harc, de jelenleg Butlerék állnak a legjobban – a Pelicans viszont legalább ilyen jó passzban van, igaz, nekik a rájátszással már nem kell törődniük. A Chicago back-to-backet játszik, és a hazai pálya sem őket segíti, ez a New Orleans mellett szólhat, amelynél egyre jobban működik a Cousins-Davis kettős, egyre dominánsabb ez a páros támadásban és védekezésben is – ezen a poszton nagyon fel lesz adva a lecke Lopezéknek. Kérdés, hogy védekezésben mennyire lesz stabil a hazai alakulat, Holiday produkált szép dolgokat mostanában ezen a téren, és ha Davisék jól zárják a festéket, akkor azért a Butler-Rondo páros is bajban lehet – nagyon sok minden számíthat, de színvonalas, izgalmas csatára van kilátás.

Toronto Raptors – Philadelphia 76ers 00:00

Az utóbbi mérkőzéseken szárnyal a Toronto, már harmadik Keleten, DeRozan húzza a gárdát, és Lowry nélkül is bombaformába lendültek – ezzel szemben a Sixers azért ettől messze áll, Covington kiválása óta most már végképp elfogyott a lendület a gárdából. Az utóbbi időben már Saric sem parádézik, az előző négy találkozóból csak egyet, a Nets ellenit nyerte meg a társaság, és most sem számít esélyesnek – nem nagyon lehet olyan faktort mondani, ami mellettük szól.

Brooklyn Nets – Atlanta Hawks 00:00

Mindkét együttes back-to-backből érkezik, a Nets parádés támadójátékkal megverte az Orlandót, míg az Atlanta kikapott Chicagóban, és az elmúlt hetekben jobb formát mutatott a hazai alakulat – kérdés, hogy ez kitart-e, illetve hogy a Hawks átlendül-e ezen a hullámvölgyön, ami támadóoldalon megvan. Ilyenkor mindig kérdés, hogy a back-to-back kire milyen hatással van, mindenesetre Linéknél előző este a kispad parádézott, megmutatták, hogy van minőségi rotációjuk – ez kevésbé mondható el a Hawksról jelen pillanatban. Millsap és Sefolosha továbbra is sérült, de a hírek szerint előbbi talán visszatérhet ezen az összecsapáson, és bár kérdés, hogy ha ez így is lesz, akkor mennyit tud vállalni, mindenesetre ő nagyot dobhat Schröderék játékán.

Miami Heat – Denver Nuggets 00:00

Kritikus meccs ez mindkét fél számára, habár egyikük sincs jó helyzetben. A Heat Waiters elvesztése óta egyértelműen megzuhant, legutóbb otthon kapott ki a tartalékos New Yorktól, és csak a Pacers bukdácsolásának köszönheti, hogy még playoff-helyen áll – mindenképpen hoznia kellene a győzelmeket, különben hiába a nagy széria, lemarad a rájátszásról. A Denver még ennél is nehezebb szituációban van, zsinórban három vereséggel és a Blazers remeklésével a szakadék szélére került a gárda, ha most nem nyer, gyakorlatilag el is dől a sorsa. Támadásban kategóriákkal előrébb tart a Nuggets, védekezésben jobb napjain viszont ugyanez elmondható a Heatről, kérdés, hogy utóbbiból mennyi valósul most meg. Érdekes lehet Whiteside és Jokics csatája ötös poszton, illetve hogy a hazaiak cseréi mennyi lendületet tudnak adni támadásban – a nap végére valamelyik együttes nagyon mélyre kerülhet.

Cleveland Cavaliers – Indiana Pacers 00:00

Legutóbb úgy tűnt, hogy kilábalt a gödörből a Cleveland, de egy győzelem nem győzelem, bizonyítaniuk kell, hogy valóban lezárták ezt a borzalmas szériát – ráadásul a keleti első hely szempontjából is kulcsfontosságú, hogy hozza ezt a meccset a bajnok. A Pacers ellen minden esélyük megvan erre Irvingéknek, a vendégek zsinórban három vereséggel kicsúsztak a rájátszást jelentő helyekről, az utóbbi tíz találkozóból hetet elveszítettek, csak alkalmanként tudnak jól védekezni, és idegenben borzalmas, 11-27-es mutatójuk van. Érdekes lehet a James-George párharc, de hacsak nem süllyed vissza letargiába a címvédő, akkor most minden szempontból kötelező számára a siker – Korver játékára egyébként van egy halovány remény, Jefferson valószínűleg most is hiányozni fog.

Golden State Warriors – Washington Wizards 02:00

Ez lesz a GSW utolsó állomása a „rangadóhéten”, a Memphis, a Spurs és a Rockets elleni két derbit egyaránt behúzta a ligaelső, és zsinórban tíz győzelemmel várja a hullámvölgyben lévő Washingtont. Az látszik, hogy Curry-ék védekezésben és fegyelemben léptek előre sokat, és ha ezt hozzák a periméteren most is, akkor nagyon nehéz dolga lesz a Wizardsnak – legutóbb láttuk, hogy mire képesek a fővárosiak, ha John Wallt kiveszi valaki a játékból. Erre most Thompson lehet alkalmas, mindenesetre az alacsony szerkezet és a rohanás mindkét félnek fekszik, igaz, ötös poszton azért lehetnek gondjaik a vendégeknek egy ilyen futóversenyben, oda nincs igazán jó emberük ehhez. A vendégek az utóbbi meccseken nem igazán találták a ritmust, főleg Wall parádéjában bízhattak, és idegenben csak 17-20-ra állnak, ugyanakkor nagyon kellene nekik a siker a Toronto elleni harcban.

Phoenix Suns – Houston Rockets 03:00

Kissé behorpadt a Rockets az utóbbi időben, kikapott oda-vissza a Golden State-től és közte a Portlandtől, de ennél is nagyobb gond, hogy James Harden szemlátomást messze van az egészségestől – ő nem játszik jól, ez pedig nagyon meglátszik a támadójátékon. Phoenixben ezzel együtt természetesen kötelező nekik a győzelem, a fiatal hazai csapat back-to-backet játszik, és zsinórban 11. vereségéből érkezik, ráadásul előző este többen is 35-42 perc között játszottak, tényleg elég kifacsart állapotban léphetnek most pályára. Ha dobni kell, akkor persze tarthatják a lépést Bookerék, de kérdés, hogy fáradtan mire lesznek képesek, illetve most nem nagyon látni, hogy Hardennel mit kezdenek – náluk egyetlen jó, de még átlagos védő sincs rá, ami azért a szenvedő Szakáll életét is megkönnyítheti.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus