Este héttől pályán a Philly, 21:30-tól Spurs-Rockets

Hajnalban lesz egy Pelicans-OKC és egy Wolves-Jazz is, pályán a Cavs, a Warriors és a Blazers, összesen 13 mérkőzést rendeznek. 

 

Charlotte Hornets - Philadephia 76ers 19:00

A Hornets back-to-backet játszik, méghozzá egy viszonylag sima vereség után, előző este a sok eladott labda és Kemba Walker gyenge játéka nem fért bele - kérdés, hogy fáradtabban mennyire tud otthon feljavulni az együttes. Az ellenfél nem lesz könnyebb, hiszen bár Joel Embiid hiányzik, ez a Philly akkor is sorozatban kilenc győzelemből érkezik és legutóbb a center nélkül sem hibázott, most már vendégként is komolyan kell venni, ráadásul abszolút motivált, hiszen fél meccsre van a keleti harmadik helytől. Idén eddig háromszor találkoztak a felek, mindháromszor magabiztosan nyert a Sixers és bár most azért a vendégek állapota sem tökéletes, a hazaiaknak ezúttal is borzasztó nehéz dolguk lesz. 

Chicago Bulls - Washington Wizards 21:30

Itt a Wizards játszik back-to-backet, a fővárosi alakulat visszakapta John Wallt és megverte a Charlotte-ot, de az irányító ezt a meccset most kiüli, a back-to-back mindkét felén nem akarják rögtön erőltetni. Kérdés, hogy hogyan reagálnak erre Bealék, főleg fáradtabban, de a Bulls játékereje jelenleg minden tekintetben a Washingtoné alatt van még akkor is, ha Markkanenék legutóbb 90-82-re legyőzték az Orlandót. Túl sok pontra előzetesen nem kell számítani, a hazaiaknál Dunn és LaVine ezt a meccset is ki fogja hagyni, míg a vendégek helyzetét Wall hiánya mellett Markieff Morris betegsége nehezíti, ő szinte biztosan nem lesz most ott a parketten. 

San Antonio Spurs - Houston Rockets 21:30

Ez mindenképpen rangadó lesz, de a nagy kérdés, hogy fejben milyen állapotban lép majd pályára a Houston - gyakorlatilag nincs célja a gárdának, miután a Raptors előző esti vereségével biztossá vált, hogy megvan az alapszakasz első helye. Legutóbb kis híján megégett a gárda a Suns ellen és kicsit úgy tűnt, hogy érthető módon csökkent a koncentráció, hiába beszélt Harden többször is arról, hogy "éhesek", erőltetni nincs már értelme részükről, az egyetlen érdemi céljuk a playoffra való készülés, frissítés lehet. A Spursnek viszont rendkívül éles lesz ez a meccs is, hiszen egy-egy győzelem vagy vereség több helyet jelent jelenleg a nyugati tabellán, a hazai találkozóit hoznia kellene a gárdának és összességében jó formában is van, főleg ami a védekezést illeti. Ha ugyanúgy fognak pörögni Parkerék hátul, mint ahogy mostanában megszokhattuk, akkor jó esélyeik lehetnek a sikerre, Leonardon kívül mindenki bevethető, míg a Houstonnál Paul biztosan, Nené lehet, hogy kihagyja a találkozót, igaz, Gordon már visszatérhet. 

Los Angeles Clippers - Indiana Pacers 21:30

Ez is éles meccs lesz, mert a Clippers még az utolsó szalmaszálakba próbál kapaszkodni, hogy beférjen a rájátszásba, míg a Pacers az elsőkörös pályaelőnyért kapar óriási lendülettel. A vendégek sorozatban négy győzelemből érkeznek, a Los Angeles viszont legutóbb kikapott, Milos Teodoszics híján bajban lehet irányító poszton és bár Danilo Gallinaritól várható némi javulás, érdekes lesz látni, hogy az Indiana agresszív védekezése ellen mire megy majd a gárda. Lou Williamsékben persze mindig benne van, hogy bármilyen védekezés ellen megszórják magukat, de ha az eddigi kemény játékát hozza a vendégcsapat, akkor idegenben is jó esélyei lesznek - náluk nincs sérült, DeAndre Jordanen is rotálhatnak több jó magasembert, megvannak a fegyvereik. 

Atlanta Hawks - Orlando Magic 00:00

Ennek a meccsnek egyetlen tétje van, hogy az Atlanta bebiztosítja-e a keleti utolsó helyet, vagy sem - másfél meccsel van jelenleg a Magic mögött, vendégsiker esetén ez a "küzdelem" is eldől. Nyerni igazán egyik csapatnak sem akaródzik, az Atlanta mindenkit kiültet, akit csak lehet, de az Orlando is hasonló elvet követ, igaz, Vucsevicsék egy hete megverték a Phoenixet, ezért vannak most "lépéshátrányban" az 1/1-es harcban. Idén 2-1-re vezet az egymás elleni csatában Frank Vogel legénysége, meglátjuk, hogy most melyik fél mennyi erőfeszítést tesz a győzelemért. 

Brooklyn Nets - Detroit Pistons 00:00

Itt mindkét együttes back-to-backet játszik, a Brooklyn hosszabbításban legyűrte a Miamit egy rendkívül fizikális találkozón, míg a Detroit tovább folytatta remek sorozatát és a New Yorkot fektette két vállra idegenben. Az biztos, hogy a Nets fáradtabb, mert borzasztó kemény csatát vívott Floridában, amely elég sokat kivett Hollis-Jeffersonéktól, de ezt leszámítva jó formában vannak, igaz, védekezésben azért akadnak gondjaik. Érdekes kérdés lesz, hogy mire mennek majd Andre Drummonddal, aki foghatatlan mostanában, de előző este Hassan Whiteside-ot sem lehetett pályán tartni a brooklyni small-ball ellen, ha erre most is képes lesz a hazai alakulat, akkor azzal kihúzza a Blake Griffint nélkülöző Detroit méregfogát. 

Cleveland Cavaliers - Dallas Mavericks 00:00

Ez természetesen kötelező meccs a Cleveland számára, LeBron Jamesék remek formában vannak összességében és bár főleg a kiscsatár extrája miatt hozzák a meccseiket, de így is rátaláltak valamire, ami most működik. A Mavs nem az a szint, amely óriási kihívás elé állítana egy keleti élcsapatot idegenben, bár Barnes és Smith révén képesek szép dolgokra, de támadásban összességében azért elég limitáltak mostanában, főleg hogy Matthews és Barea biztosan nem lesz, Nowitzki játéka pedig kérdéses. A hazaiaknál is lesz viszont hiányzó, Kyle Korver és George Hill nem bevethető, így Clarksonra, Love-ra több teher hárul majd a külső dobásokat és a pontszerzést tekintve. 

New Orleans Pelicans - Oklahoma City Thunder 00:00

Ez rendkívül fontos, kiemelt mérkőzés lesz, hiszen alig fél meccs van a két csapat között és mindkettő gyenge formában van: a Pelicans és a Thunder is három-három vereségnél jár és ha nem tudják megállítani a zuhanást, akkor még bajba kerülhetnek. A hazaiak és a vendégek is kulcsfontosságú meccseket buktak mostanában, a hangulat sem a legjobb náluk, már csak ezért is borzasztóan akarnak. A Thundernél főleg a végjátékokon kell csiszolni, mert az nagyon nem ment mostanában, a New Orleansnál pedig különböző problémák voltak: két meccset Rondo ült ki, legutóbb pedg Davis nem tudott mit kezdeni a Cavs magasembereivel. Ő azért nagyon ritkán játszik gyengén kétszer egymás után és ha hozza magát, illetve felnő mellé a Rondo-Holiday páros, akkor jó esélyeik lesznek - persze a vendégeknél is megvannak azok a játékosok, akik egyedül el tudnják dönteni a derbiket, szikrázó küzdelemre lehet számítani. Új sérült nincs, ez nem lesz befolyásoló tényező. 

Minnesota Timberwolves - Utah Jazz 01:00

Akárcsak a Pelicans-Thunder, úgy a Timberwolves-Jazz is kiemelt rangadó, hiszen itt is alig fél meccs a távolság a felek között és ezek a fél meccsek most egy elsőkörös pályaelőnyt, rosszabb esetben a playoffba jutást jelenthetik. A Wolves egyáltalán nincs jó passzban, Townék vért izzadnak minden győzelemért, de a Jazznek is voltak azért kellemetlen eredményei mostanában, éppen ezért lenne döntő jelentőségű, hogy melyik tudja hozni ezt a ki-ki meccset. A hazai pályának fontos szerepe van, ez most a Minnesotát segíti, de ha Towns nem tudja legyűrni a palánk alatt Gobert-t, akkor bajban lehet a társaság - rajta kívül igazából csak Crawfordban, vagy Wiggins ritkán előkerülő nagy estéjében bízhatnak támadásban, "túlvédekezni" pedig finoman szólva sem lesz egyszerű a Jazzt. Gondok a Utah-nál is vannak azért, nekik is elég ingadozó a játékuk és az ex-minnesotai Ricky Rubio játéka kérdéses, a Wolves stílusa pedig nem igazán fekszik nekik, idén már kétszer is kikaptak tőlük. 

Denver Nuggets - Milwaukee Bucks 02:00

Ez is nagyon fontos meccs mindkét csapat számára, a Bucks a keleti 6-8. helyen próbál "pozíciót fogni", míg a Nuggets az utolsó esélyeit igyekszik megragadni, hogy bejusson a rájátszásba - ha viszont most nem nyer, gyakorlatilag lemondhat erről. Legutóbb óriási győzelmet arattak az OKC otthonában és ha most is úgy játszik a Millsap-Jokics kettős, akkor hazai pályán feléjük billenhet a mérleg nyelve, mert a festékben két ilyen magasemberrel azért nehezen fog mit kezdeni a Milwaukee, ráadásul Bartonék kintről is szét tudják dobni ellenfeleiket. A Bucks összességében viszont jobb formában van, az utóbbi öt meccsből négyet megnyertek Antetokounmpóék, most egyben van a támadójátékuk, a Lakers ellen hosszabbítást is be tudtak húzni, mentálisan is jó állapotban vannak, meglátjuk, hogy meddig viszi őket ez a lendület. 

Golden State Warriors - Phoenix Suns 02:30

A Warriors előző este megtörte vereségsorozatát és a visszatérő Klay Thompson, valamint Kevin Durant vezetésével nyerni tudott Sacramentóban, így bár most back-to-backet játszik, a meghatározó játékosok közül csak Steph Curry hiányzik, így pedig a zsinórban 14 vereségből érkező Suns ellen nem hibázhat. Említsük meg azért, hogy a Phoenix legutóbb egy másodperc híján nyerni tudott Houstonban, ami figyelmeztető jel Duranték számára is és az is igaz, hogy igazából nincs tétje már ennek a találkozónak (sem) a címvédő számára, viszont olyan nehéz időszakon van túl a gárda, hogy nem lenne hátrány, ha szereznének néhány önbizalomnövelő győzelmet a rájátszás előtt. A vendégeknél Booker, Warren és Chandler most sem játszik majd, míg a GSW oldalán Curry mellett McCaw és Casspi nem fog pályára lépni, sőt, Iguodala játéka is erősen kérdéses. 

Portland Trail Blazers - Memphis Grizzlies 03:00

Érdekes helyzet, mert a Blazers pár napja óriási meglepetésre kikapott a Memphistől Damian Lillard nélkül, így most aligha fogja lebecsülni ellenfelét Terry Stotts csapata - az még nagyobb blama lenne, ha másodszor is kikapna egy teljesen nyíltan tankoló együttestől, főleg otthon. A Grizzlies annyira nem akar nyerni, hogy aki éppen jól játszik, az mehet a kispadra, most pedig Evans, Parsons és Harrison biztosan, Marc Gasol pedig lehet hogy nem is lép pályára...

Los Angeles Lakers - Sacramento Kings 03:30

Itt a Kings érkezik meg egy back-to-back második felén, Foxék előző este a Golden State-től kaptak ki otthon, így az egyébként is nagyobb játékerőt képviselő Lakers egyértelműen esélyesbbnek számít hazai pályán. Igaz, Brandon Ingram és Lonzo Ball sem léphet pályára és nélkülük (plusz Isaiah Thomas nélkül) támadásban azért bőven lehetnek gondjaik még úgy is, hogy ők a pihentebbek, nagyon sok múlik majd Kuzmán, Randle-ön és Lopezen - ha mindhárman jól játszanak, akkor azért jobb esélyeik vannak, de a Kingsnél Joerger figyelt a percekre előző este és náluk is vannak kiváló támadófegyverek. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus